2018 Eurovision Final Top 10 DeÄŸerlendirme – BuMesele

2018 Eurovision Final Top 10 DeÄŸerlendirme

12 Mayıs akşamı milyonlarca izleyici Portekiz’in başkenti Lizbon’da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması için ekranların başına kilitlendi.

Aylarca birincinin kim olacağı üzerine tahminler yürütüldü, birçok ülke favoriler arasında gösterildi. Oylama sona erdiğinde 2018 Eurovision şarkı yarışmasının kazananı İsrail oldu.

Bu videomuzda, 26 ülkenin yarıştığı finalde, ilk 10a giren şarkılarla ilgili değerlendirme ve yorumlarımızı sizlerle paylaşıyoruz. Siz de fikirlerinizi yorum kısmında bizimle paylaşın.

Yarışmayı ilk 10 içerisinde tamamlayan şarkılara geçmeden önce birkaç noktaya değinmek istiyoruz. Favorilerimiz videosunda bir numarada yer verdiğimiz Yunanistan ilk yarı finalde yarıştı ve elendi. Sahne performansı beklentinin altında kalsa da şarkı gerçekten çok iyiydi ve yarı finalde elenmeyi hak etmiyordu. Bu konuda bizimle aynı fikirde olan birçok yorum aldığımızı da belirtmek isteriz.

Bir de bahsetmeden geçemeyeceÄŸimiz Bulgaristan var ki, ilk 5 olmasa da ilk 10 da mutlaka yer almalıydı. Bulgaristan’ın bu ÅŸarkısı Eurovision tarihinde ilk 10’a girememiÅŸ en iyi ÅŸarkılardan biri olabilir.

Gelelim yarışmanın en iyi 10 derecesine;

Jüriden 94, televotingten 115 puan alarak toplamda 209 puana ulaşan Moldova’nın şarkısı aslında favoriler arasında yer almasa da gerek 2. yarı finaldeki, gerekse de finaldeki eğlenceli sahne performansı ile dikkat çekmeyi başardı ve onuncu oldu.

Hem Bumesele.com’un hem de izleyicilerimizin favorileri arasında yer alan, ve 2. yarı finalde yarışarak finale kalan Danimarka, jüri’den 38, halk oylamasından 188 puan alarak toplamda 226 puana ulaÅŸtı ve 9. oldu. Halk oylamasını ilk 5’te tamamlamasına raÄŸmen jüri tarafından neredeyse görmezden gelinen Danimarka’nın hak ettiÄŸi sonucu aldığını düşünmüyoruz.

8 Mayıs akşamı yayınlanan 1. Yarı finalde yarışan ve finale kalmayı başaran Estonya, yarışmada toplam 245 puan alarak 8. oldu. Ülkeyi temsil eden genç soprano Elina Nachayeva’nın performansını çok başarılı bulduk. Bizce Estonya da hak ettiğinden daha düşük bir derece aldı.

İkinci yarı finalde yarışan ve finale kalan İsveç, jüriden beklenmedik bir şekilde 253 puan alarak halk oylaması öncesinde 2. sıraya kadar çıktı. Ancak halk oylamasında aldığı 21 puan ile çuvallayan şarkı, jürinin verdiği oylar sayesinde, yine de ilk 10 içinde kalmayı başardı ve toplamda aldığı 274 puan ile 7.oldu.

İzleyicilerimizin favorilerinden olan Çek Cumhuriyeti televotingde aldığı 215 puan ile toplamda 281 puana ulaştı ve yarışmayı 6. sırada tamamladı. Bizse şarkının jüriden aldığı 66 puanın daha yerinde bir sonuç olduğunu düşünüyoruz.

Yarışmaya doğrudan katılan ve bizim de favorilerimizden biri olan İtalya, başlangıçta jüriden aldığı 59 puan ile çok gerilerde kalmış gibi görünse de, halk oylaması sonrası toplam 308 puana ulaştı ve oylamanın sonuna doğru büyük bir sıçrama ile 16. sıradan 5. sıraya kadar yükseldi.

Daha önceki videolarımızda da deÄŸindiÄŸimiz gibi, doÄŸrudan katılan ülkeler bu yıl yarışmada oldukça baÅŸarılı ÅŸarkılarla yer aldılar. Bunlardan biri de Almanya’ydı. Almanya, jüri oylamasında 5., halk oylamasında ise 6. oldu ve toplam 340 puan ile 2018 Eurovision ÅŸarkı yarışmasını 4. sırada tamamladı.

Gelelim yarışmanın ilk 3 derecesine.

Jüri oylaması sonrası 271 puan ile ilk sıraya çıkan Avusturya, halk oylamasında 71 puanda kalınca yerini kaptırdı ve toplamda 342 puan alarak 3.oldu. Performansını ve ÅŸarkısını oldukça baÅŸarılı bulduÄŸumuz Avusturya’nın üst sıralarda yer almayı hak ettiÄŸini düşünüyoruz.

Yarışmayı 2. sırada tamamlayan Kıbrıs, aslında yarı finalde yarışana kadar çok da dikkatimizi çekmemiÅŸti. Ancak, gerek 1. yarı final, gerekse de finali izledikten sonra, Eleni Foureira’nın yarışmanın en baÅŸarılı performansını sergilediÄŸini düşünüyoruz. BaÅŸtan sona durmadan dans etmesine raÄŸmen detone olmayarak büyük beÄŸeni toplayan Foureira, yıllar sonra bile sahneyi ateÅŸe veren performansı ile hatırlanacak. Bize göre, Fuego ÅŸarkısı ile 436 puan alarak 2. olan Kıbrıs, Eurovision’u kazanamayan en iyi ÅŸarkılar arasında ÅŸimdiden yerini aldı.

Geldik birinci sıraya:

Jüriden 212, halk oylamasından 317 puan alarak, toplamda 529 puana ulaÅŸan Ä°srail yarışmanın birincisi oldu. Åžarkının seveni olduÄŸu kadar hiç beÄŸenmeyenler de var. Kimileri hak edenin kazandığını söylerken, kimileri de “Eurovision’u bir tavuk mu kazandı” diyerek tepkilerini dile getirdi. Netta’ya tavuk demeyelim ama gıdaklayarak kazandığını kimse inkar edemez. Biz bu ÅŸarkıyı ilk günden beri pek beÄŸenmedik. Netta’nın sahne performansının da klibe göre çok yavan kaldığını düşünüyoruz.

Tüm Eurovision severlerin fikirlerini bekliyoruz. Kanalımıza abone olmayı ve bildirimlerinizi açmayı unutmayın. Hoşçakalın.

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.