Arnavutluk, 2026 Eurovision Temsilcisi ve Şarkısını Belirledi
Arnavutluk 64. Festivali Kengësi gerçekleştirdi. Tiran’daki Kongre Sarayı’nda gerçekleşen ve 4 gece süren Festivali Kengësi Arilena Ara ile Salsano Rrapi sundu
28 şarkıcının 14ü ilk gece, diğer 14’ü ikinci gece şarkılarını seslendirdiler. 3. gece Nostalji gecesinde 5 şarkı elendi ve kalan 23 finalist dördüncü gece sahnedeydi. Kazanan eşit oranda jüri ve halk oylamasıyla belirlendi. Alis’in seslendirdiği, sözleri, Alis Kallaçi ve Desara Gjini tarafından yazılan Nân adlı şarkı yarışmanın kazananı oldu. Alis, 2026’da Viyana’da yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmaya hak kazandı.

Eurovision Şarkı Yarışmasında Arnavutluk
Eurovision şarkı yarışmasında yarı finallerin düzenlendiği ilk yıl olan 2004 yılında yarışmaya ilk kez katılan Arnavutluk, toplamda 21 kez yarışmaya katılmış ve bunların 12 tanesinde büyük finalde yarışmaya hak kazanmıştır. Yarışmayı hiç sonuncu tamamlamadı ve sıfır puanla bitirmedi.
2025 yılında Shkodra Elektronike – “Zjerm” şarkısı ile yarışmayı 8. olarak tamamlayan Arnavutluk’un bu zamana kadar aldığı en iyi sonuç, 2012 yılında Rona Nishliu’nun “Suus” ile aldığı 5. liktir.
Shkodra Elektronike ‘Zjerm’ isimli şarkılarıyla son yarışma’da 218 puan alarak yarışmayı 8.likle tamamlamıştı. Bu yıl Arnavutluk’un nasıl bir derece alacağını hep birlikte göreceğiz.

