“Martı JonathanLivingston” Richard Bach – BuMesele

“Martı JonathanLivingston” Richard Bach

Kitabın Yazarı: Richard Bach

Yayınevi: Epsilon Yayınevi

Kitap Türü: Öykü

Yayım Yılı: 2011

Sayfa Sayısı: 93

Arka Kapak Bilgisi

Durgun denizin minik dalgacıkları üzerinde, güneşin altın gibi ışıldadığı pırıl pırıl bir sabahtı.

Sahilden bir mil uzaklıkta, denizi kucaklarcasına ilerleyen bir balıkçı teknesi, martılara kahvaltı zamanının geldiğini haber veriyordu. Binlerce martı, bir lokma yiyecek için mücadeleye girişmişti bile. İşte zor bir gün daha başlıyordu.

Martı JonathanLivingston / Richard Bach

Özgürlüğüne düşkün martı Jonathan Livingston’ın hikayesi.

Kitapta, hayatta kendisine biçilen rolden fazlasını istediği için yalnız kalan, dışlanan martı Jonathan Livingston’ın yaşadıkları konu alınıyor.

Batıl inançlar, yasalar ve yasaklar, özgürlüğü kısıtladığı an görmezden gelinmeli. Jonathan Livingston ve öğrencileri, hayalleri doğrultusunda emek harcamaktan asla vazgeçmiyorlar. Yalnızca yaşamak ve besin bulmak için uçmak zorunda olduğunuz düşünmeyen Jonathan, diğerlerinden fazlasını istediğine karar veriyor. Bunu elde edebilmek için neler yapabileceğimizi planlıyor ve tüm zorluklara rağmen çalışmaktan asla vazgeçmiyor. Çalışmasının ve azminin de karşılığını alıyor.

Yaşamak için nedenlerimizi keşfetmek önemli, keşfedin, ileriye bakın ve bu doğrultuda çalışın, tıpkı martı Jonathan Livingston gibi.

Eserde Geçen Satırlardan;

“Gözünle gördüklerine sakın inanma. Görünenlerin hepsi sınırlıdır. Anlayarak bakmaya, bildiklerinin ötesine geçmeye çalış. O zaman uçmanın anlamını daha iyi öğreneceksin.”

“Eğer dostluğumuz zaman ve mekanla sınırlıysa, yok demektir. Zamanı ve mekanı aştığımız an, kardeşliğimizin bitmesi gerekir.”

“En doğru yasa bizi özgürlüğe götürecek olandır.”

“Eğer ne yaptığını biliyorsan her zaman başarırsın. Başarmak için ne yaptığını bilmek gerek.”

“Eğer bir şeyi öğrenmek istiyorsan, nasıl yiyecek bulacağını öğren. Bu uçma çaban gerçekten çok hoş ama uçmanın karın doyurmadığını sen de biliyorsun. Şunu hiç aklından çıkarma; senin uçman nedenin yiyecek bulabilmek!”

“Yaşamak için ne çok neden var! Balıkçı teknelerinin etrafında o rutin, sıkıcı dönüp dolaşmadan başka nedenler de var yaşamak için. Cehaletimizi kırabiliriz, becerilerimizi, yeteneklerimizi ve zekamızı kullanarak kendimizi bulabilir, kendimiz olabiliriz. En önemlisi, özgür olabiliriz! Uçmayı öğrenebiliriz!”

“Artık yaşamak için bir nedenimiz olmalı; öğrenmek, keşfetmek, özgür olmak gibi. Bana bir şans verin, öğrendiklerimi size göstereyim.”

“Cennet bir yer, bir mekan değildir, bir zaman dilimi değildir. Cennet öğrenmektir, mükemmelliktir.”

“Rakamlar sınırları belirler, iyinin, mükemmelin sınırı yoktur.”

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.