Jonida Maliqi, Tamta, Il Volo ve daha fazlası – Eurovision Haberleri – 23 Aralık 2018 – BuMesele

Jonida Maliqi, Tamta, Il Volo ve daha fazlası – Eurovision Haberleri – 23 Aralık 2018

Bugün 23 Aralık 2018 Pazar ve karşınızda Eurovision’dan haberler.

Mayıs 2019’da Tel Aviv’de yapılacak yarışma için şarkısını seçen ilk ülke Arnavutluk oldu. Geleneksel şarkı yarışması Festivali i Këngës’i kazanan Jonida Maliqi Ktheju tokës adlı şarkısıyla ülkenin Eurovision’daki temsilcisi oldu.

Güney Kıbrıs’ı Eurovision’da temsil edecek şarkıcı belli oldu. Yunanistan’ın önde gelen seslerinden biri olan Tamta, 2019’da Kıbrıs’ın yarışmadaki temsilcisi olacak. Gürcistan doğumlu Yunan şarkıcının seslendireceği şarkının ismi “Replay”

İleri bir tarihte çıkacak olan şarkının bestecisi, “Alex P” takma adıyla bilinen Alex Papaconstantinou. Alex P’nin geçtiğimiz yılın ikincisi “Fuego” şarkısının bestecisi olduğunu hesaba katarsak, ülkenin bu yıl da çok iddialı olacağını varsayabiliriz.

Alex P. ‘Fuego’dan başka, 2007 yılında Sarbel’in “Yassou Maria”, 2009’da Aysel ve Arash’ın “Always” ve 2012’de Ivi Adamou’nun “La La Love” şarkılarına da katkıda bulunmuştu.

Şimdi de İtalya’dan büyük bir haber. 2015 Eurovision şarkı yarışmasının 3’üncüsü Il Volo, Şubat başında yapılacak olan geleneksel Sanremo şarkı yarışmasına katılacak. Yarışmanın galibi İtalya’yı Eurovision’da temsil etme hakkı kazanıyor.

İsviçre, Eurovision’da yarışacak şarkısını belirlemek için izleyicilerin yanı sıra uluslararası uzmanlardan oluşan 21 kişilik bir ekibin de yardımını alacak. Bu 21 kişinin içinde, 2014’te İspanya’yı temsil eden Ruth Lorenzo ve Paula Seling ile birlikte Romanya’yı 2010 ve 2014 yıllarında iki kez temsil eden Ovi’de var.

Fransa ve İspanya da ülkelerini temsil etmeye aday şarkıları açıkladı. Her iki ülke de Tel Aviv’e gidecek şarkılarla ilgili son kararlarını 2019’un başında verecek.

… ve son olarak Avustralya’nın yayıncı kuruluşu SBS, ulusal finalde yarışacak adayların arasına 3 ismin daha katıldığını duyurdu: Courtney Act (Australian Idol, RuPaul’s Drag Race), Aydan (The Voice Australia) ve 16 yaşındaki şarkıcı ve besteci Leea Nanos. Avustralya’nın ulusal finali 9 Şubat’ta gerçekleşecek.

Eurovision’dan haberler şimdilik bu kadar! Videolarımızı izlediğiniz  ve yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkürler. Bir sonraki videoda görüşmek üzere, hoşça kalın!

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.