2018 Eurovision’da Türkiye’yi Kim Temsil Edecek – BuMesele

2018 Eurovision’da Türkiye’yi Kim Temsil Edecek

2012 yılında Can Bonomo ile Eurovision şarkı yarışmasına son kez katılan Türkiye, 5 yıl aranın ardından 2018 yılında yarışmaya tekrar katılacağını açıkladı. Portekiz’in başkenti Lizbon’da yapılacak olan yarışmanın yarı finali, 8-10 Mayıs 2018 tarihlerinde, finali ise 12 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenecek.

2018 Eurovision yarışması için Türkiye’yi temsil edecek isim henüz tam olarak açıklanmadı. Ancak, yarışmada ülkemizi temsil edeceği düşünülen ve beklenen bazı isimler var. En çok adı geçen ve tahmin edilen isimler ise şöyle;

10- Cem Belevi; 1987 İzmir doğumlu müzisyen, 32. Bölüm Fox Tv ekranlarında yayınlanan “İnadına Aşk” adlı dizide de rol almıştır. 2017 yılında ‘Aç Kollarını’ adlı şarkısı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

9- Sıla, 2007 yılında kendi adını taşıyan albümünde yer alan ‘…dan sonra’ isimli farklı şarkısı ile müzik piyasasına bomba gibi düşen şarkıcı, Powertürk Ödül Töreninde, 2008 yılının ‘En İyi Çıkış Yapan Sanatçı’ ödülünü de almıştır. Sanatçı, çıkardığı her şarkısı ile sevenlerinden tam not almayı başarıyor.

8- Murat Boz, Kariyerinde oyunculuğa da yer vermeye başlayan şarkıcı, 2007 yılında ‘Maximum’ adlı albümü ile tanınmıştır. 10 yıllık müzik kariyerinde birçok ödül alan şarkıcı, 2016 yılında ‘Janti’ adlı dördüncü albümünü yayınlamış ve 3 adet sinema filminde rol almıştır.

7- Aynur Aydın, 1985 Münih doğumlu şarkıcı 2011 yılında yayınlanan ’12 Çeşit La La’ adlı albümü ile tanındı. Şarkıcının 2 albümü ve 3 single ı bulunuyor.

6- İrem Derici, 2014 yılında çıkan, albüm ile aynı adı taşıyan şarkısı ‘Kalbimin Tek Sahibine’ ile dinlenme rekorları kırmıştı. Şarkıcı son video klibi ‘Tektaş’ ile de büyük beğen topluyor.

5- Atiye, ‘Don’t Think’ adlı albümü ile Türkiye’de tanınan şarkıcı Bremen, Almanya doğumlu. 2007 yılında Kral TV Video Müzik Ödüllerinde ‘En İyi Çıkış Yapan Sanatçı’ ödülünü alan Atiye’nin dört albümü bulunuyor.

4-Edis, 1990 doğumlu şarkıcı, 2014 yılında ‘Benimle Ol’ adlı şarkısı ile çıkış yapmıştır. Toplam 5 adet single ı bulunan şarkıcı ayrıca iki televizyon dizisinde de rol almıştır. 2017 yazında ‘Çok Çok’ adlı şarkısı ile müzik listelerinde zirvede boy gösteriyor.

3- İlyas Yalçıntaş; 2014 yılında katıldığı ‘X Factor adlı müzik yarışması ile tanınan şarkıcı, yarışmanın ardından Enbe Orkestrası ile çalışmaya başlamış ve arkadaşlarımın güfte ve bestesi dediği ‘İncir’ adlı şarkı ile müzik listelerinde birinci sırayı almıştır. Söz ve Müziği kendisine ait ‘Gel Be Gökyüzüm’ adlı şarkısı 2017 yazına damga vuran şarkılardan.

2- Aleyna Tilki, 2000 doğumlu genç şarkıcı 16 yaşında iken vokal olarak yer aldığı ‘Cevapsız Çınlama’ ile Türk Müzik listelerinde büyük bir çıkış yakalamıştır. İlk olarak ‘Yetenek Sizsiniz’ adlı yarışma ile televizyon ekranlarında görülmüştür. ‘Sen Olsaydın Bari’ adlı ilk solo single ı Temmuz 2017 de yayınlanan genç şarkıcı şarkıları ve davranışları ile kendinden söz ettiriyor.

1-Şebnem Ferah, 1996 yılında ‘Kadın’ adlı albümü ile tanınan şarkıcının 8 adet albümü bulunuyor. İlk klibi eleştiriler alan şarkıcı ‘Vazgeçtim Dünyadan’ adlı çıkış şarkısı ile müzik listelerinde uzun süre bir numarada kalmıştır.

Peki sizce 2018 yılında Eurovision’da Türkiye’yi hangi isim temsil etmeli?

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.