2019 Junior Eurovision’dan Akılda Kalanlar – BuMesele

2019 Junior Eurovision’dan Akılda Kalanlar

Junior Eurovision 2019 sürprizsiz bir şekilde tamamlandı. Beğendiğimiz şarkıları listelediğimiz videomuzda ikinci sırada yer verdiğimiz Polonya yarışmayı zirvede tamamlayarak üst üste ikinci birinciliğini elde etmiş oldu.

Öncelikle belirtelim, bizim geleneksel eurovision’a duyduÄŸumuz ilgiyi bu kanalı takip edip bilmeyen yoktur. Ancak itiraf edelim 14 yaÅŸ altı çocukların herhangi bir alanda yarıştırılmasını doÄŸru bulmadığımız için, Junior Eurovision konusunda daha kayıtsız kalmayı tercih ediyoruz. Bu sebeple Junior Eurovision hakkında çok detaylı yorumlara girmeyeceÄŸiz. Zira çocukların hiç birinin performansına kötü demeyi uygun bulmuyoruz. Çocukların binlerce izleyicinin önünde o sahneye çıkması ve ellerinden geleni yapması yeterince önemli bir baÅŸarı. Kimin kazandığından bağımsız olarak, bizce bu yarışmanın bir kaybedeni yok.

Şimdi gelelim geceden aklımızda kalanlara ve kısa kısa düşüncelerimize.

Polonya’nın ÅŸarkısı bizim çok sevdiÄŸimiz ÅŸarkılardan biriydi. Elde ettiÄŸi birinciliÄŸi hak ettiÄŸini düşünüyoruz. Ancak iki kez üst üste kazanmış olması ister istemez Junior Eurovision’da online oy veren kullanıcıların kendi ülkeleri lehine oy kullanabilmesi kuralını sorgulatmadı deÄŸil.

Gerçekçi olalım Türkiye bu yarışmaya katılıyor olsa, bir çoÄŸumuz “rakiplerinden gerçekten iyi olup olmadığına bakmaksızın” gözünü kırpmadan Türkiye için oy kullanırdı. EÄŸer insanların ülke içi IP’lerden kendi yarışmacıları lehine oy kullanması engellenirse, online oylama sistemi, geleneksel Eurovision yarışması için de oldukça uygun olabilir.

Çok fazla detaya girmeden, üst sıralarda yer alan ülkelerden Kuzey Makedonya, Ä°spanya, Kazakistan ve Sırbistan’ın performanslarını diÄŸerlerine göre bir tık daha baÅŸarılı bulduk. Bu ülkelerin arasında yarışmayı 10. sırada bitiren Sırbistan bizce hak ettiÄŸi derecenin çok altında bir sonuç elde etti.

Sonuç olarak birkaç ülke daha yukarıda veya aşağıda olabilirdi ama genel olarak final sıralamasında bize göre çok büyük bir problem yok.

Asıl problem bu küçük çocukların yarışmanın son anlarındaki oylamada gereksiz bir strese sokulmasıydı. Biz Junior Eurovision’ı bir yarışma formatında deÄŸil, bir zamanlar ülkemizde düzenlediÄŸimiz ve ÅŸimdi unutturulmuÅŸ olsa da, dünyanın 4 bir yanından çocukları davet ettiÄŸimiz 23 Nisan ÅŸenlikleri formatında görmeyi tercih ederiz.

Sizler de bu konudaki düşüncelerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İçeriklerimizi kaçırmamak için abone olabilir, yeni videolardan anında haberdar olmak için bildirim zilini açabilirsiniz. Bir sonraki videoda görüşmek üzere. Hoşça kalın!

 

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.