2022 Eurovision Åžarkı Yarışmasına DoÄŸru – Bölüm 1 – Bilmeniz Gereken Her Åžey – BuMesele

2022 Eurovision Åžarkı Yarışmasına DoÄŸru – Bölüm 1 – Bilmeniz Gereken Her Åžey

Yepyeni bir Eurovision sezonuna hoÅŸ geldiniz. Sizi bilmiyoruz ama biz Eurovision heyecanını çok özledik. Siz de Eurovision’u özleyenlerdenseniz yorum kısmında bir yoklama alalım 😉 2018’den beri olduÄŸu gibi bu sene de içimizdeki Eurovision heyecanını sizlerle paylaÅŸmak için sabırsızlanıyoruz.

Bu sene Eurovision heyecanını özleyenler sadece sizler ve bizler deÄŸiliz. Ulusal finallerde de Eurovision’u özleyen bir çok isim var. Bunların arasında en dikkat çekici olanlardan biri de Ä°spanya’nın efsane ikilisi Azucar Moreno. Onlarla ve Ä°spanya’daki Eurovision seçmeleriyle ilgili yorumlarımız videonun devamında sizlerle olacak.

Son yıllarda Festivali i Këngës ile baÅŸlamasına alıştığımız Eurovision sezonu bu sene Bulgaristan’ın ÅŸarkısını daha Kasım ayında yayınlamasıyla erkenden açıldı.

MÃ¥neskin’in zaferiyle sonuçlanan 2021 Eurovision Åžarkı yarışmasının ardından, bu sene yarışmada daha fazla rock ÅŸarkısı görmeyi bekliyorduk ama beklentimizin bu kadar erken gerçekleÅŸmesi bizi de ÅŸaşırttı. Madem sözü sezonun yayınlanan ilk ÅŸarkısıyla açtık, ilk yorumumuzu da yapalım. “Daha yayınlanacak onlarca ÅŸarkı varken konuÅŸmak için henüz erken”, gibi klasik bir yorum yapmak isterdik ama Bulgaristan’a kötü bir haberimiz var. EÄŸer yarışmayı kazanmak gibi bir beklentileri varsa bu beklentiyi bir sene daha erteleyecekler gibi görünüyor. “Intelligent Music Project” grubunun “Intention” adlı ÅŸarkısına kötü bir ÅŸarkı diyemeyiz ama ortaya bir kazanma iddiası koyabileceklerini de sanmıyoruz.

Eesti Laul’deki favorilerimiz, Çek Cumhuriyeti’nin ÅŸarkısıyla ilgili düşüncelerimiz ve 2022 Eurovision Åžarkı Yarışması hakkındaki diÄŸer detaylar birazdan sizlerle olacak.

Öncesinde yeni oyun kanalımız BuOyun’un 1000 aboneye ulaÅŸabilmesi için desteÄŸinizi bekliyoruz. Kanal 1000 aboneye ulaÅŸtığında verdiÄŸiniz desteÄŸe teÅŸekkür olarak sizler için özel bir Eurovision videosu yayınlayacağız. Kanalın linkini açıklama kısmında bulabilirsiniz.

Eurovision’a 5 aydan kısa bir süre kalmışken yarışmada yer alacağı kesinleÅŸen 2. ÅŸarkı Çek Cumhuriyeti’nden geldi. Ãœlkeyi “Lights Off” adlı ÅŸarkılarıyla “We Are Domi” grubu temsil edecek. Elektro-pop tarzı müzik yapan grup Bulgaristan’ın aksine daha umut verici bir ÅŸarkıyla yarışmada olacak. Biz ÅŸarkıyı gayet beÄŸendik. Sanıyoruz klasik yorumumuzu burada yapabiliriz. Åžarkı güzel ama nasıl bir sonuç alacağı bundan sonra belirlenecek ÅŸarkılara baÄŸlı. 2022 Eurovision’a doÄŸru yolumuz uzun ve sezon daha yeni baÅŸlıyor.

Büyük bir sürpriz olmazsa 3. ÅŸarkının Arnavutluk’tan, Festivali i Këngës’ten çıkmasını bekliyoruz. (Gelelim Festivali i Këngës’e.) Åžarkıları dinledik ve son yılların aksine bizi çok heyecanlandıran bir ÅŸarkı olmadığı için yorumlarımızı final sonrasına saklıyoruz. EÄŸer bir aksilik olmazsa Festivali i Këngës’te yarı finaller 27 ve 28 Aralık’ta, final ise 29 Aralık’ta yapılacak.

