“Kızıl Soruşturma” Sir Arthur Conan Doyle  – BuMesele

“Kızıl Soruşturma” Sir Arthur Conan Doyle 

Kitabın Yazarı: Sir Arthur Conan Doyle

Yayınevi: Beyaz Balina Yayınları

Kitap Türü: Polisiye

Yayım Yılı: 2010

Sayfa Sayısı: 209

Arka Kapak Bilgisi

Doktor Watson, eski bir arkadaşının yardımıyla tanıştığı Sherlock Holmes’la Baker Sokağı’ndaki bir daireyi paylaşmayı kabul etmiştir. Fakat Holmes’un tuhaf huyları ve belirli bir mesleğinin olmaması, Watson’ın kafasında bir takım soru işaretleri uyandırır. Brixtone Sokağı’ndaki boş bir evde, korkunç bir cesedin bulunmasıyla, kafasındaki tüm bu soruların cevabını alacaktır. Holmes, çok uzun yıllar öncesine uzanan ve iki kıtada süren, heyecan dolu bir maceranın arkasında yatan gerçekleri, birlikte çözmek için Watson’ı bu soruşturmaya katılmaya davet eder. Böylece tuhaf keşiflerle dolu bir serüven başlar. Olayın üzerindeki sır perdesini üç gün içinde aralamayı başaran Holmes, olağanüstü dedektiflik becerilerini sergileyerek yeni arkadaşını etkileyip, hayrete düşürür. Bu çok önemli soruşturmayla, dedektiflik dünyasındaki en ünlü beraberliklerden biri de başlamış olur.

Kızıl Soruşturma / Sir Arthur Conan Doyle

Britanyalı, hayali, ünlü dedektif  Sherlock Holmes. 1854 yılında Londra’da doğan hayali dedektifin ilk öyküsü ‘Kızıl Soruşturma’ 1887 yılında gazetede yayınlanmaya başlamıştır. Karakter sinemada ve tiyatroda birçok aktör tarafından defalarca canlandırılmıştır.  Dizisini izleyenler çok başarılı olduğunu söylüyor. Umarım dizisini de izleme fırsatı bulabilirim.

Bu kitap dedektif  Holmes ile Dr. John Watson’un karşılaşması ile başlıyor. Akıl almaz cinayetlerin çözümünü Sherlock kendine has yöntemleri ile gerçekleştiriyor. Farklı bakış açısı ile okuyucuya heyecan veren ve şaşırtan karakterin olayları çözmesi çok başarılı. Kitap Dr. Watson tarafından anlatılıyor. Kitabın yazım dili oldukça sade ve olay örgüsü çok güzel işlenmiş. Polisiye sevenlerin okumaktan keyif alacağı bir eser.

Eserde Geçen Satırlardan;

“Bana ne faydası var? Dünya isterse ayın çevresinde dönsün, ne benim ne de işim için hiç bir önemi yok.”

“Tüm kanıtları görmeden teoriler yürütmek büyük bir hatadır. Kararınızı aleyhte etkiler.”

“Hiçbir insan, çok iyi bir sebebi olmadıkça, kafasını küçük meselelerle meşgul etmez.”

“Darvin’in müzik hakkında ne dediğini hatırlıyor musunuz? Müzik yapma ve dinleme yeteneğinin, insan ırkında konuşma yeteneğinden daha önce geliştiğini söylüyor.”

“Büyük bir zeka için, hiçbir şey küçük değildir.”

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.