2022 Eurovision’a DoÄŸru – Bölüm 5 – Bu Åžarkılara Bayıldık – BuMesele

2022 Eurovision’a DoÄŸru – Bölüm 5 – Bu Åžarkılara Bayıldık

“2022 Eurovision’a DoÄŸru” programımızın yeni bölümüne hoÅŸ geldiniz! EÄŸer daha önceki bölümleri kaçırdıysanız açıklama kısmındaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz. 2022 Eurovision sezonu hakkında bilmeniz gerekenler ve yarışmada yer alacak ÅŸarkılarla ilgili deÄŸerlendirmeler için takipte kalın.

Geçen bölümden bu yana Avustralya, Finlandiya ve Hollanda da ÅŸarkılarını belirleyen ülkelerin arasına katıldılar. Ayrıca Melodifestivalen’de de sular ısınıyor. Hem seçilen ÅŸarkılarla, hem de Ä°sveç’teki amansız yarışla ilgili yorumlarımız videonun devamında sizlerle olacak.

Ä°lk yorumumuz son yayınlanan ÅŸarkıyla ilgili olsun. Hollanda’nın ÅŸarkısının Eurovision’u kazanmasını beklemiyoruz ancak yine de fena bir melodi deÄŸil. Åžarkıcının ses tonu güzel. Kendi dilinde söylüyor olmak geleneksel olarak bir dezavantaj, ancak Ä°talya’nın geçen sene kendi dilinde söyleyerek yarışmayı kazanmış olması Hollanda’ya bu konuda biraz fikir vermiÅŸ olabilir.

Finlandiya muhtemelen Eurovision’a en fazla rock ÅŸarkısı yollayan ülkelerden biri olabilir. Lordi ile kazandıkları birincilik ve geçen sene Blind Channel ile gelen altıncılıktan sonra, bu sene de The Rasmus ile derece kovalayacaklar. Sanıyoruz bir çoÄŸunuza The Rasmus’u anlatmamıza gerek yoktur. Grup da, ÅŸarkı da oldukça baÅŸarılı. Rock müziÄŸin geçen seneki gövde gösterisinden sonra “Eurovision’a katılmanın tam zamanı” diye düşünmüşlerse, bu konuda kimse onları suçlayamaz. Şarkılara ÅŸimdilik tek tek deÄŸinmeyeceÄŸiz ama Finlandiya ulusal finali bu sene en beÄŸendiÄŸimiz ulusal seçmelerden biriydi. The Rasmus bizce de iyi bir seçim olsa da, sahip oldukları şöhretin de onlara biraz yardımcı olduÄŸu kesin.

Avustralya’nın ÅŸarkısıyla ilgili yorumlarımız, ÅŸimdiye kadar seçilen ÅŸarkılardan oluÅŸan Top 22 listemiz, bölümün güzeli ve yakışıklısı köşemiz ve Melodifestivalen ile ilgili düşüncelerimiz birazdan sizlerle olacak.

Öncesinde yeni oyun kanalımız BuOyun’un 1000 aboneye ulaÅŸabilmesi için desteÄŸinizi bekliyoruz. Kanal 1000 aboneye ulaÅŸtığında verdiÄŸiniz desteÄŸe teÅŸekkür olarak sizler için özel bir Eurovision videosu yayınlayacağız. Kanalın linkini açıklama kısmında bulabilirsiniz.

Avustralya’da “Not the Same” adlı ÅŸarkısıyla en başından beri favori olan Sheldon Riley beklendiÄŸi ÅŸekilde ülkenin Eurovision temsilcisi olmaya hak kazandı. Åžarkı da, yorum da gayet iyi. Riley, aynı performansı veya daha iyisini Eurovision sahnesine taşırsa, yarışmanın en iddialı isimlerinden biri olacak.

Bu seneki Eurovision’un ÅŸarkı kalitesi ÅŸimdiye kadar vasat olarak deÄŸerlendirilmiÅŸ olsa da, Mart ayı sona erdiÄŸinde elimizde oldukça iyi bir ÅŸarkı listesi olacakmış gibi duruyor.

Buradan da konuyu Melodifestivalen’e getirmiÅŸ olalım. Ä°sveç’te geçen yılki yarışma bizce son yılların en zayıfıydı. Sonunda da kötünün iyisi bile diyemeyeceÄŸimiz bir ÅŸarkı seçilmiÅŸti. Bu sene ise son yılların en iyi yarışmalarından birine tanıklık edeceÄŸiz. “Melodifestivalen’i kazanmak Eurovision’u kazanmaktan daha zordur” denir. Bu söz özellikle bu sene için fazlasıyla geçerli olacak. Her ne kadar bizim açık ara favorimiz Cornelia olsa da, kazanmalarına üzülmeyeceÄŸimiz birkaç isim daha var. Ä°sveç doÄŸru ÅŸarkıyı seçmeyi baÅŸarırsa en iddialı ülkelerden biri olacak.

Şimdiye kadar kesinleşen şarkıları sıraladığımız listeye geçmeden önce; Eurovision tarihinin akıllarda yer eden bazı isimlerine yer verdiğimiz bölümün güzeli ve yakışıklısı köşesi sizlerle.

Bu bölümün güzeli Yunanistan’ı 2012’deki temsilcisi Eleftheria Eleftheriou. Åžarkıcının adını yorumlarınızda o kadar çok yazdınız ki kayıtsız kalamadık. Yarışmada 17. olarak büyük bir hayal kırıklığı yaÅŸayan Eleftheria, güzelliÄŸinin yanı sıra enerjik performansıyla da hafızalarımızda yer etmiÅŸti.

Bölümün yakışıklısıysa yine sizlerin yorumlarınızda sıkça yer verdiÄŸiniz Ä°sviçre’nin 2019’daki temsilcisi Luca Hänni. Şarkıcı “She Got Me” adlı ÅŸarkısıyla uzun yıllar iyi bir sonuca hasret kalan Ä°sviçre’ye 4.lük getirmiÅŸti. BaÅŸarılı dans figürleriyle ÅŸarkısının hakkını veren Luca Hänni’yi neÅŸeli tavırları ve pozitif enerjisiyle de hatırlıyoruz.

Bundan sonraki bölümlerimize güzel ve yakışıklı isimler önermek için yorum kısmını kullanabilirsiniz.

Sırada merakla beklediğinizi bildiğimiz listemiz var. Yorum kısmında sizler de kendi sıralamalarınızı bizimle paylaşın. Bakalım bizim listemiz sizin listelerinize ne kadar benziyor.

Videolarımızı izlediğiniz ve yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkürler. Kanala abone olduğunuzda yayınladığımız videolardan anında haberdar olmak için bildirim ziline tıklamayı, ayrıca Youtube uygulama ayarlarından bildirimlere izin vermeyi unutmayın. Yeni videolarda görüşmek üzere. Hoşça kalın!

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.