Estonya’nın ulusal seçmesi olan Eesti Laul da ise birbirinden iyi ÅŸarkılar yarışıyor. Eesti Laul’u takip edenler hali hazırda biliyordur, “Hope” adlı ÅŸarkısıyla Stefan yarışmanın büyük favorisi. Hope bizce de çok çok iyi bir ÅŸarkı ve Eurovision biletini almayı baÅŸarırsa derece yapması ÅŸaşırtıcı olmaz. Stefan’ın yanı sıra Estonya’yı 2015’te temsil eden Stig Rästa, (ÅŸarkı duyulacak) ve 2018’de temsil eden Elina Nechayeva’nın ÅŸarkılarını da çok sevdik. Tamamen farklı bir tarzda olsa da, Elysa’nın seçilmesi durumunda sahneyi yakanlar kervanına katılacağını düşünüyoruz. Saydığımız bu 4 ismin hiç biri Estonya açısından yanlış bir seçim olmaz. Eesti Laul’un finali 12 Åžubat’ta yapılacak.

Blas Canto’nun geçen seneki fiyasko derecesinden sonra Ä°spanya temsilcisini seçmek için ulusal final formatına geri döndü. Hangisinin daha doÄŸru olduÄŸu tartışılır ancak biz tek bir ÅŸarkıcının tepeden inme ÅŸekilde belirlenmesindense ulusal final niteliÄŸinde yarışmalar düzenlenmesini tercih ediyoruz. Ä°spanya’nın aday ÅŸarkıları arasında “Terra”yı gerçekten çok beÄŸendik ancak nostalji faktörünün de etkisiyle Azucar Moreno’yu da gizliden gizliye destekliyoruz. Ulusal finali kazansınlar ya da kazanmasınlar, muhteÅŸem enerjileriyle onları tekrar sahnede görmek keyifli olacak.

Önümüzdeki aylarda Eurovision’da yarışacak ülkeler ve ÅŸarkıcılarla ilgili konuÅŸulacak pek çok konu olacak, ancak ÅŸimdi bir mola verelim ve meseleye biraz uzak kalanlar için bir kaç kısa ve önemli bilgiyi hatırlatalım. Malum olduÄŸu üzere geçen seneki yarışmayı Ä°talya’nın kazanması sonrası, bu seneki yarışma Ä°talya’nın Torino ÅŸehrinde olacak. Geçen sene yarışmaya katılmayan KaradaÄŸ ve Ermenistan bu sene yarışmaya geri dönüyor. Türkiye ise yarışmada yine olmayacak. Yarışmanın yarı finalleri 10 ve 12 Mayıs’ta, finali ise 14 Mayıs’ta yapılacak.

Son olarak biraz gündemden kopalım ve bölümün güzeli ve yakışıklısı köşemizle Eurovision tarihinin akıllarda yer eden bazı isimlerini hatırlayalım. Bu bölümün güzeli Ukrayna’nın 2013’teki temsilcisi Zlata Ognevich. Yarışmayı üçüncü tamamlayan ÅŸarkıcı baÅŸarılı performansıyla sadece güzel bir yüzden ibaret olmadığını dosta düşmana kanıtlamıştı. Bizce bu ÅŸarkı 2013’teki en iyi ÅŸarkıydı.

Bölümün yakışıklısı ise Yunanistan’ın 2011’deki temsilcisi Loucas Yiorkas. Åžarkıcı Stereo Mike’ı olayın içine hiç karıştırmasaydı ve sahneye yalnız çıksaydı muhtemelen daha iyi bir sonuç elde edecekti. Zira ÅŸarkı da, Loucas’ın sesi de daha iyi bir sonuç alacak kapasiteye sahipti.

Bundan sonraki bölümlerimize güzel ve yakışıklı isimler önermek için yorum kısmını kullanabilirsiniz.

Videolarımızı izlediğiniz ve yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkürler. Kanala abone olduğunuzda yayınladığımız videolardan anında haberdar olmak için bildirim ziline tıklamayı, ayrıca Youtube uygulama ayarlarından bildirimlere izin vermeyi unutmayın. Yeni videolarda görüşmek üzere. Hoşça kalın!

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.