İşverenler İşçilerin İstirahat Raporlarını Nasıl Onaylayacak? – BuMesele

İşverenler İşçilerin İstirahat Raporlarını Nasıl Onaylayacak?

İşverenler İşçilerin İstirahat Raporlarını Nasıl Onaylayacak?

SGK Aylık Bildirgelerinin, takip eden ayın 23’üne kadar verilmesi gerekmektedir.

Ayrıca hastalık, iş kazası, analık gibi durumlarda alınan “İş Göremezlik” raporlarının yine takip eden ayın 23’üne kadar da işveren tarafından onaylanması gerekiyor. SGK Vizite Giriş Sistemi, SGK’ya bağlı sağlık ödemelerinin girişi için kullanılır.

İşverenler, çalışanlarının yaşadıkları sağlık problemleri nedeniyle çalışamadıkları günleri “SGK Vizite Giriş Sistemi” ni kullanarak SGK’ya bildirirler. SGK da iş göremezlik raporlarının bildirimi yapılan çalışanlara “İş Göremezlik Ödemesi” yapmaktadır.

Ancak, internet üzerinden işverenlerce onaylanması gereken “İş Göremezlik” raporlarının onaylanabileceği bu sistemi bulmak saatlerimi aldı. SGK’nın resmi sitesinde dahi bir türlü gerekli yönlendirmeyi bulamadım.

SGK Vizite Giriş Sistemini Kimler, Nasıl Kullanır?

SGK vizite giriş sistemi, SGK anlaşmalı ve sigortalı işçi çalıştıran iş yerleri tarafından kullanılabilmektedir.

İşverenin, hastalık nedeniyle işe gelemeyen çalışanlarının maddi sıkıntıya uğramaması için https://uyg.sgk.gov.tr/vizite/welcome.do linkinden “Sağlık Ödemeleri Sistemi”ne giriş yapması gerekmekte.

Linkin güvenilir olduğundan emin olabilirsiniz. Çünkü ben bu linki bulana kadar hem çok zaman kaybettim hem de bir çok siteyi gezmek durumunda kaldım.

Linke tıkladığınızda karşınıza gelecek olan ekran şu şekilde.

Ekranda;

Kullanıcı Kodu:

İşyeri Şifresi:

bölümlerine, bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.

Güvenlik kodunu da girdikten sonra “Giriş” butonuna basarak “SGK vizite giriş sistemi” ne ulaşmış oluyorsunuz.

“Kimlik No’ya Göre Rapor Arama” kısmından ilgili raporu bulabilirsiniz. Ancak “Arşiv bölümü de kontrol etmenizde yarar var. Üzerinden çok geçmese bile rapor bazen bu bölüme düşmüş olabiliyor.

Son Olarak istediğiniz rapora ulaştığınızda çalışılmayan son günü yani raporun son gününü yazarak rapora onay verebilirsiniz.

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.