2019 Eurovision’da Bir Türk – İspanya’nın Temsilcisi “Miki” – 23 Ocak Eurovision Haberleri – BuMesele

2019 Eurovision’da Bir Türk – İspanya’nın Temsilcisi “Miki” – 23 Ocak Eurovision Haberleri

Bugün 23 Ocak 2019, ve karşınızda Eurovision’dan haberler.

  • Eurovision’da bir Türk!
    Türkiye Eurovision’dan 2012 yılından beri uzak kalsa da, aramızdan birisi, 2016’dan sonra bu sene ikinci kez yarışmada yer alacak.

 

  • 2016’da San Marino’yu I Didn’t Know isimli şarkıyla temsil eden Serhat, Eurovision’da 10. yılını kutlayan ülkeyi, bu sene bir kez daha temsil edecek. Türk izleyicilerin, bir dönem sunduğu “Riziko” isimli yarışmadan hatırlayacağı Serhat Hacıpaşalıoğlu, kısa bir süre önce Helena Paparizou ile yaptığı düetle de karşımıza çıkmıştı. Şarkıcı, 2016’da 1. yarı finalde yarışmış, ancak finale kalamamıştı.Yayıncı kuruluş RTV’nin teklifi geldiği sırada yeni bir albüm üzerinde çalışan şarkıcı, “San Marino’nun kalbinde özel bir yeri olduğunu ifade ederek, yoğun bir programı olmasına rağmen, teklifi fazla düşünmeden kabul ettiğini” söyledi. Serhat’ın seslendireceği şarkı, ileri bir tarihte belli olacak.
  • İspanya’nın temsilcisi, La Venda (The blindfold) isimli şarkısıyla Miki oldu. Oyların %34’ünü alarak birinci olan 23 yaşındaki şarkıcı, Barcelona doğumlu.
    Gecede, geçtiğimiz yıl Lisbon’u kasıp kavuran Eleni Foureira da sahne aldı. Şarkıcı, kendisine ikincilik getiren Fuego’nun yanı sıra, yeni single’ı “Tómame”yi de seslendirdi.
  • Belçika’nın Eurovision şarkısını seslendirecek isim Eliot oldu. (Eliot Vassamillet)
    Belçika’nın “O Ses” yarışmasında şöhrete kavuşan 18 yaşındaki şarkıcının seslendireceği şarkıyı, ülkeye 2017’de 4.lük getiren “City Lights” şarkısının da bestecilerinden olan Pierre Dumoulin besteleyecek. Şarkı ileri bir tarihte açıklanacak.
  • Fransa’da ikinci yarı final sonrası 4 aday daha ulusal finale kaldı: Seemone, Emmanuel Moire, The Divaz ve Doutson. Birinci yarı finalden gelenlerle birlikte, toplam 8 aday 26 Ocak’taki finalde Tel Aviv biletini kapmak için yarışacak.
  • Hollanda’yı Duncan Laurence temsil edecek. 24 yaşındaki şarkıcının seslendireceği şarkı 7 Mart’ta açıklanacak.
  • Son olarak, Portekiz’de de adaylar belli oldu. 16 isim ülkeyi Tel Aviv’de temsil etmek için yarışacak. Ulusal yarı finaller 16 ve 23 Şubat’ta, Final 2 Mart’ta olacak. Her iki yarı finalden de 4’er şarkı finale yükselecek.

    Portekiz 1. Yarı Final: 16 Şubat
    Calema – A Dois
    Conan Osíris – Telemóveis
    Ana Cláudia – Inércia
    João Campos – É O Que É
    Filipe Keil – Hoje
    Ela Limão – Mais Brilhante Que Mil Sóis
    Soraia Tavares – O Meu Sonho
    Matay – Perfeito
    Portekiz 2. Yarı Final: 23 Şubat
    Lara Laquiz – O Lugar
    Madrepaz – Mundo A Mudar
    Mariana Bragada – Mar Doce
    Dan Riverman – Lava
    NBC – Igual A Ti
    Mila Dores – Debaixo Do Luar
    Marlon – O Jantar
    Surma – Pugna
Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.