2022 Eurovision’a DoÄŸru – Bölüm 4 – Rusya Yarışmadan Kovuldu! – BuMesele

2022 Eurovision’a DoÄŸru – Bölüm 4 – Rusya Yarışmadan Kovuldu!

“2022 Eurovision’a DoÄŸru” programımızın yeni bölümüne hoÅŸ geldiniz! EÄŸer daha önceki bölümleri kaçırdıysanız açıklama kısmındaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz. 2022 Eurovision sezonu hakkında bilmeniz gerekenler ve yarışmada yer alacak ÅŸarkılarla ilgili deÄŸerlendirmeler için takipte kalın.

Geçen bölümden bu yana Polonya, Norveç, Slovenya, Malta, San Marino ve Hırvatistan da ÅŸarkılarını belirlediler. Ayrıca Ukrayna da Alina Pash’ın yerine göndereceÄŸi ÅŸarkıyı açıkladı. Detaylar videonun devamında sizlerle olacak.

Bahsedeceğimiz çok şarkı olduğundan, videomuzun süresini fazla uzatmamak için yorumlarımızı kısa tutmaya çalışacağız. Şarkılara geçmeden önce şunu söyleyelim: Bu videoda duyacaklarınız sadece ilk izlenimlerimiz. Eurovision artık bir şarkı yarışmasından çok, bir sahne gösterisi olduğundan, şarkıcılar sahneye çıktığında o ana kadarki düşüncelerimiz pekala değişebilir.

Slovenya ile başlarsak, aslında şarkı kötü değil, ancak bizim umduğumuz Eurovision havasına da sahip değil. Dinlerken sonunu zor getirdik. Kendi dilinde söyleme cesaretini olumlu bulsak da, bu maalesef çoğunlukla bir dezavantaj yaratıyor.

Malta’da Emma’nın hem sesi, hem görüntüsü standardın üzerinde. Ancak bu ÅŸarkının Eurovision’da iyi bir sonuç için yeterli olduÄŸuna pek emin deÄŸiliz.

Maneskin’in Eurovision’u kazanması, San Marino’nun bu seneki tercihinde bir hayli etkili olmuÅŸa benziyor. “Çakma Maneskin” söylemlerini pek çok yerde okuduk, ancak bu konuda küçük bir bilgi verelim: bu tarz Achille Lauro için yeni deÄŸil. Hatta Maneskin’e Achille’nin kopyası diyenler de olmuÅŸ. Kimin kimi kopyaladığı tartışmalarını bir kenara bırakırsak, Maneskin’in birinciliÄŸinin Achille’ye Eurovision’a katılma konusunda ilham verdiÄŸi ortada. Åžarkıcının Eurovision’a renk katacağına eminiz. Son olarak DJ Burak Yeter’in de San Marino ulusal finalinde ikinci olduÄŸunu, ve sadece 1 puan farkla, San Marino’nun Serhat’tan sonraki ikinci Türk temsilcisi olmayı son anda kaçırdığını belirtelim.

Polonya, Norveç ve Hırvatistan’ın ÅŸarkılarıyla ilgili yorumlarımız, ÅŸimdiye kadar seçilen ÅŸarkılardan oluÅŸan Top 19 listemiz, bölümün güzeli ve yakışıklısı köşemiz ve Ukrayna’nın yeni ÅŸarkısıyla ilgili düşüncelerimiz birazdan sizlerle olacak.

Öncesinde yeni oyun kanalımız BuOyun’un 1000 aboneye ulaÅŸabilmesi için desteÄŸinizi bekliyoruz. Kanal 1000 aboneye ulaÅŸtığında verdiÄŸiniz desteÄŸe teÅŸekkür olarak sizler için özel bir Eurovision videosu yayınlayacağız. Kanalın linkini açıklama kısmında bulabilirsiniz.

Alina Pash’ın Eurovision’dan çekilmesinin ardından Ukrayna’nın yeni temsilcisi “Stefania” adlı ÅŸarkılarıyla “Kalush Orchestra”sı oldu. Ãœlkenin içine girdiÄŸi üzücü savaÅŸ ortamında ÅŸarkılarını yorumlamaya çalışmanın, iyi ya da kötü fikir belirtmenin pek bir anlamı yok. Mesele savaÅŸsa ve insanların hayatı söz konusuysa akan sular durmalı. Åžu durumda Ukrayna’nın uluslararası toplumun vereceÄŸi her türlü desteÄŸe ihtiyacı var. Umuyoruz en kısa zamanda bu karanlık günleri geride bırakırlar.

