30000 Aboneye Özel – 10 Film Tavsiyesi – BuMesele

30000 Aboneye Özel – 10 Film Tavsiyesi

Bugüne kadar kanalımızda başta Eurovision olmak üzere, sinema, dizi ve tiyatroya kadar ilgilendiğimiz bir çok konuda videolar yayınlayarak sizlerle birlikte olduk. Bu videoları yayınlarken ilk günden bu yana sizlerden çok olumlu tepkiler aldık. Yaptığınız olumlu yorumlara tek tek cevap veremesek de güzel duygularınızı kelimelere döktüğünüz her yorum bizim için çok anlamlıydı. Yine bütün yorumlara yer verme ve tek tek yanıtlama şansımız olmayacak ama hazır kanalımız 30 bin aboneye ulaşmışken bunun sizlere ve güzel yorumlarınıza teşekkür etmek için iyi bir fırsat olduğunu düşündük. Bütün dünyanın eve kapandığı bu günlerde, en başından beri bizimle olan veya BuMesele ailesine daha sonradan katılan herkese ve özellikle de güzel yorumlarıyla bize destek olan tüm izleyicilerimize teşekkür ediyoruz.

30 bin aboneye özel, sizlere, tabi eğer daha önce izlemediyseniz, çok seveceğinizi düşündüğümüz 10 film tavsiye etmek istedik. Muhtemelen tamamını izleyen izleyicilerimiz olacaktır ama biz izlemeyenler için bir kere daha hatırlatmanın uygun olacağını düşünüyoruz.

Bundan sonra da izlemekten çok keyif aldığımız filmleri sizlere tavsiye etmeye devam edeceğiz. Sizler de yorum kısmında bu filmlerle ilgili düşüncelerinizi ve kendi film tavsiyelerinizi paylaşmayı unutmayın.

Bu arada konu dışı olacak ama sitemizdeki Eurovision anketinin 30 Nisan 2020’ye kadar devam edeceÄŸini ve oy kullanmak için hala ÅŸansınız olduÄŸunu bir kez daha hatırlatalım. Bu küçük notun ardından film tavsiyelerimize geçiyoruz.

Pillow Talk – Yastık Sohbeti – 1959
Listede farklı türlerde bir birinden güzel bir çok film olacak ama biz açılışı 50’li yılların sonundan bir romantik komedi ile yapmak istiyoruz. EÄŸer kafanız ağır bir dramı kaldıracak durumda deÄŸilse bu film tam size göre. Kostümlerinden mekanlarına, müziÄŸinden rengarenk görüntülerine kadar, Rock Hudson ve Doris Day’in baÅŸrolde olduÄŸu bu film, başından sonuna kadar mutlu ve pozitif bir atmosfere sahip.

The Shawshank Redemption – Esaretin Bedeli – 1994
EÄŸer “romantik komedi beni sarmaz, benim izlediÄŸim filmin bir mesajı olacak” diyorsanız o halde size IMDb’de en yüksek puana sahip filmi tavsiye ediyoruz. Bu filmi izlemeyen kaldı mı demeyin. Ä°ster inanın ister inanmayın, bu filmi hala izlememiÅŸ çok sayıda insan var. Ä°zlemeyenlere bir de biz tavsiye edelim. 2 saat 20 dakikalık süresi vakit sıkıntısı yaÅŸayan insanlar için biraz caydırıcı olsa da, sonundaki sürpriz filmi fazlasıyla izlemeye deÄŸer kılıyor.

Groundhog Day – Bugün Aslında Dündü – 1993
Hem fantastik, hem komik, hem de romantik bir film tavsiyesi isterseniz, bir an bile düşünmeden bu filmin adını söyleriz. “Hayalet Avcıları”ndan tanıdığımız Bill Murray ile Andie Macdowell’ı bir araya getiren film, sıkılmadan birden çok kez izleyebileceÄŸiniz, ve her izlediÄŸinizde farklı detaylar keÅŸfedebileceÄŸiniz bir film. Spoiler olmaması için ne bu filmin, ne de bundan sonra bahsedeceÄŸimiz filmlerin konularına hiç deÄŸinmeyeceÄŸiz.

