“Benim Küçük Yıldızım” Oyun Yorumu – BuMesele

“Benim Küçük Yıldızım” Oyun Yorumu

Yazan / Yönetmen: Cengiz Özek

Dekor, Kostüm Tasarımı: Almila Altunsoy

Müzik: Orçun Tekelioğlu

Işık Tasarımı: Osman Aktan

Ses/Efekt Tasarımı: Aşkın Nuri Özelçi

Koreograf: Özge Midilli

Dekor Realizasyon: Murat Gökden

Yardımcı Yönetmen: Aslı Menaz

Asistan: Özge Kırdı

Oyuncular: Ayşe Günyüz, Buğra Can Ildırışık, Kamer Karabektaş, Mana Alkoy, Özge Kırdı, Pınar Pamuk, Yunus Erman Çağlar,

Süre: 50 dakika (Tek Perde)

Bir gün gökyüzünden parlayan bir yıldız kayar… Küçük kız arkadaşı Hophop ile birlikte onun peşine düşerler, yıldızı bulmaya çalışırlar… Belki gözündeki yıldıza ulaşamazlar; ama şarkıcı bir kargaya, tavuklara, pırıl pırıl parlayan bir mısır tanesine, her nefes aldığında bir yıldız gibi parıldayan ateş böceğine rastlarlar… Hepsiyle arkadaş olurlar… Sonunda, sevgi, kardeşlik ve dostluğun yani gerçek yıldızın içlerinde olduğunu anlarlar.

Oyun, Kanada ve Çekya’da çokça görülen siyah tiyatro tekniğinde tasarlanmış kuklaların yer aldığı, müzikli ve danslı bir gösteri.

Sahne tekniği çok başarılı ve dikkat çekici. Rengarenk bir sahne, başarılı müzikler ve danslar ile birleşince seyri keyifli bir oyun haline geliyor. Üç yaş üzeri bir oyun olmakla birlikte büyüklerin de izlerken sıkılmayacağı bir oyun.

Tek olumsuz eleştirim yıldızı ararken hikayenin yer yer zoraki uzatılmış hissi vermesi olabilir. Beş on dakika kadar kısa olması çocuklar için daha kolay izlenir olmasını sağlayabilir.

Son Söz:

Hikaye:3.8 out of 5 stars (3,8 / 5)
Oyunculuklar:3.7 out of 5 stars (3,7 / 5)
Dekor:4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)
Sunum:4 out of 5 stars (4,0 / 5)
KARAR:4 out of 5 stars (4,0 / 5)

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.