Gain Nasıl Bir Uygulama? Önerilen İçerikler – BuMesele

Gain Nasıl Bir Uygulama? Önerilen İçerikler

Bu dönem birçok dijital platformun adını duyar olduk. Bunlardan biri de ‘Gain’!

Yazıda uygulama ile ilgili merak edilen soruları yanıtlarken, uygulamayı kullanırken kendimce tespit ettiğim artı ve eksi özellikleri, bir de izlediğim içeriklerden beğendiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Genellikle kısa ve birçok farklı kategoride içerikleri bir araya getiren Gain, bir telefon uygulaması. Ios ve Android telefonlardan ücretsiz olarak indirilebilen uygulama 30 Aralık’ta yayın hayatına baÅŸladı.

Bartu KüçükçaÄŸlayan ve MelikÅŸah AltuntaÅŸ’ın Instagram üzerinden yaptıkları ‘Mücbir Sebepler’ programı, ‘Mücbir Yılbaşı’ olarak Gain’de yayınlandı.

Gözde Akpınar’ın kurucusu olduÄŸu uygulamada dizi, belgesel, haber, müzik, yerli ve yabancı filmler, eÄŸlence programları gibi çeÅŸitli kategorilerde birçok içerik yer alıyor ve platformun Türkçe karşılığı kazanç anlamına geliyor.

Uygulamanın logosunu içerikle oldukça uyumsuz buldum diyebilirim. Logo güzel ancak sanki konu ile pek alakalı değil gibi.

Gelelim uygulamanın kullanımındaki artı ve eksiklerine.

Öncelikle çoÄŸu içerik dikey olarak yayınlanıyor, tıpkı instagram ve tiktok gibi. SevmediÄŸim bir özellik uygulama açılırken ‘gain’ yazısı ve logosu çıkarken  gelen çocuk gülme sesi! Gülme sesi ama gece karanlıkta izlerseniz korku filmini hatırlatan bir tınısı var, bu kısmı hiç beÄŸenmedim.

Ayrıca açılır açılmaz sizin seçmediğiniz, uygulamanın otomatik olarak gösterdiği herhangi bir video ile karşılaşıyorsunuz. Bu videoyu ilk anda siz seçemiyorsunuz. Seçtiğiniz programı izlerken ekranın sağ ya da soluna ufak bir dokunuşunuz başka bir içeriğe gitmenize neden oluyor. Orta kısımlarına basmanız ise izlediğiniz programın durmasını sağlıyor. Bu bir yandan kolaylık sağlarken yanlışlıkla yaptığınız her dokunuşta ileri geri gitmenize ya da başlatmak için tekrar basmanıza neden oluyor. Tabi büyük bir problem değil. Belki güncellemeler geldikçe düzelir ya da kullandıkça alışılabilir bir şey.

Eksik bulduğum diğer bir özellik de tamamını izlemeden çıkarsanız döndüğünüzde aynı yerden devam edememek. Daha doğrusu bir standart yok, birkaç izlemede devam edebildim ama birçoğunda da baştan başlamak zorunda kaldım.

Bir de zaman zaman uygulamadan durup dururken atılmak biraz moral bozucu. Ancak bunun uygulamadan mı yoksa telefon hafızamın sürekli son demlerinde olmasından mı kaynaklandığını henüz çözemedim. O nedenle çok büyük bir eksi demiyorum. Bir süre daha kullanmam gerekecek tam olarak emin olmak için.

Sevdiğim özelliklerine gelince, birçok iyi tarafı var. Videoların, programların genelde kısa süreli olması bence uygulamanın ilk etapta daha hızlı kabul edilmesini sağlayacak ve alışılmasını kolaylaştıracak. Sadece meraktan bile uygulamayı indirip birkaç içeriğe bakarsanız seveceğiniz birçok şeyle karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek.

