2022 Eurovision’a Doğru – Bölüm 5 – Bu Şarkılara Bayıldık – BuMesele

2022 Eurovision’a Doğru – Bölüm 5 – Bu Şarkılara Bayıldık

“2022 Eurovision’a Doğru” programımızın yeni bölümüne hoş geldiniz! Eğer daha önceki bölümleri kaçırdıysanız açıklama kısmındaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz. 2022 Eurovision sezonu hakkında bilmeniz gerekenler ve yarışmada yer alacak şarkılarla ilgili değerlendirmeler için takipte kalın.

Geçen bölümden bu yana Avustralya, Finlandiya ve Hollanda da şarkılarını belirleyen ülkelerin arasına katıldılar. Ayrıca Melodifestivalen’de de sular ısınıyor. Hem seçilen şarkılarla, hem de İsveç’teki amansız yarışla ilgili yorumlarımız videonun devamında sizlerle olacak.

İlk yorumumuz son yayınlanan şarkıyla ilgili olsun. Hollanda’nın şarkısının Eurovision’u kazanmasını beklemiyoruz ancak yine de fena bir melodi değil. Şarkıcının ses tonu güzel. Kendi dilinde söylüyor olmak geleneksel olarak bir dezavantaj, ancak İtalya’nın geçen sene kendi dilinde söyleyerek yarışmayı kazanmış olması Hollanda’ya bu konuda biraz fikir vermiş olabilir.

Finlandiya muhtemelen Eurovision’a en fazla rock şarkısı yollayan ülkelerden biri olabilir. Lordi ile kazandıkları birincilik ve geçen sene Blind Channel ile gelen altıncılıktan sonra, bu sene de The Rasmus ile derece kovalayacaklar. Sanıyoruz bir çoğunuza The Rasmus’u anlatmamıza gerek yoktur. Grup da, şarkı da oldukça başarılı. Rock müziğin geçen seneki gövde gösterisinden sonra “Eurovision’a katılmanın tam zamanı” diye düşünmüşlerse, bu konuda kimse onları suçlayamaz. Şarkılara şimdilik tek tek değinmeyeceğiz ama Finlandiya ulusal finali bu sene en beğendiğimiz ulusal seçmelerden biriydi. The Rasmus bizce de iyi bir seçim olsa da, sahip oldukları şöhretin de onlara biraz yardımcı olduğu kesin.

Avustralya’nın şarkısıyla ilgili yorumlarımız, şimdiye kadar seçilen şarkılardan oluşan Top 22 listemiz, bölümün güzeli ve yakışıklısı köşemiz ve Melodifestivalen ile ilgili düşüncelerimiz birazdan sizlerle olacak.

Öncesinde yeni oyun kanalımız BuOyun’un 1000 aboneye ulaşabilmesi için desteğinizi bekliyoruz. Kanal 1000 aboneye ulaştığında verdiğiniz desteğe teşekkür olarak sizler için özel bir Eurovision videosu yayınlayacağız. Kanalın linkini açıklama kısmında bulabilirsiniz.

Avustralya’da “Not the Same” adlı şarkısıyla en başından beri favori olan Sheldon Riley beklendiği şekilde ülkenin Eurovision temsilcisi olmaya hak kazandı. Şarkı da, yorum da gayet iyi. Riley, aynı performansı veya daha iyisini Eurovision sahnesine taşırsa, yarışmanın en iddialı isimlerinden biri olacak.

Bu seneki Eurovision’un şarkı kalitesi şimdiye kadar vasat olarak değerlendirilmiş olsa da, Mart ayı sona erdiğinde elimizde oldukça iyi bir şarkı listesi olacakmış gibi duruyor.

Buradan da konuyu Melodifestivalen’e getirmiş olalım. İsveç’te geçen yılki yarışma bizce son yılların en zayıfıydı. Sonunda da kötünün iyisi bile diyemeyeceğimiz bir şarkı seçilmişti. Bu sene ise son yılların en iyi yarışmalarından birine tanıklık edeceğiz. “Melodifestivalen’i kazanmak Eurovision’u kazanmaktan daha zordur” denir. Bu söz özellikle bu sene için fazlasıyla geçerli olacak. Her ne kadar bizim açık ara favorimiz Cornelia olsa da, kazanmalarına üzülmeyeceğimiz birkaç isim daha var. İsveç doğru şarkıyı seçmeyi başarırsa en iddialı ülkelerden biri olacak.

Şimdiye kadar kesinleşen şarkıları sıraladığımız listeye geçmeden önce; Eurovision tarihinin akıllarda yer eden bazı isimlerine yer verdiğimiz bölümün güzeli ve yakışıklısı köşesi sizlerle.

Bu bölümün güzeli Yunanistan’ı 2012’deki temsilcisi Eleftheria Eleftheriou. Şarkıcının adını yorumlarınızda o kadar çok yazdınız ki kayıtsız kalamadık. Yarışmada 17. olarak büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Eleftheria, güzelliğinin yanı sıra enerjik performansıyla da hafızalarımızda yer etmişti.

Bölümün yakışıklısıysa yine sizlerin yorumlarınızda sıkça yer verdiğiniz İsviçre’nin 2019’daki temsilcisi Luca Hänni. Şarkıcı “She Got Me” adlı şarkısıyla uzun yıllar iyi bir sonuca hasret kalan İsviçre’ye 4.lük getirmişti. Başarılı dans figürleriyle şarkısının hakkını veren Luca Hänni’yi neşeli tavırları ve pozitif enerjisiyle de hatırlıyoruz.

Bundan sonraki bölümlerimize güzel ve yakışıklı isimler önermek için yorum kısmını kullanabilirsiniz.

Sırada merakla beklediğinizi bildiğimiz listemiz var. Yorum kısmında sizler de kendi sıralamalarınızı bizimle paylaşın. Bakalım bizim listemiz sizin listelerinize ne kadar benziyor.

Videolarımızı izlediğiniz ve yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkürler. Kanala abone olduğunuzda yayınladığımız videolardan anında haberdar olmak için bildirim ziline tıklamayı, ayrıca Youtube uygulama ayarlarından bildirimlere izin vermeyi unutmayın. Yeni videolarda görüşmek üzere. Hoşça kalın!

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir