2020 Eurovision Şarkı Yarışmasında Bizi Neler Bekliyor? – BuMesele

2020 Eurovision Şarkı Yarışmasında Bizi Neler Bekliyor?

Duncan Laurence’in 2019 Eurovision’u kazanıp, yarışmayı ülkesi Hollanda’ya taşımasının üzerinden neredeyse 6 ay geçti. Kısa süre önce Rotterdam’da yapılacağı belli olan 2020 Eurovision Şarkı Yarışmasıyla ilgili bazı detaylar şimdiden ortaya çıkmaya başladı. Bu videomuzda 2020 Eurovision’da bizleri nelerin beklediğini ve önümüzdeki sene yapılacak yarışmayla ilgili şimdiye kadar bildiklerimizi sizlerle paylaşacağız.

Eurovision son yıllarda tek gecelik bir yarışmadan çok, yaklaşık bir hafta süren bir müzik festivaline dönüştü. Bu sayede bizler de 1 değil, tam 3 yarışma gecesinin keyfini birden yaşıyoruz.

Başlangıçta “neden 40 ülkenin tamamı tek bir finalde yarışmıyor” diye yadırgasak da, heyecanı bir haftaya yaymış olması sebebiyle yarı final sistemini artık daha olumlu buluyoruz.

2020’de de son yıllarda alıştığımız gibi 2 yarı final ve 1 final gecesi izleyeceğiz. Yarı finaller 12 ve 14 Mayıs’ta, büyük finalse 16 Mayıs’ta yapılacak.

Ev sahibi Hollanda ve büyük beşli olarak adlandırılan Birleşik Krallık, Almanya, İtalya, İspanya ve Fransa yarışmaya doğrudan katılırken, diğer ülkeler yarı finallerde boy göstererek final bileti almaya çalışacaklar.

Son yıllarda yarışmaya düzenli olarak katılan Moldova, Macaristan ve Karadağ bu sene katılım konusunda bir adım atmadılar. Hatta henüz resmi kaynaklarca onaylanmamış olmakla birlikte, Macaristan ve Karadağ’ın yarışmadan çekildiği yönünde dedikodular da var.  İlgilerini ifade eden 40 ülkeden bazıları henüz katılımlarını kesin olarak onaylamadıkları için, 2020 Eurovision’daki nihai ülke sayısı önümüzdeki haftalarda belli olacak.

Yarışmanın yapılacağı “Rotterdam Ahoy” ilk olarak 1950’de hizmete açılan bir fuar alanı. Kompleksin günümüzdeki hali 1970 yılında inşa edildi. 15000 kişilik salonuyla 2020 Eurovision’un gerçekleştirileceği mekan, daha önce bir çok spor olayına, 1997 ve 2016 MTV Avrupa müzik ödüllerine ve 2007 Junior Eurovision şarkı yarışmasına da ev sahipliği yapmış. Ahoy, Ukrayna’daki “Kiev Spor Sarayı”nın ardından, hem Eurovision, hem Junior Eurovision’a evsahipliği yapmış ikinci mekan olacak.

Yarışma sloganı geçtiğimiz yıla kıyasla oldukça erken belli oldu. Kısa bir video ile tanıtılan “Open Up”, yani “Açıl”, 2020 Eurovision hakkında bazı ip uçlarını şimdiden verdi. Kısa tanıtım videosundan yola çıkarsak, 2020 Eurovision’un LGBTIQ toplulukları için Tel Aviv’i aratmayacak bir gövde gösterisi olacağını tahmin edebiliriz.

Yarışma biletlerinin ne zaman çıkacağı konusuna gelirsek, -son yıllara bakarak- 2019 Kasım sonu ile Şubat 2020 arasında herhangi bir tarihte çıkabileceği sonucuna varabiliriz.

Son olarak büyük bir sürpriz olmazsa, 2020’de yarışacak ilk şarkı muhtemelen yine Arnavutluk’tan çıkacak. Ülkenin prestijli müzik yarışması “Festivali i Këngës”ta yarışacak şarkılar 19 Kasım’da açıklanacak.

İçeriklerimizi kaçırmamak için abone olabilir, yeni videolardan anında haberdar olmak için bildirim zilini açabilirsiniz. Bir sonraki videoda görüşmek üzere. Hoşça kalın!

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.