2022 Eurovision’a DoÄŸru – Bölüm 7 – Bu Åžarkılar MüthiÅŸ! Sular Isınıyor! – BuMesele

2022 Eurovision’a DoÄŸru – Bölüm 7 – Bu Åžarkılar MüthiÅŸ! Sular Isınıyor!

“2022 Eurovision’a DoÄŸru” programımızın yeni bölümüne hoÅŸ geldiniz! EÄŸer daha önceki bölümleri kaçırdıysanız açıklama kısmındaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz. 2022 Eurovision sezonu hakkında bilmeniz gerekenler ve yarışmada yer alacak ÅŸarkılarla ilgili deÄŸerlendirmeler için takipte kalın.

Geçen bölümden bu yana Belçika, Kıbrıs, Birleşik Krallık, Gürcistan, Avusturya ve Yunanistan da şarkılarını belirleyen ülkelerin arasına katıldılar. Son belirlenen şarkıların ardından yarışmadaki şarkı kalitesinin yükseldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Hiç vakit kaybetmeden seçilen şarkılarla ilgili yorumlarımıza başlıyoruz.

Belçika’nın ÅŸarkısını hem vokal performans hem de melodi olarak beÄŸendik. Ancak slow ÅŸarkıların sayısının bir hayli artması, puanlamada hepsini dezavantajlı hale getiren bir faktör olabilir. Yine de bu ÅŸarkının Belçika’ya özlediÄŸi iyi dereceyi getirme ihtimali var.

Bu bölümde bahsedeceÄŸimiz en iyi ÅŸarkılardan biri, Eurovision’da eski günlerini mumla arayan ülkelerden olan BirleÅŸik Krallık’tan geldi. Åžarkının en etkileyici yanı Sam Ryder’ın vokal performansı. Bakalım ÅŸarkıcı uzun süredir baÅŸarıya hasret kalan ve son sıralara demir atan BirleÅŸik Krallık’a özlediÄŸi sonucu getirebilecek mi?

DuyduÄŸumuz bir çok olumsuz yorumun aksine Gürcistan’ın ÅŸarkısı bizce hiç de fena deÄŸil. Åžarkının en büyük dezavantajı alışılmış Eurovision konseptine biraz uzak olması. Henüz grubun ne klibini, ne de canlı performansını görmediÄŸimiz için sahnede neler yapabileceklerini kestirmek ÅŸu aÅŸamada imkansız. Sıradışı bir sahne performansıyla finale kalma ÅŸansları olabilir.

Avusturya’nın ÅŸarkısı “Halo” kendi tarzında oldukça iyi sayılabilir. En azından bizim beklentilerimizi aÅŸtığını söyleyebiliriz. Daha önce Eurovision’a katılan DJ’ler genelde pek iyi sonuçlar elde edememiÅŸ olsalar da, bu ÅŸarkının iyi bir sahne ile rahatlıkla finale kalabileceÄŸini düşünüyoruz.

Kıbrıs ve Yunanistan’ın ÅŸarkılarıyla ilgili yorumlarımız, ÅŸimdiye kadar seçilen ÅŸarkılardan oluÅŸan Top 35 listemiz, ayrıca bölümün güzeli ve yakışıklısı köşemiz birazdan sizlerle olacak.

Öncesinde yeni oyun kanalımız BuOyun’un 1000 aboneye ulaÅŸabilmesi için desteÄŸinizi bekliyoruz. Kanal 1000 aboneye ulaÅŸtığında verdiÄŸiniz desteÄŸe teÅŸekkür olarak sizler için özel bir Eurovision videosu yayınlayacağız. Kanalın linkini açıklama kısmında bulabilirsiniz.

Yunan bir baba ve Norveçli bir annenin kızı olan Amanda, 2019’da müzik kariyerine odaklanabilmek için tıp eÄŸitimini dondurma kararı almış. Gelecek ne getirir bilinmez ama bu seneki Eurovision ÅŸarkısına bakarak bunun çok da kötü bir karar olmadığını söyleyebiliriz. Åžimdilik ÅŸarkıyı da, Amanda’nın sesini de beÄŸendik. Åžu ana kadar duyduÄŸumuz bütün slow ÅŸarkılarda olduÄŸu gibi, bu ÅŸarkının da kaderi ÅŸarkıcının sahnede göstereceÄŸi vokal performansa baÄŸlı olacak.

Klibinden hareketle söyleyelim, son belli olan ÅŸarkıların içinde bizim favorimiz “Ela” oldu. Åžarkının en beÄŸendiÄŸimiz yanı standart bir pop ÅŸarkısından çok, klasik Yunan ezgilerine yakın bir melodi olması. Tahminde bulunursak çok iyi bir derece alması bizim için ÅŸaşırtıcı olur, ancak bu durum bizim ÅŸarkıyı sevmemize engel deÄŸil.

Şimdiye kadar kesinleşen şarkıları sıraladığımız listeye geçmeden önce; Eurovision tarihinin akıllarda yer eden bazı isimlerine yer verdiğimiz bölümün güzeli ve yakışıklısı köşesi sizlerle.

Bu bölümün güzeli Yunanistan’ın 2021’deki temsilcisi Stefania. Her ÅŸeyden önce ÅŸarkıcının “playback mi yapıyor” dedirtecek kadar baÅŸarılı vokal performansına ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Güçlü sesi ve güzelliÄŸine ek olarak, Stefania’nın performansında dikkat çekmemiz gereken bir diÄŸer unsur da oldukça kompleks sayılabilecek bir sahne gösterisi ve koreografiyi kusursuza yakın bir ÅŸekilde uygulamasıydı.

Bölümün yakışıklısı Azerbaycan’ın 2013 yılındaki temsilcisi Farid Mammadov. Yaptığınız yorumlarda burada görmek istediÄŸinizi defalarca belirttiÄŸiniz ÅŸarkıcı, Azerbaycan’a Eurovision’daki en baÅŸarılı sonuçlarından birini kazandırmıştı. Türk izleyicilerin maNga’nın ikinciliÄŸi sonrası yaÅŸadıkları hayal kırıklığının bir benzerini, Azerbaycanlı izleyiciler Farid Mammadov’un ikinciliÄŸi sonrası yaÅŸamışlardı.

Bundan sonraki bölümlerimize güzel ve yakışıklı isimler önermek için yorum kısmını kullanabilirsiniz.

Sırada merakla beklediğinizi bildiğimiz listemiz var. Yorum kısmında sizler de kendi sıralamalarınızı bizimle paylaşın. Bakalım bizim listemiz sizin listelerinize ne kadar benziyor.

Videolarımızı izlediğiniz ve yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkürler. Kanala abone olduğunuzda yayınladığımız videolardan anında haberdar olmak için bildirim ziline tıklamayı, ayrıca Youtube uygulama ayarlarından bildirimlere izin vermeyi unutmayın. Yeni videolarda görüşmek üzere. Hoşça kalın!

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.