2019 Eurovision Favorilerimiz – Top 10 – BuMesele

2019 Eurovision Favorilerimiz – Top 10

2019 Eurovision Åžarkı Yarışmasına 1,5 ay kala, geçtiÄŸimiz yıl olduÄŸu gibi bu yıl da favori ÅŸarkılarımızdan oluÅŸan bir Top 10 videosu ile karşınızdayız. Yarışma gecesine kadar ÅŸarkılardan haberimiz olmadığı 80’li ve 90’lı yılların aksine, artık bütün ülkelerin ÅŸarkılarını yarışmadan aylar önce dinleme ÅŸansı buluyoruz. Bu durum bize ÅŸarkıların stüdyo versiyonları ile ÅŸarkıcıların canlı performansı arasında karşılaÅŸtırma yapma ÅŸansı veriyor.

Misal geçtiÄŸimiz yıl stüdyo versiyonlarına ve video kliplere göre yaptığımız deÄŸerlendirmede 1. sıraya yerleÅŸtirdiÄŸimiz Yunanistan sahne performansı açısından o kadar sınıfta kalmıştı ki, yarı finalde ÅŸarkıyı duyar duymaz eleneceÄŸini düşünmüştük. Bu sene de pekala aynı durumlar gerçekleÅŸebilir, ve bu listede üst sıralarda yer verdiÄŸimiz ÅŸarkılar sahne performansı anlamında zayıf kalıp elenebilir. Hiç kimsenin ÅŸans vermediÄŸi bir ÅŸarkı ise geçtiÄŸimiz yıl Moldova örneÄŸinde olduÄŸu gibi yarışmayı ilk 10’da tamamlayabilir.

Eurovision şarkı yarışması artık eskisi gibi tek gecelik bir şov değil. Aksine öncesi, sonrası, hazırlıkları, tanıtımları ile adeta aylar süren bir maraton.

Defalarca dinlenme sonrası bile sıkmayan, uzun ömürlü şarkılar bu yarışta avantajlı olacaktır. Yeri gelirse önümüzdeki süreçte yeni değerlendirmeler yapabiliriz.

Geri sayımımıza geçmeden önce küçük bir hatırlatma yapalım. EÄŸer videomuzu 30 Nisan 2019’dan önce izliyorsanız büyük izleyici anketimizde oy kullanmak için hala ÅŸansınız var. Kendi favorinizi zirvede görmek istiyorsanız, açıklama kısmındaki linke tıklayarak oyunuzu kullanın ve sizlerin oylarıyla ÅŸekillenecek olan “izleyici favorileri” listesine katkıda bulunun.

Bu küçük notun ardından işte karşınızda bizim şimdiye kadarki 10 favori şarkımız. İyi seyirler.

10- Estonya / Victor Crone / Storm: Geçen yıl çok farklı bir şarkıyla şansını deneyen Estonya, bu sene tarzını değiştirse de yine iyi bir şarkıyla karşımızda.

9- Hollanda / Duncan Laurence / Arcade: Bu sene yarışmada oldukça iyi slow ÅŸarkılar olacak. Duncan Laurence’ın ÅŸarkısı da bu slowların en iyilerinden biri.

8- Arnavutluk / Jonida Maliqi / Ktheju Tokes: Jonida sahne performansının güçlü olduğunu zaten kanıtladı ancak daha Aralık ayında belli olan Ktheju Tokës, biraz eskimiş olmanın dezavantajını yaşayabilir.

7- Azerbaycan / Chingiz / Truth: Azerbaycan yine çok başarılı bir şarkıyla karşımızda. Geçen seneki yarı final performansından ders çıkarırlarsa iddialı olabilirler.

6- Ä°sveç / John Lundvik / Too Late for Love: Bu ÅŸarkıyı dinledikçe daha çok seviyoruz. Ä°sveç’in jüri oylamasında yine ilk 3’te yer alacağını düşünüyoruz.

5- Ä°spanya / Miki Nunez / La Venda: Miki’nin pozitif enerjisi ile gecenin en eÄŸlenceli performanslarından birini ortaya koyacağını ÅŸimdiden görebiliyoruz.

4- Norveç / KEiiNO / Spirit In The Sky: Norveç’in ÅŸarkısı ilk duyduÄŸumuz andan itibaren en sevdiÄŸimiz ÅŸarkılardan biri. Açıkçası biz bu ÅŸarkıyı Rybak’ın geçen yılki ÅŸarkısından daha çok beÄŸendik.

3- Rusya / Sergey Lazarev / Scream: Sergey Lazarev kendisinden hareketli ÅŸarkı bekleyenleri ters köşeye yatırsa da “Scream” her dinleyiÅŸimizde daha çok hoÅŸumuza gidiyor.

2- Güney Kıbrıs / Tamta / Replay: Tamta’dan geçen sene Eleni’nin ortaya koyduÄŸu kadar iyi bir sahne performansı gelir mi bilemiyoruz ancak Replay de Fuego kadar iddialı bir şarkı.

1- Ä°sviçre / Luca Hänni / She Got Me: Ä°sviçre bu sene de Eurovision’u kazanamazsa ne zaman kazanacak bilemiyoruz. Her ÅŸey Luca Hänni’nin sahne performansına baÄŸlı. Performans güçlü olursa, bu ÅŸarkıda yarışmayı kazanacak potansiyel fazlasıyla mevcut.

Liste dışında kalan ve sürpriz yapabilecek isimler de var. Daha önce de belirttiÄŸimiz gibi sahne performansları belirleyici olacak. Ä°talya ve Portekiz’in elde edeceÄŸi dereceleri özellikle merak ediyoruz. Görünümleriyle dikkat çeken LGBT bireylerin daha önce elde ettiÄŸi baÅŸarılı derecelerden yola çıkarak Bilal Hassani’nin yarışmayı yüksek bir yerde bitireceÄŸini varsayabiliriz. Bize göreyse Bilal’in ÅŸarkısı Diva yada Rise Like a Phoenix kadar baÅŸarılı deÄŸil.

Sizler de fikirlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşın! Videomuzu izlediğiniz için teşekkürler! Yeni videolarda görüşmek üzere. Hoşça kalın!

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.