2018 Eurovision Yarı Finaller DeÄŸerlendirme – BuMesele

2018 Eurovision Yarı Finaller Değerlendirme

Portekiz’in başkenti Lizbon’da düzenlenen 63. Eurovision şarkı yarışmasının yarı finalleri tamamlandı ve finalde yarışacak tüm şarkılar belli oldu.

Yarı finalleri izlerken, bazı yarışmacıların sahne performanslarıyla klipleri arasında çok büyük farklar dikkatimizi çekti. Bunun yanında 1.Yarı finalde genel olarak 2. Yarı finale göre çok daha iddialı şarkıların yer aldığını söyleyebiliriz.

Daha önceki videolarımızda da söylediğimiz gibi, bu yıl yarışmaya katılan 43 şarkıdan birçoğu çok iddialı ve çok başarılı. Yarı finallerde bizi şaşırtan şarkıların yanında hayal kırıklığı yaratan şarkılar da oldu.

1.yarı finalden finale kalan şarkılardan; Arnavutluk, İrlanda ve Litvanya bizim için sürprizdi. Arnavutluk ve İrlanda çok başarılı bir sahne sergilerken Litvanya daha vasat bir performans sunmasına rağmen finale yükselen şanslı ülkelerin arasında yer aldı.

Şarkıdaki gıdaklamaları ile dikkat çeken ve internet üzerinde en yüksek izlenme rakamlarına ulaşan İsrail temsilcisi Netta, canlı performansta çok başarılı olmasa da finale yükselen ve şaşırtmayan bir finalist oldu.

İzleyici favorileri videomuzda sizlerin oylarıyla ilk sırada yer verdiğimiz Azerbaycan, canlı performansında yeterli başarıyı gösteremedi ve yarı finalde elendi. İsviçre daha önce hiç dikkatimizi çekmemesine rağmen şarkıcının iyi sahne performansı ile akıllarda kaldı, ancak finale yükselemedi.

1. Yarı finalin en çok şaşırtan ve üzen performansı ise kesinlikle Yunanistan oldu. Favorilerden sayılan ve şarkısı çok beğenilen Yunanistan, Yianna Terzi’nin beklentinin çok altında bir sahne performansı sergilemesiyle büyük bir hayal kırıklığı yaşattı.

8 Mayıs 2018’deki 1. Yarı finalde gecenin en çok parlayan şarkısı ve performansı şüphesiz Kıbrıs oldu. Fuego isimli şarkıyı, sahnede başarılı bir ışık ve dans şovu eşliğinde seslendiren Eleni Foureira yakaladığı büyük çıkış ile sadece finale çıkmakla kalmadı, ayrıca finalin de en favori şarkılarından biri olduğunu gösterdi.

Gelelim ikinci yarı finale; Danimarka beklenildiği gibi oldukça başarılı bir performans ortaya koyarak finale kalmayı başarırken bizim favoriler videosunda yer vermediğimiz Ukrayna da sahnede oldukça başarılıydı.

Avustralya’yı temsil eden Jessica Mauboy ÅŸarkısına çok vasat bir giriÅŸ yapsa da nakarat kısımlarında sesini toparlayarak 10 finalist arasında girmeyi baÅŸardı.

Şimdiye kadar pek kimsenin şans vermediği Moldova, son derece renkli ve eğlenceli bir performans ortaya koyarak bize göre gecenin sürprizlerinden birine imza attı.

Yarışmada Norveç’i temsil eden eski Eurovision ÅŸampiyonu Alexander Rybak, 2009’daki kadar iddialı bir ÅŸarkısı olmasa da finale kalmayı baÅŸardı.

Bizim daha önceki favorilerimizden olan Sırbistan’ın sahne performansını açıkçası pek beÄŸenmedik. Hollanda’nın ÅŸarkısını eÄŸlenceli bulsak da Eurovision’da Amerikan Country müziÄŸine pek anlam veremedik. Yine de sahne performansıyla finale kalmayı hak ettiÄŸini söyleyebiliriz.

Macaristan’ı temsil eden grup gırtlak patlatan performansıyla bize biraz Lordi’yi hatırlattı ve Rock müzik kontenjanından finale yükseldi.

Bizim yarı finaller sonrasındaki izlenimlerimiz bu kadar.

Bumesele favoriler videosunda yer verdiÄŸimiz 8 ÅŸarkıyı finalde izleme ÅŸansı bulacağız. Bunların 3’ü doÄŸrudan katılan Almanya, Ä°talya ve Ä°spanya. Bakalım birinci kim olacak? Merakla bekliyoruz. Sizler de en çok beÄŸendiÄŸiniz ve birinci olacağını düşündüğünüz ÅŸarkıyı yorum kısmında bizlerle paylaşın.

Videolarımızı izlediğiniz ve kanalımıza abone olduğunuz için şimdiden teşekkürler. Yeni videolarımızdan haberdar olmak için bildirimlerinizi açmayı unutmayın. Hoşçakalın.

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.