2019 Eurovision Şarkı Yarışmasından Haberler – 3 Aralık 2018 – BuMesele

2019 Eurovision Şarkı Yarışmasından Haberler – 3 Aralık 2018

Bugün 3 Aralık 2018 ve karşınızda Eurovision’dan haberler.

Mayıs 2019’da Tel Aviv’de gerçekleşecek yarışma için ülkeler aday belirleme çalışmalarına başladı.

Birleşik Krallık’ı yarışmada temsil edecek ismin kim olacağına, Şubat 2019’da Eurovision: You Decide isimli programda 6 aday arasından yapılacak seçimle karar verilecek. Seçmede 3 şarkı yarışacak ve her bir şarkı 2 farklı aday tarafından 2 farklı şekilde söylenecek. Programın sunucularından biri İsveç’li Eurovision şampiyonu Mans Zelmerlow, diğeri İngiliz televizyon sunucusu ve oyuncu Mel Giedroyc (Mel Gedroyç) olacak. BBC temsilcisi Kate Philips, AB’den ayrılıyor olabiliriz ancak bir gün Eurovision’u tekrar kazanma konusunda kararlıyız diye konuştu.

 
Tel Aviv’de gerçekleşecek olan 64. Eurovision şarkı yarışmasında yarışacak 42 ülke arasında temsilcisini duyuran ilk ülke Ermenistan oldu. Birçok ses yarışmasına katılan, Ukrayna’nın O Ses yarışmasında finale kalan, 2016’da haftalarca liste başı olan ve Ermenistan’ın yükselen yıldızlarından biri olarak gösterilen Srbuk, Mayıs ayında ülkesini temsil edecek isim. Geçen hafta, “Half a goddess” adlı single’ını yayınlayan şarkıcının yarışmada söyleyeceği şarkı henüz belli değil. Yayıncı kuruluş, bütün bestecilere açık bir çağrı yaparak, 10 Ocak’a kadar başvuru yapabileceklerini duyurdu.

Avustralya yayıncı kuruluşu SBS ve prodüksiyon ortağı Blink TV ülkeyi temsil etmesi muhtemel 10 adaydan 4’ünün 9 Şubat 2019’da yapılacak olan ulusal seçmede yarışacağını onayladı. (Bu adaylar Electric Fields, Kate Miller-Heidke, Mark Vincent ve Sheppard.)

İsveç’in resmi yayıncı kuruluşu SVT de, bu yıl Eurovision şarkı yarışmasında ülkeyi temsil etmeye aday 28 ismi duyurdu. Ülkede 2 Şubat’ta başlayacak olan Şarkı Festivali (Melodi Festivalen), ülkenin yarışmadaki temsilcisinin de seçileceği ulusal şov. 9 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan ulusal final öncesi, 2 ay boyunca 7’şer adayın yarışacağı 4 yarı final gerçekleşecek. Her yarı finalde yarışan 7 adaydan 2’si finalde yarışmak üzere seçilecek. Seçilmeyen 5 kişi arasından 2 adaya da seyirci tarafından ikinci bir şans verilecek. 2 Mart’ta seyircinin şans verdiği 8 kişiden 4’ü daha finale kalarak doğrudan finale kalan 8 adaya katılacak. Toplam 12 aday, 9 Mart 2019’da Stocholm’de gerçekleştirilecek Ulusal finalde İsveç’i temsil etmek için yarışacak.

Estonya da ulusal seçmelerde yarışacak adayları duyuran ülkelerden. 24 aday ve şarkı, 2 yarı final sonrası 16 şubat’ta yapılacak finale kalmak için mücadele edecek. İki yarı finalde yarışacak adaylar şöyle:
(İlk yarı final:
The Swingers, Tanja & Birgit – High Heels In The Neighbourhood
Ranele – Supernova
SOFIA RUBINA (ft. JANIKA TENN) – Deep Water
xtra Basic & Emily J – Hold Me Close
Johanna Eendra – Miks sa teed nii?
Victor Crone – Storm
STEFAN – Without You
Jennifer Cohen – Little Baby El
Sandra Nurmsalu – Soovide puu
ÖED – Öhuloss
Marko Kaar – Smile
INGER – Coming Home

İkinci yarı final:
Synne Valtri – I’ll Do It My Way
Sissi – Strong
Kaia Tamm – Wo Sind Die Katzen?
Iseloomad – Kaks miinust
Cätlin Mägi & Jaan Pehk – Parmumäng
Lumevärv ft INGA – Milline päev
Uku Suviste – Pretty Little Liar
Kerli Kivilaan – Cold Love
Around The Sun – Follow Me Back
Lacy Jay – Halleluja
Grete Paia – Kui isegi kaotan
Kadiah – Believe)

Belarus’un başkenti Minsk’te düzenlenen 16. Junior Eurovision şarkı yarışmasının galibi Polonya oldu. Bu ülkenin ilk Junior Eurovision şampiyonluğu. Her biri birbirinden başarılı 20 performansın sahnelendiği yarışmada Fransa ikinci, Avustralya üçüncü oldu.

Portekiz yayıncı kuruluşu RTP, 2018 Eurovision kampanyası “All Aboard” ile “Eyes & Ears” tasarım ödülünü kazandı. “Eyes & Ears” sıradışı tasarımlara ve dijital başarılara verilen bir ödül.

Videolarımızı izlediğiniz  ve yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkürler. Bir sonraki videoda görüşmek üzere, hoşça kalın!

 

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.