2022 Eurovision’a Doğru – Bölüm 6 – Bu Nasıl Şarkı? Dağ Fare Doğurdu! – BuMesele

2022 Eurovision’a Doğru – Bölüm 6 – Bu Nasıl Şarkı? Dağ Fare Doğurdu!

“2022 Eurovision’a Doğru” programımızın yeni bölümüne hoş geldiniz! Eğer daha önceki bölümleri kaçırdıysanız açıklama kısmındaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz. 2022 Eurovision sezonu hakkında bilmeniz gerekenler ve yarışmada yer alacak şarkılarla ilgili değerlendirmeler için takipte kalın.

Geçen bölümden bu yana Almanya, Karadağ, Danimarka, İsviçre, Romanya, Sırbistan ve Fransa da şarkılarını belirleyen ülkelerin arasına katıldılar. Hiç vakit kaybetmeden seçilen şarkılarla ilgili yorumlarımıza Karadağ’dan başlayalım.

Ülkenin bu seneki temsilcisi Vladana Vučinić, bu şarkıyı covid sebebiyle hayatını kaybeden annesi için yazmış. Şarkı bahislerde şimdilik görmezden geliniyor olsa da, sözleri ve melodisini oldukça beğendik. Vladana sahnede iyi bir performans gösterebilirse, finale kalmaması için hiç bir sebep yok.

Almanya’yı 2022 Eurovision Şarkı Yarışmasında “Rockstars” adlı şarkısıyla Malik Harris temsil edecek. Almanya zayıf seçeneklerin arasında kötünün iyisini seçti diyebiliriz, ancak Eurovision’da başarılı olma ihtimalini çok düşük görüyoruz.

Ulusal finali kazandığına göre mutlaka çok beğenenler olmuştur, ancak biz Danimarka’nın bu şarkısını pek beğenmedik. Şarkının ilk yarısını sıkıcı,  2. yarısını ise biraz gürültülü bulduk. İki farklı şarkının uyumsuz birlikteliği gibi duran “The Show”, Eurovision bir yana, Danimarka ulusal seçmelerinin bile en iyi şarkısı değildi.

Ulusal seçmelerde yanlış tercih yapan bir diğer ülke de Sırbistan’dı. Aslında seçilen şarkı cesur bir tercih. Eurovision’da böyle deneysel ve farklı çalışmaların yer alması, yarışmaya kesinlikle derinlik katıyor. Ancak böyle bir şarkının sonuç alabilmesi için İngilizce olması gerekirdi. Zorja Pajić’in şarkısı müzikal açıdan daha güçlü olduğundan, ülkenin yarışmadaki iddiası adına daha iyi bir seçim olabilirdi.

İsviçre, Fransa ve Romanya’nın şarkılarıyla ilgili yorumlarımız, şimdiye kadar seçilen şarkılardan oluşan Top 29 listemiz, ayrıca bölümün güzeli ve yakışıklısı köşemiz birazdan sizlerle olacak.

Öncesinde yeni oyun kanalımız BuOyun’un 1000 aboneye ulaşabilmesi için desteğinizi bekliyoruz. Kanal 1000 aboneye ulaştığında verdiğiniz desteğe teşekkür olarak sizler için özel bir Eurovision videosu yayınlayacağız. Kanalın linkini açıklama kısmında bulabilirsiniz.

Bu seneki Eurovision’un şimdiye kadar eksikliğini hissettiği konulardan biri geceyi partiye çevirecek şarkıların azlığıydı. Romanya’nın “Llámame”de karar kılmasının ardından eğlence dozunun bir tık daha yükseldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Şarkıda müzikal açıdan fazla heyecan yapacak bir şey yok, ancak Bollywood-vari dans figürleri, İngilizce sözler ve İspanyolca nakarat ile birleşince, ortaya yüzümüzde bir gülümsemeyle izlenebilecek bir performans çıkmış.

Bu seneki Eurovision’un en sıra dışı şarkılarından biri Fransa’dan geldi. Bize biraz Sezen Aksu’nun da seslendirdiği MFÖ şarkısı “Sude”yi hatırlatan şarkı, geceye kesinlikle renk katacak. Fransa’nın bu seçiminin nasıl sonuç vereceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.

Son yıllarda aldığı başarılı sonuçların ardından İsviçre’nin seçeceği şarkı Eurovision severlerde büyük beklenti yaratmıştı. Ancak şarkının yayınlanmasının ardından rahatlıkla söyleyebiliriz ki: “Dağ fare doğurdu!” Sözlerini anlamlı bulsak da, şarkı son derece sıkıcı. Sonunu zor getirdik dersek yalan olmaz. Marius’u Bulgaristan’ın geçen seneki temsilcisi Victoria Georgieva’nın erkek versiyonu olarak tanımlarsak isabetli bir yorum olacağını düşünüyoruz.

Şimdiye kadar kesinleşen şarkıları sıraladığımız listeye geçmeden önce; Eurovision tarihinin akıllarda yer eden bazı isimlerine yer verdiğimiz bölümün güzeli ve yakışıklısı köşesi sizlerle.

Bu bölümün güzeli Türkiye’nin 1997’deki temsilcisi Şebnem Paker. Şarkıcı güzelliğinin yanı sıra, Türkçe bir şarkıyla elde ettiğimiz en iyi derecenin sahibi olarak da zihinlerimizde özel bir yere sahip. Kendisiyle ilgili tek şikayetimiz Eurovision üçüncülüğünün ardından daha fazla şarkı ve albüm çıkarmamış olması olabilir.

Bölümün yakışıklısıysa Türkiye’yi 2010 yılında temsil eden maNga’nın solisti Ferman Akgül. Videolarımıza yapılan yorumlardan maNga’nın Eurovision ikinciliğinin Türk izleyicisinin içinde kalan en büyük ukdelerden biri olduğunu biliyoruz. Yine videolarımıza yapılan yorumlarda Ferman’ı burada görmek istediğini yazan pek çok izleyicimiz vardı. Yorumlarınız kaçan Eurovision birinciliğine çözüm olamasa da, Ferman’ı bölümün yakışıklısı yapmayı başardı.

Bundan sonraki bölümlerimize güzel ve yakışıklı isimler önermek için yorum kısmını kullanabilirsiniz.

Sırada merakla beklediğinizi bildiğimiz listemiz var. Yorum kısmında sizler de kendi sıralamalarınızı bizimle paylaşın. Bakalım bizim listemiz sizin listelerinize ne kadar benziyor.

Videolarımızı izlediğiniz ve yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkürler. Kanala abone olduğunuzda yayınladığımız videolardan anında haberdar olmak için bildirim ziline tıklamayı, ayrıca Youtube uygulama ayarlarından bildirimlere izin vermeyi unutmayın. Yeni videolarda görüşmek üzere. Hoşça kalın!

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.