PS3 Kol Tamiri: GeliÅŸigüzel Kendi Kendine Basan Düğmeler Problemi – BuMesele

PS3 Kol Tamiri: Gelişigüzel Kendi Kendine Basan Düğmeler Problemi

(video transkripti)

Herkese merhaba! Bu videoda, ps3 kollarında görülen rastgele düğme basımları sorununu onaracağız.

Bu sorun çoğunlukla sol analog çubuğu (L3) tarafından tetiklense de, kol hata vermeye başladığında kare, üçgen, daire, çarpı, L2, R2 gibi düğmeler de siz basmadığınız halde basıyormuşsunuz gibi kendi kendine istem dışı hareket eder.

Eğer Playstation 3 kolunuz daha önce başka bir sebeple bozulmazsa, rastgele düğme basımları problemi er yada geç sizin de başınıza gelecektir. Birazdan göreceğiniz adımları takip ederek bu sorunu kolayca düzeltebilirsiniz. Şunu da hatırlatayım, kolu açarken dikkatli olun, çok acele etmeyin.

1. Adım – İşe kolun arkasındaki tüm vidaları sökerek başlayın.

Adım 2 – Şimdi kolu dikkatle açın. Açarken elinizdeki tornavidadan faydalanmanız gerekebilir. L2 ve R2 düğmelerini yuvalarından çıkarmamaya çalışın, çünkü geri koyması biraz zor olabiliyor.

 3. Adım – Pili tamamen çıkarabilir ya da benim yapacağım gibi kenara çekebilirsiniz. Tavsiye etmiyorum ama pili tamamen çıkarmayı tercih ederseniz bu küçük soketi dikkatlice çekin. Buradaki kablolar çok ince ve dikkatsiz davranırsanız kolayca kopabilirler.

 Adım 4 – Ana kart üzerindeki küçük vidayı da çıkarıyoruz.

5. Adım – Åžimdi ana kartı yavaÅŸ yavaÅŸ dışarı çekin, ancak L2 ve R2 düğmeleriyle parmak çubuklarına dikkat edin.

 6. Adım – Kolun doÄŸru çalışabilmesi için ana kart üzerindeki bu kısım, ÅŸu ÅŸerit ile temas halinde olmalı. (videoda gösterilmiÅŸtir). Åžerit arkasındaki küçük plastik parçanın zaman içinde ezilmesiyle, ÅŸerit ana karta düzgün ÅŸekilde deÄŸmiyor ve bu da rastgele düğme basımları sorununu ortaya çıkıyor.

7. Adım – Şimdi bu plastiği çift taraflı bir bant ile kalınlaştıracağız. Bant 1 mm kalınlığında. Sorunun tekrar etmemesi için 2 kat uygulayacağım. Ben bu bandı (videoda gösterilmiştir) Aliexpress’ten aldım. Aslında herhangi bir bant kullanabilirsiniz ama bu şekilde daha sağlam olacağını düşünüyorum.

 Adım 8 – Halihazırda kolu açmışken tozunu alıp temizlemekten de zarar gelmez.

 Adım 9 – Kolu tekrar bir araya getirmenin vakti geldi. Ana kartı ve pili belirlenen yuvalara düzgünce yerleÅŸtirdiÄŸinizden emin olun. Ana kart üzerindeki vidayı da unutmayın. Artık ps3 kolunuzu test etmeye hazırsınız. EÄŸer onarım sırasında bir hata yapıp kola hasar vermediyseniz sorunsuz ÅŸekilde çalışacaktır.

İzlediğiniz için teşekkürler. Kanalımıza abone olup içeriklerimizi takip edebilirsiniz! Görüşmek üzere!

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.