Bu arada yeri gelmiÅŸken söyleyelim Ukrayna’nın resmi yayıncısı EBU’ya açık bir mektup yazarak Rusya’nın EBU üyeliÄŸinin askıya alınmasını ve yarışmaya katılmasının engellenmesini talep etti. EBU baÅŸlangıçta yarışmanın -politik olmayan kültürel bir etkinlik- olduÄŸu gerekçesiyle bu talebi reddetmiÅŸ olsa da, sonrasında diÄŸer ülkelerden yayıncıların da tepkilerini dile getirmesiyle Rusya’yı Eurovision’un dışında bırakma kararı aldı.

Son yıllarda Junior Eurovision’da çok baÅŸarılı olmasına raÄŸmen Eurovision’da sönük kalan Polonya, nihayet yarışmaya iddialı olabileceÄŸi bir ÅŸarkı göndermeyi baÅŸardı. Son belli olan ÅŸarkıların açık ara en iyisi “River”. Krystian’ın vokal performansı da bize biraz Duncan Laurence’ı hatırlatmadı deÄŸil. Yarışmayı kazanırsa itiraz etmeyeceÄŸimiz ÅŸarkıların başında geliyor.

Norveç’in Eurovision’da her zaman bir standardı var. Bu ÅŸarkının kostümler, danslar ve koreografisiyle fazlasıyla dikkat çekeceÄŸine eminiz. Melodi olarak da gayet akılda kalıcı, ancak yine de bir Keiino ya da Ulrikke deÄŸil.

Hırvatistan’ın ÅŸarkısında beÄŸenmediÄŸimiz bir ÅŸey yok. Mia’nın sesi, tarzı ve performansı fazlasıyla hoÅŸumuza gitti. Ama geçtiÄŸimiz yılki Albina örneÄŸinde olduÄŸu gibi Hırvatistan Eurovision’da genelde gözden kaçıyor. 90’lı yılların sonunda yarışmaya yolladıkları muhteÅŸem ÅŸarkılara raÄŸmen elde edebildikleri en iyi derece 4.lük olmuÅŸtu. Bakalım Mia son 10 yılda sadece 2 kez finale kalmayı baÅŸaran Hırvatistan’ın makus talihini deÄŸiÅŸtirebilecek mi?

Şimdiye kadar kesinleşen şarkıları sıraladığımız listeye geçmeden önce; Eurovision tarihinin akıllarda yer eden bazı isimlerine yer verdiğimiz bölümün güzeli ve yakışıklısı köşesi sizlerle.

Bu bölümün güzeli Ukrayna’nın 2008’deki temsilcisi Ani Lorak. Åžarkıcı Eurovision tarihinin en enerjik ve ateÅŸli performanslarından biriyle Belgrad’ı birbirine katmıştı. Hazır yeri gelmiÅŸken soralım: ÅŸarkıcının sahne adı olan “Ani Lorak”ın, gerçek adı Karolina’nın tersten okunuÅŸu olduÄŸunu biliyor muydunuz?

Bölümün yakışıklısı -bugüne özel- yine Ukrayna’dan gelsin. O.Torvald grubu 2017’de Kiev’de yapılan yarışmada -belki de ev sahibi oldukları için- tamamen görmezden gelinerek yarışmayı 24. sırada tamamlamıştı. Grubun solisti Yevhen, genellikle yarışmaya gönderdiÄŸi güzel kadınlarla nam salan Ukrayna’nın, Eurovision tarihindeki en yakışıklı yarışmacılarından biriydi dersek, sanıyoruz yanlış olmaz.

Bundan sonraki bölümlerimize güzel ve yakışıklı isimler önermek için yorum kısmını kullanabilirsiniz.

Sırada merakla beklediğinizi bildiğimiz listemiz var. Yorum kısmında sizler de kendi sıralamalarınızı bizimle paylaşın. Bakalım bizim listemiz sizin listelerinize ne kadar benziyor.

Videolarımızı izlediğiniz ve yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkürler. Kanala abone olduğunuzda yayınladığımız videolardan anında haberdar olmak için bildirim ziline tıklamayı, ayrıca Youtube uygulama ayarlarından bildirimlere izin vermeyi unutmayın. Yeni videolarda görüşmek üzere. Hoşça kalın!

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.