2022 Eurovision’a DoÄŸru – Bölüm 9 – Yine Ä°yi Åžarkı! – Peki Ya Azerbaycan? – BuMesele

2022 Eurovision’a DoÄŸru – Bölüm 9 – Yine Ä°yi Åžarkı! – Peki Ya Azerbaycan?

“2022 Eurovision’a DoÄŸru” programımızın yeni bölümüne hoÅŸ geldiniz! EÄŸer daha önceki bölümleri kaçırdıysanız açıklama kısmındaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz. 2022 Eurovision sezonu hakkında bilmeniz gerekenler ve yarışmada yer alacak ÅŸarkılarla ilgili deÄŸerlendirmeler için takipte kalın.

Geçen bölümden bu yana Ermenistan da ÅŸarkısını belirleyen ülkelerin arasına katıldı. Böylelikle Azerbaycan hariç yarışmada yer alacak tüm ülkeler ÅŸarkılarını belirlemiÅŸ oldular. Azerbaycan’ın ÅŸarkısıyla ilgili son haberler, ayrıca Ä°srail ve Arnavutluk’un ÅŸarkılarının yeni düzenlemeleriyle ilgili yorumlarımız videonun devamında sizlerle olacak.

Ermenistan’da Rosa Linn şarkısını yayınladı. BaÅŸlangıçta beklentimizi biraz düşük tutmuÅŸ olacağız ki, ÅŸarkıyı umduÄŸumuzdan çok sevdik. Melodisini oldukça modern bulduk. Åžarkıyı ilk dinleyiÅŸimizden sonra videoyu baÅŸa alıp hemen yeniden dinledik ki, bunu bu seneki çok fazla ÅŸarkı için söyleyemeyiz. Åžarkıcının yayınladığı stüdyo kaydına bakarsak, sesi oldukça iyi. Sahnede canlı olarak da o ÅŸekilde söyleyebilirse finale kalmaması için hiç bir sebep göremiyoruz. 

Azerbaycan’ın ÅŸarkısıyla ilgili son geliÅŸmeler, Ä°srail ve Arnavutluk’un ÅŸarkılarının yeni versiyonlarıyla ilgili yorumlarımız, ÅŸimdiye kadar seçilen ÅŸarkılardan oluÅŸan Top 39 listemiz, ayrıca bölümün güzeli ve yakışıklısı köşemiz birazdan sizlerle olacak.

Öncesinde yeni oyun kanalımız BuOyun’un 1000 aboneye ulaÅŸabilmesi için desteÄŸinizi bekliyoruz. Kanal 1000 aboneye ulaÅŸtığında verdiÄŸiniz desteÄŸe teÅŸekkür olarak sizler için özel bir Eurovision videosu yayınlayacağız. Kanalın linkini açıklama kısmında bulabilirsiniz.

Son olarak, doğrudan satış sektöründe iş ortaklığı yaptığımız firmada bizimle birlikte çalışmak isterseniz size bir iş fırsatı sunuyoruz. Ücretsiz eğitim ve danışmanlığımız için açıklama kısmındaki linke tıklayın.

Yayınladığımız listelere bakarsanız Ä°srail’in bu seneki ÅŸarkısını pek beÄŸenmediÄŸimizi rahatlıkla görebilirsiniz. Ä°srailli yetkililer de aynı ÅŸekilde düşünmüş olacak ki, geçen sene olduÄŸu gibi bu sene de ÅŸarkılarına yeni bir düzenleme yapma ihtiyacı hissettiler. Åžu kadarını söyleyelim; ÅŸarkının yenilenmiÅŸ versiyonu da dünyayı kurtaracak deÄŸil, ancak eski halinden çok daha iyi olduÄŸu ortada. Bu yeni düzenlemenin Ä°srail’in yarışmadaki ÅŸansını olumlu yönde etkileyeceÄŸi kesin.

