2021 BAFTA Ödül Töreni Ne Zaman GerçekleÅŸtirilecek? – BuMesele

2021 BAFTA Ödül Töreni Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

BAFTA Film Ödülleri, İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) tarafından 1949 yılından beri her yıl verilen ödüllerdir. 2021 yılı için aslında 14 Şubat 2021 olarak planlanan tören tarihi, bütün dünyanın içinde bulunduğu salgın koşulları dikkate alınarak ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Britanya Akademisi Film Ödülleri (BAFTA) için belirlenen yeni tarih 11 Nisan 2021 Pazar günü olmuştur. Törende yarışabilecek filmler için şart koşulan uygunluk kriterleri olağanüstü şartlar dikkate alınarak geçici olarak esnetilmiştir. Yarışacak her filmin sinemalarda gösterime girmiş olması şartı, salonların Covid-19 önlemleri kapsamında kapatılmış olmasından dolayı mevcut durum devam ettiği sürece uygulanmayacaktır.

Filmlerin yarışmaya katılabilmesi için Netflix benzeri belli başlı dijital yayın platformlarında gösterilmiş olmaları yeterlidir. Yasaklar kalktığı günden itibaren filmlerin sinemada gösterilme zorunluluğu yeniden uygulanacaktır.

Beklenmeyen bir durum yaÅŸanmadığı takdirde 74. BAFTA Ödülleri 11 Nisan 2021’de Royal Albert Hall’da gerçekleÅŸtirilecek törenle sahiplerini bulacak.

Törenin bu seneki tarihinin 2 ay ileri kayması sonrasında, 2022 ödülleri için daha önce belirlenen 13 Şubat 2022 tarihinin değiştirilmesi de ihtimal dahilinde.

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.