2017 Yılı Takvimi – BuMesele

2017 Yılı Takvimi

Hepinize yılın son haftasından merhaba,

Bir koca yıl daha göz açıp kapayıncaya kadar bitti bitiyor.

Yeni yıl akşamı ne olacak peki, sizin planlarınız neler?

Kimileri haftalar öncesinden eÄŸlenmek için  yerler ayırttı eÄŸlence yerlerinde, programlar yaptı. Evet programlı bir ÅŸekilde eÄŸlenmeye gidilecek. Oralarda olamayanlar, evlerinde olanlar televizyon izleyecek. Aynı diÄŸer günlerde olduÄŸu gibi. Televizyonda her kanalın daha iyi ve eÄŸlenceli olduÄŸunu iddia ettiÄŸi “Yeni Yıl Özel Programları” olacak. Bir önceki yıldan farkı olmayan ve bir sonraki yıldan da hiçbir farkı olmayacak olan.

Her yer süslenmiş, ışıklandırılmış. Hepsi yeni yıl için.

Ä°nsan etrafına baktıkça, zaten çok kısa süre hatırladığı her ÅŸeyi daha da kısa sürede unutacak. Hepsi yeni yıl ve yeni yıldan beklenenler için. Sanatçılar, ünlüler, siyasetçiler yeni yıl mesajları verecek; barış dolu, sevgi dolu. Aynı önceki yıllarda olduÄŸu gibi. “2016 bize iyi gelmedi” bunu çokça duyacağız. Sanki 2016’nın bundan haberi varmış gibi, sanki suç onunmuÅŸ gibi. Evet bize iyi gelmedi 2016.  Tıpkı 2015 ve önceki yılların da gelmediÄŸi gibi.

2017 öyle olmayacak diye umulacak. Olacak mı bilmiyorum, ben de herkes gibi sadece umuyorum ve şimdiden herkese sağlıklı, huzurlu yıllar diliyorum.

Yeni yıl için size bir tavsiyem var. Her gün kendinizi mutlu edebilecek ve bir şeyler öğrenebileceğiniz bir takvim buldum bir arkadaşımın önerisi ile. Ben de sizlerle paylaşmak istedim.

Bilgi&Kültür Takvimi; Delta Kültür Yayınevi tarafından yayımlanıyor. Ben bu yıl keşfetmiş oldum, sanırım bundan sonra kendime vereceğim en güzel yeni yıl  hediyesi her yıl bu olacak.

Takvimin sayfaları oldukça kaliteli. Her sayfanın ön yüzünde o gün ile ilgili birkaç bilgi yer alıyor.

Arka sayfası ise aşağıdaki bölümlerden oluşuyor.

Soru, bölümünde ertesi gün doğru cevabın verildiği bir soru,

Anektod, bölümünde yaşanmış enteresan olaylar, hikayeler,

İlginç adlı bölümde birçok kategoride ilginizi çekebilecek bilgiler,

Kitap, bölümünde en çok satan ve sevilen kitaplardan alıntılar,

Pratik bilgi bölümünde, hayatınızı kolaylaştıracak bilgilere ve

Ne diyoruz bölümünde de kullansak da anlamını tam olarak bilmediğimiz atasözleri ve deyimlere yer verilmiş, bilgi dolu bir takvim.

Siz de edinin, piÅŸman olmayacaksınız. Her gün bir ÅŸeyler öğrenmek ya da bildiklerimizi tazelemek bize iyi gelecek 🙂 Yeni önerilerde tekrar görüşmek üzere…

 

Bu yazıyı paylaşın!
Bir Yorum

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.