“Lohusa Şerbeti” Ergün Kazanır – BuMesele

“Lohusa Şerbeti” Ergün Kazanır

Kitabın Yazarı: Ergün Kazanır

Yayınevi: Sahi Kitap

Kitap Türü: Roman

Yayım Yılı: 2023

Sayfa Sayısı: 136

Arka Kapak Bilgisi

Avukat Ergün Kazanır’ın, kocasından boşanmak isteyen danışanıyla imtihanı… Üstelik uğraşması gereken tek sorun bu da değil. 
Hamile eşine destek olabilmeyi kendine görev edinen Ergün Kazanır, mesleğini de ihmal etmez. Yeni çocuk yeni masraflar demektir ne de olsa. Çok çalışmalıdır Ergün Kazanır, çok.

Kaderini değiştirecek davayı beklerken karşısına Kader’in boşanma davası çıkar. Ergün Kazanır, aklıselim davranıp kocasını onu aldatmakla suçlayan yeni anne Kader’i boşanma kararından vazgeçirmeyi başarır.
Ama bu hamlesi pişmanlık duyacağı olaylar zincirinin ilk halkası olacaktır. Lohusa şerbeti ile ekilen şüphe tohumları akşamları eve geç gelmelerle yeşerecek ve Avukat Ergün’ün evliliğini de içine alarak büyüyecek… Ergün’ün eski eşi Nurcan’ı da unutmamak gerek. Acaba yolları nasıl kesişecek?

Ergün Kazanır, polisiye öğelerle bezenmiş Lohusa Şerbeti’nde okuru hem güldürüyor hem de heyecanlı bir yolculuğa çıkarıyor.

Lohusa Şerbeti / Ergün Kazanır

İnternet fenomeni Ergün Kazanır’ın aynı mahlasla yazdığı üçüncü kitapmış. Açıkçası hiç haberim yoktu. Arkadaşımın tavsiyesi ve direkt kitabı hediye etmesiyle öğrendim. Bir günde birkaç saat içinde aktı gitti.

Bir dönem kitap okuma hızınız azaldıysa, üst üste ağır kitaplar okuduysanız ya da yarım bıraktığınız kitaplar varsa tam bir ara kitap. Konuyu işleyişi güzel, iç içe geçen hikayeleri merak uyandırıcıydı. Anlatım dili zaten çok akıcı ve sohbet havasındaydı.

Keyifle ve tebessümle okuyacağınız bir kitap. Tabi birkaç yerinde hafiften bir burnumun direğini de sızlattı.

Eserde Geçen Satırlardan;

“O yıllardan beri memleketin değişmeyen sorunudur makam ve mevki sevdalılığı, yahu tuvaletin ayrı gayrısı mı olur? Neticede birleştikleri yerler aynı ve hangisinin üstte kaldığını biz asla bilemeyeceğiz.”

“Kader kimilerine tek bir şans bile vermezken, kimilerine sınırsız şans veriyordu,acaba bizim Kader ne yapacaktı?”

“…birbirinin muadili olan şeyleri insan kolayca kaybederken emsalsiz olan asla kaybolmuyordu.”

“Evlilik organ nakli gibiydi: Kan grubu, dokular, her şey tutsa da bazen bünye diğerini reddediyordu.”

“Haksızlığa uğramak dünyadaki en ağır travmalardan biriydi, bir insana hakkını vermedikten sonra ona dünyaları versen o eksikliği kapatmıyordu.”

“İnsan düşüncelere engel olabilen bir varlık değildi.”

“Fakirliğin verdiği şaşkınlık diye bir şey vardır, girişteki halıların, tavandaki avizelerin, duvardaki tabloların ederini düşünüp, “Bir insan evladı bunları alacak parayı nereden bulur?” diye kendi kendine konuşturur insanı.”

“Avukat, ofisine gelen vatandaşın cebinde kaç parası olduğunu anlayan ve o paradan hak ettiğini alabilen kişidir.”

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.