“Kendi Seven Ağlamaz” Tuna Kiremitçi – BuMesele

“Kendi Seven Ağlamaz” Tuna Kiremitçi

Kitabın Yazarı: Tuna Kiremitçi

Yayınevi: Destek Yayın Grubu

Kitap Türü: Roman

Yayım Yılı: 2016

Sayfa Sayısı: 192

Arka Kapak Bilgisi

Kim bilir belki kavuşmaktır aşkın felaketi, belki de mesafeler belirler tutkunun niceliğini. Sevmek esasında alıp başını gitmek ve yanında hiçbir şey götürememektir belki de. Belki de tükettiklerimizden artakalanlardır kim bilir…
Bir zamanların çocuk yıldızı Sitare, ömrünü gerçek aşkı arayarak ve bulamayarak geçirmiştir. Zira kendini bildi bileli bir gönül hataları uzmanıdır o. Yanlış şeride girmek, akıntıya karşı kürek çekmek ya da uçarken rotayı şaşırmak dendi mi kolay kolay rakip tanımaz. Umutlarının tükendiği bir anda, uzak bir şehirde çekilecek bir diziden rol teklifi alır. Orada aşkı hiç beklemediği bir şekilde bulacaktır ancak gerçek aşk onun tahmin ettiğinin çok ötesindedir.
Çağdaş edebiyatımızın sevilen isimlerinden Tuna Kiremitçi, yeni romanında aşkın doğasına ilginç bir açıdan yaklaşıyor. Kalemini bir kamera gibi kullanarak kadın erkek ilişkisinin zorluklarına, aşkın bilinmeyen yüzüne ve dizi dünyasının arka planındaki ilişkilere şiirsel bir dille uzanıyor. Günümüz gerçeklerini de yabana atmayan bu romanı okurken hayallerle gerçekler arasında sihirli bir yolculuğa çıkacaksınız.
Saf, katıksız, katışıksız, ölümsüz, çözümsüz bir aşkın lirik destanıdır elinizdeki roman. Kelimeleri henüz icat etmemiş insanoğlunun mağara duvarlarına çizdiği ilk resimden fazlası değil.
Eğer aşkı bulduğunuzu düşünüyorsanız başka raflara bakın, çünkü bu, aşkı bulanların değil bulduğunu zannedip kaybedenlerin hikâyesi…Kendi Seven Ağlamaz / Tuna Kiremitçi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesinde öğretim görevlisi olan yazar, şair, yönetmen Tuna Kiremitçi’nin bir kitabı daha dizi izler gibi bitti. Yazarın kalemi çok sade, akıcı ve anlaşılır.

Kitap, küçük yaşta oyunculuk yapan ve şöhret olan Sitare’nin hayatını, dostluklarını, aşklarını, terk edilişlerini, kaybedişlerini kısacası tercihlerini ve tercihleri sonucunda yaşadıklarını anlatıyor. Hikayenin seyrinden yaşanılacak olanlar aşağı yukarı tahmin edilebiliyor. Ancak verdiği duygu yer yer insanda buruk bir tat bırakıyor.

İnsanın hayatı yaptığı tercihlerin toplamından oluşur. Bana göre okunulan herhangi bir kitaptan ya da herhangi bir yazıdan alınacak dersler illa ki vardır. Tabi ki bu dersler, almak ve anlamak isteyenlere ulaşabilir. Kitabı büyük bir beklenti olmadan, daha yoğun bir kitabın yanında da okuyabilirsiniz. Hayatın sırrını öğrenmek kitap okumak ile olacak bir iş değil. Hiçbir kitaptan da bunu beklememek lazım. Okumayı seviyor ve ne olsa okurum diyorsanız keyif alabilirsiniz. İyi okumalar.

Eserde Geçen Satırlardan;

“Hayat ancak hakkında düşünülmezse çekilecek olan şeydi.”

“Dağlar her şeyin şahididir. O kadar çok şey bilirler ki söze nereden başlayacaklarını bilmezler.”

“Gerzek bir çocuğum hâlâ. Kalbinden vazgeçmenin büyümenin bedeli olduğunu geç anlamış bir çocuk.”

“Yerin dibine batsın mantık! Mantı kadar hayrı dokundu mu insanlığa!”

“Hayatın karanlık yüzüne karşı tek sağlam direniş, kalbi temiz tutmak.”

“Bizimki gerçek aşk. Bunu şimdi kabul edersek ayrılır ve onu sonsuza kadar koruruz. Etmezsek aramızdaki her şeyin masumiyetini paramparça etmelerine izin veririz.”

“İki kişi olmamız ne kötü. Keşke seninle tek kişi olsaydık. Ölsek bile ayrılamazdık…”

“Yalnız bile değilim. Unutulmuş gibiyim daha çok.”

“Küçük şeylerden mutlu olabilen insanların o küçük şeyleri bile bulamaması gerçek haksızlık. İşin kötüsü her haksızlık bir sonrakini doğuruyor, besliyor, büyütüyor.”

“Bir gün sıkı bir yağmur yağacak ve süpürecek bütün kötülükleri.”

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.