2019 Eurovision’dan Haberler – BuMesele

2019 Eurovision’dan Haberler

Bugün 16 Kasım 2018 ve karşınızda Eurovision’dan haberler!

2019 Eurovision ÅŸarkı yarışmasında 42 ülke yarışacak. Ev sahibi Ä°srail ve “büyük beÅŸli” olarak adlandırılan BirleÅŸik Krallık, Almanya, Ä°talya, Ä°spanya ve Fransa doÄŸrudan finalde yer alırken, 36 ülke 14 ve 16 Mayıs 2019’da gerçekleÅŸecek yarı finallerde finale kalmak için mücadele edecek.

64. kez yapılacak olan Eurovision ÅŸarkı yarışmasının biletlerinin ne zaman satışa çıkacağı çok yakında belli olacak.  2 yarı final ve finaldeki ÅŸovlar EBU ve Ä°srail’in devlet kanalı KAN tarafından ortak olarak gerçekleÅŸtirilecek.

EBU adına Eurovision ÅŸarkı yarışmasının temsilciÄŸini yapan Jon Ola Sand, geçen yıl Netta hayal kurmaya cesaret etti ve Lizbon’daki yarışmayı kazanarak organizasyonu bu yıl Ä°srail’e getirdi, dedi. Biz de bu yıl 42 ülke katılacağı için çok heyecanlıyız umarız ki katılan yayıncılar aynı hayal konusunda ilham bulacaklardır diyen EBU temsilcisine KAN CEO’su El Dad Coblenz ekleme yaparak, hayallerin gerçek olduÄŸunu Netta Eurovisionu kazandığında gördük. Netta bizim hayal kurmamıza izin verdi biz de 42 ülkenin delegasyonunu karşılama konusunda sabırsızlanıyoruz, dedi.

KAN’ daki ekip, bütün dünyada milyonlarca kiÅŸi tarafında izlenecek olan yarışmada uzun süre hatırlanacak bir ÅŸova imza atmak için yoÄŸun bir ÅŸekilde çalıştıklarını dile getirdi.

Eurovision’a bu yıl katılacak ülkelerin 19 tanesi yarışmayı ilk kez kazanma hayaliyle sahne alacak.

Öte yandan, yarışmaya bu yıl 63. kez katılarak en fazla katılım rekorunu geliÅŸtirecek olan Almanya, ülkeyi Eurovision’da temsil etme ihtimali olan 6 adayını tanıttı. Åžubat 2019’daki ulusal seçmelerde bu altı sanatçı kesin olarak yer alırken, yayıncının baÅŸka sanatçılarla temas halinde olduÄŸunu da öğrendik.

Son olarak Eurovision’dan bir kayıp haberi: 1984 Portekiz temsilcisi Maria Guinot 73 yaşında hayata veda etti. Portekizi, Silêncio E Tanta Gente ÅŸarkısıyla yarışmada temsil eden Maria Guniot, 38 puan ile 11. olmuÅŸtu. (Maria Adelaide Fernandes Guinot Moreno)

2019 Eurovision Şarkı Yarışması hakkındaki gelişmelerle zaman zaman karşınızda olmaya devam edeceğiz.

İzlediğiniz için teşekkürler. Bir sonraki videoda görüşmek üzere, hoşça kalın!

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.