2018 Eurovision Bizim Favori Åžarkılarımız – BuMesele

2018 Eurovision Bizim Favori Şarkılarımız

12 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenecek olan 63. Eurovision şarkı yarışmasında yarışacak tüm ülkeler ve şarkılar belli oldu. Şarkıları dinlediğimizde bu yıl yarışmanın tüm ülkeler tarafından çok ciddiye alındığını görüyoruz. Şöyle ki; yarışmaya doğrudan katılma hakkı olan, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya ve Fransa bazı yıllarda, oldukça vasat hatta başarısız şarkılar ile yarışmaya katılsalar da bu yıl her ülke için bir başka diyebiliriz.

Bu videomuzda, yarışmaya aday olan ÅŸarkılardan en iyi bulduÄŸumuz 10 tanesini sizlerle paylaşıyoruz. Bu bizim listemiz, siz Eurovision sevenler de en çok beÄŸendiÄŸiniz ÅŸarkıları yorum kısmında yazarsanız, “bumesele takipçilerinin favorileri” videosunu da hazırlamak isteriz. Hepinize iyi seyirler.

10- Jessica Mauboy – We Got Love – Avustralya; Yarışmaya bu yıl 4. kez katılan ülkenin en iyi derecesi 2016 yılında aldığı 2. liktir. 2006 yılında Avustralya’da düzenlenen bir yetenek yarışmasında ünlü olan ÅŸarkıcı aynı zamanda oyunculuk da yapmaktadır.

9–  Michael Schulte – You Let Me Walk Alone – Almanya; Yarışmaya doÄŸrudan katılan ülkelerden olan Almanya, 1956 yılından beri yalnızca 1996 yılında yarışmaya katılmamıştır. Eurovision ÅŸarkı yarışmasında 2 kez birinciliÄŸi olan ülkeyi bu yıl, 2008 yılından bu yana Youtube ta ÅŸarkılarını paylaÅŸan ve 2011 yılından bugüne kadar toplam 11 adet albümü bulunan ÅŸarkıcı temsil edecek.

8- Ermal Meta & Fabrizio Moro – Non Mi Avete Fatto Niente – Ä°talya; Yarı finallerde yarışmadan doÄŸrudan yarışan ülkelerden biri de Ä°talya. 1964 ve 1990 yıllarında birincilikleri olan ülkeyi, bu yıl Ermal Meta ve Fabrizio Moro kendi dillerindeki ÅŸarkıları ile temsil edecek.

7- Aisel – X My Heart – Azerbaycan; 2008 yılında ilk kez yarışmaya katılan Azerbaycan, 2009 yılında 3. lük, 2011 yılında 1. lik ve 2013 yılında 2. lik dereceleri ile kısa sürede büyük baÅŸarılar kazanmıştır. Ãœlkeyi bu yıl, 1989 doÄŸumlu Aysel Memmedova temsil ediyor.

6- Alfred & Amaia – Tu Canción – Ä°spanya; Yarışmaya doÄŸrudan katılan ülkelerden bir diÄŸeri de Ä°spanya. 1968 ve 1969 yıllarında  iki birincilik alan ülke, uzun yıllardır birinci olamadı. Ãœlkeyi bu yıl ‘Tu Cancion’ isimli Ä°spanyolca ÅŸarkı ile Alfred ve Amaia temsil edecek.

5- EQUINOX – Bones – Bulgaristan; Yarışmaya, ÅŸimdiye dek 3 kez katılan ülke, katıldığı her yıl ilk beÅŸe girmiÅŸtir. GeçtiÄŸimiz yıl 2. olan ülke bu yıl yarışmaya 5 kiÅŸilik bir grup ve iddialı bir ÅŸarkı ile katılıyor.

4- Sanja Ilić & Balkanika – Nova Deca – Sırbistan; 2007 yılında yarışmaya Sırbistan olarak katıldıkları ilk yılda birincilik alan ülke, bu yıl 8. kez yarışmada. Sanja Ilić ve 1998 yılında kurduÄŸu Balkanica grubu, kendi dillerinde seslendirdikleri ÅŸarkı Nova Deca ile ülkesini temsil ediyor.

3- Elina Nechayeva – La Forza – Estonya; Eurovision ÅŸarkı yarışmasın ilk kez 1994 yılında katılan ülke, 2001 yılında birinci olmuÅŸtur. 1991 doÄŸumlu genç soprano Elina Nechayeva Estonya’yı bu yıl ‘La forza’ isimli italyanca ÅŸarkı ile temsil ediyor.

2- Rasmussen – Higher Ground – Danimarka; 1957 yılından bu güne dek yarışmaya 42 kez katılan Danimarka, 3 kez birincilik almıştır. Bu yıl ülkeyi, Danimarkalı ÅŸarkıcı ve oyuncu Rasmussen temsil ediyor.

1- Yianna Terzi – Oneiro mu – Yunanistan; yarışmaya ilk kez 1974 yılında katılan ülke bu yıl 38. kez yarışıyor. İlk ve tek birincilik derecesini 2005 yılında alan Yunanistan’ı bu yıl, Yianna Terzi temsil ediyor.

Videomuzu izlediğiniz için teşekkürler. Kanalımıza abone olmayı ve videolarımızdan haberdar olmak için bildirimlerinizi açmayı unutmayın. Hoşçakalın.

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.