DiÄŸer iyi bir yanı tabi ki ücretsiz olması. Bu dönemde adından fazlasıyla söz ettiren Exxen gibi uygulamaların reklamlı üyelikleri ayda 9,90 TL, reklamsız üyelikleri ayda 19,90 TL iken ve sunduÄŸu içerikler genellikle Youtube’taki içerik üreticileri tarafından yapılıyorken, gerçekten adını duyduÄŸunuzda bu isim de mi varmış diyeceÄŸiniz bir sürü kaliteli ismi ‘gain’de bulabilmek bence büyük bir ayrıcalık.

Uygulamadaki içeriklerde yer alan isimlerden bazıları şöyle; Ahmet Mümtaz Taylan, Bartu Küçükçağlayan ve Melikşah Altuntaş, Can Bonomo, Devin Özgür Çınar, Engin Günaydın, Gaye Su Akyol, İlber Ortaylı, Mirgün Cabas, Muhammed Uzuner, Serkan Keskin, Vedat Milor, Dolunay Soysert, MFÖ ve Harun Tekin.

Gelelim izlediğim ve yeni bölümlerini sabırsızlıkla beklediğim birkaç diziye, kısa filme ve diğer içeriklere.

İlk önerim Terapist;

Dizinin baÅŸlangıcında “GeçmiÅŸ, asla geçmemiÅŸ ve geçmeyecek olandır. Ben bunu anladığımda her ÅŸey geçmiÅŸti” sloganı daha ilk saniyelerden izleyicide bir merak uyandırıyor. Dolunay Soysert, Muhammet Uzuner, ÇaÄŸdaÅŸ Onur Öztürk, Ä°layda Çalışan, Zeynep Çamcı , Murat Kılıç, Ä°layda AliÅŸan ve Zeynep Dadak gibi oyuncuların yer aldığı psikolojik gerilim dizisi Terapist, bir gecede hayatı deÄŸiÅŸen terapist Çetin ve şüpheli hale gelen danışanlarını konu ediyor.

YönetmenliÄŸini Zeynep Dadak’ın yaptığı, yedi bölümlük mini dizinin ÅŸimdiye kadar üç bölümü yayınlandı. Ortalama 12 dakikalık diziyi kesinlikle izlemelisiniz.

İkinci dizi önerim 10 Bin Adım;

Devin Özgür Çınar ve Engin Günaydın’ın baÅŸ rollerini paylaÅŸtıkları dizi “10 Bin Adım” uygulamanın ilk dizisi. Hikayesi yine Devin Özgür Çınar ve Engin Günaydın’a ve senaryosu Devin Özgür Çınar’a ait olan dizi birlikte yürüyen iki eski sevgili Ezgi ve Mehmet’in yol arkadaşı olma sırasındaki hikâyeleri. Yönetmen koltuÄŸunda Duygu Güzelmeriç’in oturduÄŸu dizinin ÅŸimdiye kadar iki bölümü yayınlandı ve dizinin süresi yaklaşık 12 dakika.

Ahmet Mümtaz Taylan ile İstanbul Hesabı;

Ä°stanbul’u gezen, gezdiÄŸi yerleri naif  bir ÅŸekilde anlatan Ahmet Mümtaz Taylan’ın 50 TL ile Arnavutköy, Bebek, Yeniköy gezisi çok keyifli ve verdiÄŸi güzel mesajlar ile izleyicisini bekliyor.

Bir Şifa Bağımlısının İtirafları;

YönetmenliÄŸini Caner Özyurtlu’nun yaptığı ‘Bir Åžifa Bağımlısının Ä°tirafları’ adlı belgeselin ilk bölümü de Gain’de izleyebileceÄŸiniz içeriklerden. Kızının rahatsızlığına çare bulmak için alternatif tıbba yönelen, zamanla bir ÅŸifa bağımlısı haline gelen Ela BaÅŸak Atakan’ın hikayesi ÅŸimdilik merak uyandırıcı.

Tüm deneyenlere şimdiden keyifli seyirler diliyorum.

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.