Hamileliğin 1. Ayı İçin Öneriler ve Beslenme – BuMesele

Hamileliğin 1. Ayı İçin Öneriler ve Beslenme

1. ay önerileri yazıma hoş geldin anne!

Her ay öneri yazılarım devam edecek. Bu yazılar benim kendi hamileliğim sırasında öğrendiğim bilgilerin ve yaşadığım tecrübelerden oluşuyor. Sizler de yaşadıklarınızı, başınıza gelenleri yorum olarak paylaşın ki diğer anne adayları da sizin yaşadıklarınızı görsün ve akıllarına takılan sorulara yanıtlar bulsunlar, kendilerini yalnız hissetmesinler. İlk ay yazısı ile başlıyoruz.Planlı bir gebelik söz konusu ise birkaç ay önce folik asit kullanımı tavsiye ediliyor. Ancak planlı değilse zaten öğrenir öğrenmez doktorunuz folik asit kullanmanızı söyleyecek ve kullanacağınız süre yeterli olacaktır.

Bu dönemde çoğu anne adayı (planlı değilse) hamile olduğunun farklında olmayacağından sağlıklı beslenmeyi hayatımızın parçası haline getirmeye başlamak önemli.

Kızartma, yağlı yiyecekler ve abur cuburları ne kadar azaltır ve hayatımızdan çıkarırsak o kadar iyi. Sigara ve alkol kullanımı aslında hiçbir zaman istenmese de hiç değilse gebeliğimiz planlı olacaksa önceden bırakılması hem kendi sağlığımız hem de bebeğimizin sağlığı açısından faydalı olacaktır.

Hamilelik süresince siz ne yerseniz bebeğiniz de onu yiyecektir, unutmayın!

İçeriğinde kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum gibi mineraller ve A, B2 ve B12 vitaminleri barındıran süt ve süt ürünleri gebelikte ayrı bir öneme sahip.Lifli gıdalarla aranızı iyi tutun. Hamilelik süresince kabızlık problemi yaşanması olasıdır. En kolay şekilde atlatmanın yolu da lifli gıdalar tüketmektir. Örneğin, meyvenin suyunu sıkmak yerine posasıyla birlikte yerseniz hem lifli beslenmiş hem de şekerin meyvesinden daha az etkilenmiş olursunuz.

C vitamini ve folik asit içeren ıspanak da hamilelik döneminde enfeksiyonlara yakalanmamak için beslenme programımıza almamız gereken besinlerden.Her çeşit çay ve kahve miktarı mümkün olduğunca azaltmalıyız.  Gebelikte birkaç çay dışında bitki çayları pek tavsiye edilmez, hangi çayları içip içemeyeceğinizi doktorunuza sormayı unutmayın. Yemeklerle birlikte siyah çay ve kahve içilmesi demir emilimini azaltacağından, mümkün olduğunca yemeklerden birkaç saat sonra tüketmeye çalışın. Doktorlar yemekle birlikte kahve ve çay tüketimini onaylamıyorlar.Gebelik boyunca bol su tüketimi de çok önemlidir. Günde 10-12 bardak kadar su içmeyi ihmal etmeyin.

Hamileliğin 2. Ayı için Öneriler ve Beslenme yazısı için tıklayabilirsiniz;

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.