2022 Eurovision’a Doğru – Bölüm 9 – Yine İyi Şarkı! – Peki Ya Azerbaycan? – BuMesele

2022 Eurovision’a Doğru – Bölüm 9 – Yine İyi Şarkı! – Peki Ya Azerbaycan?

“2022 Eurovision’a Doğru” programımızın yeni bölümüne hoş geldiniz! Eğer daha önceki bölümleri kaçırdıysanız açıklama kısmındaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz. 2022 Eurovision sezonu hakkında bilmeniz gerekenler ve yarışmada yer alacak şarkılarla ilgili değerlendirmeler için takipte kalın.

Geçen bölümden bu yana Ermenistan da şarkısını belirleyen ülkelerin arasına katıldı. Böylelikle Azerbaycan hariç yarışmada yer alacak tüm ülkeler şarkılarını belirlemiş oldular. Azerbaycan’ın şarkısıyla ilgili son haberler, ayrıca İsrail ve Arnavutluk’un şarkılarının yeni düzenlemeleriyle ilgili yorumlarımız videonun devamında sizlerle olacak.

Ermenistan’da Rosa Linn şarkısını yayınladı. Başlangıçta beklentimizi biraz düşük tutmuş olacağız ki, şarkıyı umduğumuzdan çok sevdik. Melodisini oldukça modern bulduk. Şarkıyı ilk dinleyişimizden sonra videoyu başa alıp hemen yeniden dinledik ki, bunu bu seneki çok fazla şarkı için söyleyemeyiz. Şarkıcının yayınladığı stüdyo kaydına bakarsak, sesi oldukça iyi. Sahnede canlı olarak da o şekilde söyleyebilirse finale kalmaması için hiç bir sebep göremiyoruz. 

Azerbaycan’ın şarkısıyla ilgili son gelişmeler, İsrail ve Arnavutluk’un şarkılarının yeni versiyonlarıyla ilgili yorumlarımız, şimdiye kadar seçilen şarkılardan oluşan Top 39 listemiz, ayrıca bölümün güzeli ve yakışıklısı köşemiz birazdan sizlerle olacak.

Öncesinde yeni oyun kanalımız BuOyun’un 1000 aboneye ulaşabilmesi için desteğinizi bekliyoruz. Kanal 1000 aboneye ulaştığında verdiğiniz desteğe teşekkür olarak sizler için özel bir Eurovision videosu yayınlayacağız. Kanalın linkini açıklama kısmında bulabilirsiniz.

Son olarak, doğrudan satış sektöründe iş ortaklığı yaptığımız firmada bizimle birlikte çalışmak isterseniz size bir iş fırsatı sunuyoruz. Ücretsiz eğitim ve danışmanlığımız için açıklama kısmındaki linke tıklayın.

Yayınladığımız listelere bakarsanız İsrail’in bu seneki şarkısını pek beğenmediğimizi rahatlıkla görebilirsiniz. İsrailli yetkililer de aynı şekilde düşünmüş olacak ki, geçen sene olduğu gibi bu sene de şarkılarına yeni bir düzenleme yapma ihtiyacı hissettiler. Şu kadarını söyleyelim; şarkının yenilenmiş versiyonu da dünyayı kurtaracak değil, ancak eski halinden çok daha iyi olduğu ortada. Bu yeni düzenlemenin İsrail’in yarışmadaki şansını olumlu yönde etkileyeceği kesin.

Daha önceki bölümlerimizi izleyenler Arnavutluk’un şarkısı hakkında yaptığımız eleştirileri hatırlayacaklardır. Kaçırmış olanlar için özetleyelim; şarkının melodisinin son derece demode olduğunu ve Ronela’nın Festivali i Këngës’teki sahne performansının Eurovision’a aynı şekilde yansıtılamayacağını söylemiştik. Arnavutlar sanki bu eleştirileri duymuş gibi, hem şarkıya yeni bir düzenleme yaptılar, hem de sahne gösterisinin Festivali i Këngës’tekinden tamamen farklı olacağını açıkladılar. Her iki hamleyi de şarkının Eurovision’daki başarı şansı adına çok olumlu bulduk. Şarkı ilk günden bu şekilde çıksaydı, kesinlikle aynı şiddette eleştirmezdik. Bütün bu olumlu yorumlar bir yana, Arnavutluk gibi küçük ülkelerin Eurovision’da derece yapması çok kolay değil. Şarkıyla ilgili hala büyük bir beklentimiz yok; ancak en azından bu haliyle -küçük de olsa- bir sürpriz yapma ihtimalinin doğduğunu söyleyebiliriz.

Azerbaycan’ın şarkısını sadece Azerbaycanlı ve Türk izleyiciler değil, bütün Avrupa’daki Eurovision severler merakla bekliyor. Büyük bekleyiş sürerken Azerbaycan’ın Eurovision temsilcisi Nadir Rüstəmli, instagram hesabından şarkının yayınlanacağı tarihi açıkladı. Yaptığı paylaşımda “Bir çok soru, cevaplara 3 gece…” diyen Nadir’in şarkısının 21 Mart’ta yayınlanması bekleniyor. Paylaştığı kısa video şarkının melodisi hakkında fikir vermiyor olsa da, videonun renk tonları ve yansıttığı duygular, şarkının slow bir şarkı olma ihtimalini arttırıyor.

Şimdiye kadar kesinleşen şarkıları sıraladığımız listeye geçmeden önce; Eurovision tarihinin akıllarda yer eden bazı isimlerine yer verdiğimiz bölümün güzeli ve yakışıklısı köşesi sizlerle.

Sizlerden gelen öneriler doğrultusunda, bu bölümün güzeli İzlanda’nın 2009’daki temsilcisi Yohanna oldu. Şarkıcının adını yorumlarınızda o kadar çok yazdınız ki, kendisine burada yer vermekten başka çaremiz kalmadı. Hakkını teslim edelim; Yohanna’nın güçlü sesi ve kusursuz vokal performansı, güzelliğinin bile ötesine geçmişti.

Bölümün yakışıklısı yine sizlerin önerisiyle Sırbistan ve Karadağ’ın 2004’teki temsilcisi Željko Joksimović oldu. Sizler onu bu listeye yakışıklılığı sebebiyle önerdiniz ancak Željko gerçek anlamda bir Eurovision efsanesi. O sadece bir şarkıcı değil, aynı zamanda her biri Eurovision’da derece yapmış tam 5 şarkının da bestecisi.

Bundan sonraki bölümlerimize güzel ve yakışıklı isimler önermek için yorum kısmını kullanabilirsiniz.

Sırada merakla beklediğinizi bildiğimiz listemiz var. Yorum kısmında sizler de kendi sıralamalarınızı bizimle paylaşın. Bakalım bizim listemiz sizin listelerinize ne kadar benziyor.

Videolarımızı izlediğiniz ve yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkürler. Kanala abone olduğunuzda yayınladığımız videolardan anında haberdar olmak için bildirim ziline tıklamayı, ayrıca Youtube uygulama ayarlarından bildirimlere izin vermeyi unutmayın. Yeni videolarda görüşmek üzere. Hoşça kalın!

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.