Süt SaÄŸmada Mochi ve DiÄŸerleri – BuMesele

Süt Sağmada Mochi ve Diğerleri

Bu yazıda, tüm annelerin ve anne adaylarının emzirme döneminde ilgilerini çekecek bir konuyu ele alıyorum.

Doğumdan sonra bebeklerin ilk alt ay emzirilmesi oldukça önemli. Tabi ki anne emzirmeyi istiyor ve şartlar da müsaitse. Aksi durumlar kimseyi ilgilendirmez.

Ben de kısa bir süre önce anne olmuÅŸ biri olarak emzirme ve süt saÄŸma konuları ile oldukça haşır neÅŸir oldum. Özellikle ilk aylarda neredeyse mastit olma yolundaydım. Bu dönemde iki pompalı ‘Ameda’ marka hastane tipi bir süt saÄŸma makinesi kesinlikle hayatımı kurtardı diyebilirim. Ä°lk üç ay bebeÄŸimin emmesi dışında günde en az 4 kez saÄŸmak, günde 600-1000 ml arası süt depolamak zorunda kalmıştım. Bu da insanı çok yoran ve elden ayaktan kesen, halsizleÅŸtiren bir durum. Yani hiçbir ÅŸeyin fazlası iyi deÄŸil. Fazla sütün de öyle.Bu dönemde makineler ile ilgili birçok ÅŸey duydum tabi. Ä°ÅŸte sen çektikçe geliyor, saÄŸma iÅŸlemi yapma gibi. Tabi doÄŸruluk payı olabilir ancak insan dayanamayacak hale gelince mecbur kalıyor. Çektikçe de halsizleÅŸmeye devam ediyor.

Bir kez de manuel süt pompası ile sağmayı denemek zorunda kalmıştım. Hem çok uzun sürmüş hem de ellerim çok yorulmuştu. Kesinlikle tavsiye edemeyeceğim bir ürün manuel el pompaları.

Neyse ki ilk üç aydan sonra Mochi süt sağma pompasıyla tanıştım. Bir arkadaşım doğumdan önce söylemişti aslında sonradan hatırladım. O dönem düşündüğüm tek şey doğum olduğu için pompa falan aklıma bile gelmemişti.

Bu yazıyı okurken hamileyseniz sizin de aklınıza gelmeyebilir ama anne olduktan sonra aklınızın bir köşesinde bulunsun derim. Şimdi hem Mochiyi hem de elektrikli pompa kullanmış biri olarak ikisinin artılarını ve eksilerini size maddeler halinde sıralayacağım. Hangisinin hangi dönemde kendinize daha iyi geleceğini düşünüyorsanız onunla devam edersiniz.

Mochi

DiÄŸerleri

Elektriksiz, kullanımı kolay Elektrikli ya da manuel,
Vakumluyor Pompalıyor
Ağrısız süt sağımı sağlıyor Tahriş edebiliyor
Eller serbest Tabi bu eller serbest durumu bebeğinizin daha hareketsiz olduğu zamanlar için geçerli bence. Çünkü 3. aydan sonra bebek emerken kıpır kıpır olduğunda moshiye çarpıp çıkarabiliyor.) Elle tutmak gerekiyor, modeline göre çiftli ya da tekli pompaları işlem sırasında bırakamıyorsunuz.
Sessiz çalışıyor Elektrikli ise ses çıkarıyor, değilse çok yorucu
Tek parça (Kapaklarını saymazsanız) Birçok parçası var
Çok kolay temizleniyor Her parçası temizleniyor, zahmetli
Çantanıza atmanız kolay, yer kaplamıyor Ayrı çantada taşınıyor (elektirkli ise)
Emzirirken diğer memedeki sütü toplar, ekstra zaman harcamanıza gerek yoktur. Emzirme sonrasında sağmanız gerekir, özel zaman ayrılması gerekiyor.
Performansa göre uygun fiyat Makinelerin özelliklerine göre çok farklı fiyat aralığı
Az sütünüz varsa getiremeyebilir. Yani bebeğiniz emerken diğer memede kullanmak için iyi bir seçenek ancak emzirme dışında oturup sağmaya çalışırsanız çok fayda etmeyebilir. Pompaladığı için süt getirme konusunda bana kalırsa daha faydalı ilk aşamada. Sonra süt kanallarınız açıldıktan sonra moshi çok daha kullanışlı olabilir.

Benim için kullandığım dönemler itibariyle ikisinin de faydaları büyük oldu. İlk aylarda taşıması zor da olsa, tahriş de etse elektrikli iyi ki vardı diyorum, sağ olsun ablam vermişti makineyi. Sonrasında bebek biraz büyüyüp daha çok çekmeye başlayınca da Mochi hem pratikliği hem ağrısız sağımı ile vazgeçilmezim oldu. Onu da kuzenim vermişti o da sağ olsun :))

Umarım yaşadıklarım ve objektif karşılaştırmam kafanızda bir fikir oluşmasına yardımcı olmuştur. Sizler de kullandığınız makineler ile ilgili yorumlarınızı paylaşabilirsiniz. Tüm annelere bebekleriyle güzel günler diliyorum.

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.