İspanya: Benidorm Fest 2025 için Sanatçıları Açıkladı
İspanya’da bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Benidorm Fest’in katılımcıları açıklandı. İspanyol yayın kuruluşu (RTVE), yarışan sanatçıları tanıtmak için Madrid’in Prado del Rey kentinde bir basın toplantısı düzenledi.
İspanya’nın ulusal eleme yarışması olan Benidorm Fest’e yaklaşık 1.000 başvuru yapıldı ve yalnızca 16’sı seçmelerde yer alacak. Kazanan şarkı İspanya’yı Eurovision 2025’te temsil edecek. Seçim komitesinde Beatriz Luengo, Rayden, Pablo Cebrián ve Tony Sánchez-Ohlsson yer aldı.

Benidorm Fest 2025 – Lineup
| Şarkıcı | Şarkı | |
| 1 | Carla Frigo | Bésame |
| 2 | Celine Van Heel | La casa |
| 3 | Chica Sobresalto | Mala feminista |
| 4 | Daniela Blasco | U na na |
| 5 | David Afonso | Amor barato |
| 6 | DeTeresa | La pena |
| 7 | Henry Semler | No lo ves |
| 8 | J Kbello | VIP |
| 9 | K!ngdom | Me gustas tú |
| 10 | Kuve | Loca por ti |
| 11 | Lachispa | Hartita de llorar |
| 12 | Lucas Bun | Te escribo en el cielo |
| 13 | Mawot | Raggio di sole |
| 14 | Mel Ömana | I’m A Queen |
| 15 | Melody | Esa diva |
| 16 | Sonia & Selena | Reinas |
Ulusal seçmelerde üç canlı gösteri yapılacak. Yarı finaller, 28-30 Ocak 2025, final 1 Şubat 2025 tarihinde olacak.
Yarışmaların değerlendirmelerinde %50 uzman jüri, %25 demoskopik jüri ve %25 halk oylaması göz önünde bulundurulacak.
Eurovision Şarkı yarışmasına ilk kez 1961’de katılan İspanya, 1968 ve 1969 yıllarında 2 kez birinci ve toplamda 5 kez sonuncu olmuştur. Ayrıca 3 kez sıfır puan alarak ‘club zero’nun bir üyesidir.
Büyük beşli arasında yer alan İspanya, yarı finallerde yarışmadan otomatik olarak finalde yer alıyor.
İlgili Yazılar
-
James Bond Eurovision’da – Hooverphonic – Release Me – Top 11
Yorum yapılmamış | Şub 17, 2020 -
Bu Kız Olur – Samira Efendi Azerbaycan’ın 2020 Eurovision Temsilcisi Oldu
Yorum yapılmamış | Mar 1, 2020 -
İsveç 2021 Melodifestivalen Finali İçin Hazır! Adaylar Belli Oldu!
Yorum yapılmamış | Mar 6, 2021 -
Eurovision’da Sonuncu Olmasına Şaşırdığımız 10 Şarkı!
Yorum yapılmamış | Tem 24, 2018

