2022 Eurovision’a DoÄŸru – Bölüm 8 – Son Düzlükte Büyük Sürprizler! – BuMesele

2022 Eurovision’a DoÄŸru – Bölüm 8 – Son Düzlükte Büyük Sürprizler!

“2022 Eurovision’a DoÄŸru” programımızın yeni bölümüne hoÅŸ geldiniz! EÄŸer daha önceki bölümleri kaçırdıysanız açıklama kısmındaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz. 2022 Eurovision sezonu hakkında bilmeniz gerekenler ve yarışmada yer alacak ÅŸarkılarla ilgili deÄŸerlendirmeler için takipte kalın.

Geçen bölümden bu yana Ä°sveç, Ä°zlanda ve Portekiz de ÅŸarkılarını belirleyen ülkelerin arasına katıldılar. Böylelikle Azerbaycan ve Ermenistan hariç, yarışmada yer alacak tüm ülkeler ÅŸarkılarını belirlemiÅŸ oldular. Ermenistan’ın ÅŸarkısının 19 Mart’ta yayınlanması bekleniyor. Azerbaycan’ın ÅŸarkısını ise -hepiniz gibi- biz de sabırsızlıkla bekliyoruz. Hiç vakit kaybetmeden son belirlenen ÅŸarkılarla ilgili yorumlarımıza baÅŸlıyoruz.

Ä°tiraf edelim Portekiz ulusal finali en çok ilgimizi çeken finallerden deÄŸildi. Ancak öne çıkan bir kaç ÅŸarkı vardı ki, Maro’nun seslendirdiÄŸi “Saudade, saudade”bunlardan biriydi. Portekiz’in mevcut seçenekler içinde en iyisini seçtiÄŸini ve Maro’nun rahatlıkla finale kalacağını düşünüyoruz. Bu ÅŸarkı için son yıllarda yarışmaya gönderdikleri en iyi ÅŸarkı diyebiliriz. Ayrıca ÅŸarkıcının, vokalistlerini final performansına dahil etmesinin de hoÅŸ bir görüntü oluÅŸturduÄŸunu belirtelim.

Ä°zlanda’da son yılların en beklenmedik ters köşelerinden biri yaÅŸandı. Konuyu özetlersek bahisçilerin neredeyse hiç ÅŸans vermediÄŸi “Sigga, Beta ve Elín” üçlüsü ağır favori olarak görülen rakiplerini geride bırakarak Ä°zlanda’nın temsilcisi olmayı baÅŸardılar. Bu sonucun çok sayıda Eurovision severi üzmüş olabileceÄŸini tahmin etsek de, seçilen ÅŸarkı hiç de fena deÄŸil. Sözlerini anlamasak da gerek ÅŸarkıcıların ses tonu, gerekse de rahatlatıcı melodisiyle, bu ÅŸarkıyı terapi niyetine dinleyebilirsiniz.

Melodifestivalen ile ilgili yorumlarımız, şimdiye kadar seçilen şarkılardan oluşan Top 38 listemiz, ayrıca bölümün güzeli ve yakışıklısı köşemiz birazdan sizlerle olacak.

Öncesinde yeni oyun kanalımız BuOyun’un 1000 aboneye ulaÅŸabilmesi için desteÄŸinizi bekliyoruz. Kanal 1000 aboneye ulaÅŸtığında verdiÄŸiniz desteÄŸe teÅŸekkür olarak sizler için özel bir Eurovision videosu yayınlayacağız. Kanalın linkini açıklama kısmında bulabilirsiniz.

Ä°sveç’in son yıllarda yaptığı hatalı seçimleri her fırsatta eleÅŸtirdik. Dün de bu hatalara bir yenisini ekleyecekleri konusunda çekincelerimiz vardı, ama neyse ki korkulan olmadı ve en başından beri kazanması gereken ÅŸarkı birinci oldu. Daha önce de söylemiÅŸtik: “Hold Me Closer” bize göre bir baÅŸyapıt. Seçilememesi sadece Ä°sveç için deÄŸil, Eurovision için bir kayıp olurdu. Bu arada Klara’nın sergilediÄŸi baÅŸarılı performansa raÄŸmen 6. sırada kalmasına anlam veremediÄŸimizi de ekleyelim.

Videoyu yayına hazırlarken son anda Malta’nın ÅŸarkısını deÄŸiÅŸtirdiÄŸini öğrendik. Kısaca yorumlarsak bu deÄŸiÅŸikliÄŸi çok olumlu bulduk. Emma’nın sesi çok iyi olsa da, ilk ÅŸarkısının çok sayıda baladın içinden sıyrılma ÅŸansının az olduÄŸunu düşünüyorduk. Bu ÅŸarkıyı daha çok sevdik. Ä°yi bir sonuç elde etme ÅŸansının kesinlikle arttığını düşünüyoruz.

Şimdiye kadar kesinleşen şarkıları sıraladığımız listeye geçmeden önce; Eurovision tarihinin akıllarda yer eden bazı isimlerine yer verdiğimiz bölümün güzeli ve yakışıklısı köşesi sizlerle.

Sizlerden gelen öneriler doÄŸrultusunda, bu bölümün güzeli Sırbistan’ın 2019’daki temsilcisi Nevena Božović oldu. “Podyum yerine yanlışlıkla Eurovision’a gelmiÅŸ” dersek Nevena’nın hakkını teslim etmiÅŸ oluruz. Tabi bir yandan hakkını teslim ederken, diÄŸer yandan hakkını yemeyelim; ÅŸarkıcının yarışmadaki vokal performansı 18. sıradan çok daha yukarısını hak ediyordu.

Bölümün yakışıklısı yine sizlerin önerisiyle Ä°sveç’in 2011’deki temsilcisi Eric Saade oldu. 2011 Eurovision ÅŸarkı yarışması öyle bir yakışıklı patlaması yaşıyordu ki, bu konuda Eurovision tarihinin en iyi yılı olabilir. Yakışıklı eksikliÄŸi çekmeyen 2011’in, en yakışıklı isimlerinden biri de, Ä°sveç’in, ÅŸarkısı gibi popüler ÅŸarkıcısı Eric Saade’ydi.

Bundan sonraki bölümlerimize güzel ve yakışıklı isimler önermek için yorum kısmını kullanabilirsiniz.

Sırada merakla beklediğinizi bildiğimiz listemiz var. Yorum kısmında sizler de kendi sıralamalarınızı bizimle paylaşın. Bakalım bizim listemiz sizin listelerinize ne kadar benziyor.

Videolarımızı izlediğiniz ve yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkürler. Kanala abone olduğunuzda yayınladığımız videolardan anında haberdar olmak için bildirim ziline tıklamayı, ayrıca Youtube uygulama ayarlarından bildirimlere izin vermeyi unutmayın. Yeni videolarda görüşmek üzere. Hoşça kalın!

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.