Eurovision’da Kurallar DeÄŸiÅŸti – Hiç Bir Åžey Eskisi Gibi Olmayacak – BuMesele

Eurovision’da Kurallar DeÄŸiÅŸti – Hiç Bir Åžey Eskisi Gibi Olmayacak

Ä°ptal edilen 2020 Eurovision’un ardından yarışmanın 2021’de Rotterdam’da yapılacağını, yarı finallerin 18 – 20 Mayıs’ta, finalin ise 22 Mayıs 2021’de gerçekleÅŸtirileceÄŸini hem instagram sayfamızdan hem de web sitemizden daha önce duyurmuÅŸtuk.

Eurovision açısından durgun bir döneme girmiÅŸ olsak da, pas geçemeyeceÄŸimiz kadar önemli olduÄŸunu düşündüğümüz bir haberi sizlerle paylaÅŸmak istedik. Yakından takip edenler muhtemelen biliyordur ancak EBU önümüzdeki sene bir senelik deneme olarak arka vokallerin canlı olması zorunluluÄŸunu kaldırdı. Yarışmacıların kaydedilmiÅŸ arka vokal kullanması tamamen opsiyonel olacak. EBU’nun açıklamasına göre bu kural deÄŸiÅŸikliÄŸinin ana sebebi salgının devamı durumunda yarışmanın bir kez daha iptal edilmesinin önüne geçmek. EÄŸer kural deÄŸiÅŸikliÄŸi kalıcı hale gelirse, ki biz öyle olacağını düşünüyoruz, Eurovision sahnesinde ÅŸarkıcının sesi dışında canlı bir unsur kalmamış olacak.

Bu kural Eurovision tarafından pandemiye karşı bir önlem olarak sunulmuş olsa da, biz sanki değişiklik için bahane aranıyormuş hissine kapıldık. EBU zaten yarışmaya her sene yenilikler getirerek izleyicinin TV karşısında duyduğu heyecanı arttırmaya çalışıyor. Oylama sisteminde yapılan değişiklikler ilginin son saniyeye kadar canlı kalmasını sağlarken, sahnede enstrüman çalınmasının yasaklanması da TV izleyicisinin kusursuz bir enstrümantal performans izlemesini garantiliyordu. Müzisyenlerin müzik aletlerini gerçekten çalmak yerine çalar gibi yapmaları yarışma ruhu açısından eleştirilebilir olsa da, bu durum TV şovunun aksaklık yaşanmadan gerçekleştirilmesine büyük katkı sağlıyor.

Arka vokallerin istenirse kayıttan verilebilmesi de nihayetinde aynı amaca, yani TV izleyicisinin ekran karşısında yaşadığı deneyimin kalitesinin yükseltilmesine hizmet edecek.

EÄŸer mesele gerçekten salgın durumunda bile yarışmayı yapabilmek olsaydı, kural hiç deÄŸiÅŸtirilmeden, sadece “salgın veya olaÄŸanüstü koÅŸulların yaÅŸanması durumunda arka vokaller zorunlu olmayabilir” ÅŸeklinde bir ek yapılabilir ve sorun halledilebilirdi. Biz bunu daha çok organizasyonu düzenleyen TV kanalının iÅŸini kolaylaÅŸtırmaya yönelik bir hamle olarak görüyoruz.

Peki siz Eurovision’daki bu kural deÄŸiÅŸikliÄŸi hakkında ne düşünüyorsunuz? Arka vokallerin play-back olması sizce yarışmayı nasıl etkileyecek? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Son olarak 2021’de yarışmaya aynı yarışmacılar ile dönme kararı alan ülkeleri sizlerle paylaÅŸmak istiyoruz. Bakalım her ÅŸey olup bittiÄŸinde 2020 yarışmacılarının kaç tanesi 2021 Eurovision’da karşımızda olacak?

Avustralya / Montaigne

Avusturya / Vincent Bueno

Azerbaycan / Samira Efendi

Belçika / Hooverphonic

Bulgaristan / Victoria

Çekya / Benny Cristo

Yunanistan / Stefania

Ä°srail / Eden Alene

Letonya / Samanta Tina

Malta / Destiny

Romanya / Roxen

San Marino / Senhit

Slovenya / Ana Soklic

Ä°spanya / Blas Canto

Ä°sviçre / Gjon’s Tears

Hollanda / Jeangu Macrooy

Ukrayna / Go_A

Videolarımızı izlediğiniz ve yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkürler! Yeni videolarda görüşmek üzere. Hoşça kalın!

 

 

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.