Schindler’s List – Schindler’in Listesi – 1993
Ä°kinci dünya savaşı insanlık tarihinin en trajik yıllarına tekabül ettiÄŸinden, o dönemle ilgili film sayısı bir hayli fazla. Irkçılık ve soykırımla ilgili yapılan bir çok çarpıcı filmden biri de Schindler’in Listesi. Usta yönetmen Steven Spielberg’in en önemli yapımlarından olan film, tartışmaya açık olmakla beraber bu konudaki en iyi film olabilir.

Forrest Gump – 1994
1994 Oscar’larına damga vuran Forrest Gump’ı izlemeyen yoktur herhalde? Yoksa var mı? Oscarlara damga vurduÄŸu için deÄŸil ama, izleyebileceÄŸiniz en sıra dışı komedi dramalardan biri olacağı için bu filmi mutlaka izlemelisiniz. Tom Hanks’e en iyi erkek oyuncu oscarını getiren Forrest Gump sinemada görebileceÄŸiniz en olaÄŸanüstü karakterlerden biriydi. Öyle ki, bu filmin ödüllerde “Ucuz Roman” gibi çığır açan bir filmi geride bırakmasını doÄŸru bulmasak da kızamıyoruz.

It’s a Wonderful Life – Åžahane Hayat – 1946
Siyah beyaz filmlerle pek aranız yoksa, bu filmi izledikten sonra olacak. EÄŸer kendinizi kötü ve iÅŸe yaramaz hissettiÄŸiniz bir dönemden geçiyorsanız “Åžahane Hayat” size ilaç gibi gelecek. Ama bir ÅŸartla, son saniyesine kadar izleyeceksiniz. Åžahane Hayat kendinizi iyi hissetmek istediÄŸiniz her an, her fırsatta defalarca izlenebilir.

The Truman Show – Truman Show – 1998
Sinema yapımcılarının sırtlarını görsel efektlerden çok güçlü senaryolara dayadıkları son on yıl sanıyoruz 90’lardı. Bu güçlü senaryoların en güçlülerinden biri de hiç şüphesiz Truman Show’a aitti. Oyunculuklar ve yönetmenlik dahil, Truman Show’u meydana getiren ögelerin tamamı üst düzey ve bizden 10 üzerinden 10 alır. Ancak senaryosuna vereceÄŸimiz puan mümkün olsa 10 üzerinden 11 olurdu.

La Vita e Bella – Hayat Güzeldir – 1997
Bir komedi mi yoksa dram mı izlemek istediÄŸinize karar veremiyorsanız Hayat Güzeldir tam size göre. Ä°lk yarısında güleceÄŸiniz, ikinci yarısındaysa hüzünleneceÄŸiniz film “En iyi yabancı film” Oscarının yanı sıra, Roberto Benigni’ye de En iyi erkek oyuncu ödülünü kazandırmıştı.

12 Angry Men – 12 Öfkeli Adam – 1957
Nasıl oluyor da tamamı tek bir odanın içinde geçen bir film sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri olabiliyor. Bu sorunun cevabını “12 Öfkeli Adam”ı izlediÄŸinizde alacaksınız. Büyük patlamalar, arabalı kovalama sahneleri ve görsel efektler olmadan da heyecan yaratılabileceÄŸinin kanıtı olan “12 Öfkeli Adam” bugüne kadar Amerikan adalet sistemine yapılan en saÄŸlam eleÅŸtiri olmayı sürdürüyor.

Mad Max Fury Road – 2015
“Ben siyah beyaz film izlemem, ciddi film havasında da deÄŸilim, romantik komediden ise hiç hoÅŸlanmam, benim için varsa yoksa aksiyon” diyorsanız, bu film tam size göre. Başından sonuna, 2 saat boyunca dur durak bilmeden, soluksuz bir aksiyon isteyenlere “Mad Max Fury Road”tan baÅŸka bir önerimiz yok. EÄŸer bu filmi izlemediyseniz, siz aslında sandığınız kadar aksiyon filmi hayranı deÄŸilsiniz.

Videolarımızı izlediğiniz ve yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkürler. Yeni videolarda görüşmek üzere. Hoşça kalın!

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.