Daha önceki bölümlerimizi izleyenler Arnavutluk’un ÅŸarkısı hakkında yaptığımız eleÅŸtirileri hatırlayacaklardır. Kaçırmış olanlar için özetleyelim; ÅŸarkının melodisinin son derece demode olduÄŸunu ve Ronela’nın Festivali i Këngës’teki sahne performansının Eurovision’a aynı ÅŸekilde yansıtılamayacağını söylemiÅŸtik. Arnavutlar sanki bu eleÅŸtirileri duymuÅŸ gibi, hem ÅŸarkıya yeni bir düzenleme yaptılar, hem de sahne gösterisinin Festivali i Këngës’tekinden tamamen farklı olacağını açıkladılar. Her iki hamleyi de ÅŸarkının Eurovision’daki baÅŸarı ÅŸansı adına çok olumlu bulduk. Åžarkı ilk günden bu ÅŸekilde çıksaydı, kesinlikle aynı ÅŸiddette eleÅŸtirmezdik. Bütün bu olumlu yorumlar bir yana, Arnavutluk gibi küçük ülkelerin Eurovision’da derece yapması çok kolay deÄŸil. Åžarkıyla ilgili hala büyük bir beklentimiz yok; ancak en azından bu haliyle -küçük de olsa- bir sürpriz yapma ihtimalinin doÄŸduÄŸunu söyleyebiliriz.

Azerbaycan’ın ÅŸarkısını sadece Azerbaycanlı ve Türk izleyiciler deÄŸil, bütün Avrupa’daki Eurovision severler merakla bekliyor. Büyük bekleyiÅŸ sürerken Azerbaycan’ın Eurovision temsilcisi Nadir RüstÉ™mli, instagram hesabından ÅŸarkının yayınlanacağı tarihi açıkladı. Yaptığı paylaşımda “Bir çok soru, cevaplara 3 gece…” diyen Nadir’in ÅŸarkısının 21 Mart’ta yayınlanması bekleniyor. PaylaÅŸtığı kısa video ÅŸarkının melodisi hakkında fikir vermiyor olsa da, videonun renk tonları ve yansıttığı duygular, ÅŸarkının slow bir ÅŸarkı olma ihtimalini arttırıyor.

Şimdiye kadar kesinleşen şarkıları sıraladığımız listeye geçmeden önce; Eurovision tarihinin akıllarda yer eden bazı isimlerine yer verdiğimiz bölümün güzeli ve yakışıklısı köşesi sizlerle.

Sizlerden gelen öneriler doÄŸrultusunda, bu bölümün güzeli Ä°zlanda’nın 2009’daki temsilcisi Yohanna oldu. Åžarkıcının adını yorumlarınızda o kadar çok yazdınız ki, kendisine burada yer vermekten baÅŸka çaremiz kalmadı. Hakkını teslim edelim; Yohanna’nın güçlü sesi ve kusursuz vokal performansı, güzelliÄŸinin bile ötesine geçmiÅŸti.

Bölümün yakışıklısı yine sizlerin önerisiyle Sırbistan ve KaradaÄŸ’ın 2004’teki temsilcisi Željko Joksimović oldu. Sizler onu bu listeye yakışıklılığı sebebiyle önerdiniz ancak Željko gerçek anlamda bir Eurovision efsanesi. O sadece bir ÅŸarkıcı deÄŸil, aynı zamanda her biri Eurovision’da derece yapmış tam 5 ÅŸarkının da bestecisi.

Bundan sonraki bölümlerimize güzel ve yakışıklı isimler önermek için yorum kısmını kullanabilirsiniz.

Sırada merakla beklediğinizi bildiğimiz listemiz var. Yorum kısmında sizler de kendi sıralamalarınızı bizimle paylaşın. Bakalım bizim listemiz sizin listelerinize ne kadar benziyor.

Videolarımızı izlediğiniz ve yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkürler. Kanala abone olduğunuzda yayınladığımız videolardan anında haberdar olmak için bildirim ziline tıklamayı, ayrıca Youtube uygulama ayarlarından bildirimlere izin vermeyi unutmayın. Yeni videolarda görüşmek üzere. Hoşça kalın!

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.