Alexander Winterman “Sıradışı 202 Fikir” Kitap Yorumu – BuMesele

Alexander Winterman “Sıradışı 202 Fikir” Kitap Yorumu

Kitabın Yazarı: Alexander Winterman

Yayınevi: Eftalya Kitap

Kitap Türü: Kişisel Gelişim

Yayım Yılı: 2017

Sayfa Sayısı: 256

Arka Kapak Bilgisi

Herkesin kendine göre hayatını kolaylaştırma, onu düzene sokma, hayatını güzel davranışlarla süsleme imkânı mutlaka vardır.

Kendi hayatımızı güzelleştirmek, yalnız kendimize ait bir yaşam inşa etmek değildir, aynı zamanda dünya düzenini yaşanabilir hale getirmeye de katkıda bulunmuş oluruz.

Evren, bir kişinin güzel yaşaması için yaratılmadı, içinde her ne varsa eşit ve adil yaşaması için dizayn edildi.

Dünyanın bütün yaşam tarzları bir kişiyle başladığını ve yayıldığını unutmayın!

Çevreye duyarlı olmak, diğer insanlara yardım etmek, insanlar dışındaki canlılara yaşama hakkı tanımak evrensel bir görevdir. Bu görevi, sen, ben o ile başlayıp; biz siz onlar ile bitirerek özlenen dünyayı yakalayabiliriz.

Bütün bunların yolunu gösteren, nasıl yapılacağını sıralayan bir kitap hazırladık. Kitabı okuyun, beğenirseniz lütfen herkese tavsiye edin!

Hala kitabı almadınız mı?
Hadi!
Daha neyi bekliyorsunuz?Sıradışı 202 Fikir / Alexander Winterman

Bir dönem moda olan kitaplardan biri.

Kitabın adı bence çok iddialı. Evet güzel fikirler var, birkaç kitap bir arada okuyorsanız arada dinlenmek için, canınız sıkıldıkça dönüp birkaç satır tavsiye okumak için alıp okuyabilirsiniz. Belki de arada bir aklınızdan sayı tutar ve hangi sayı size ne demek istiyor diye oyunlar oynarsınız. Ancak maalesef kesinlikle okumanız gereken bir kitap diyemeyeceğim.

Kitapta belki çevrim hatalarından belki de farklı sebeplerden birçok yazım yanlışıyla da karşılaştım. Demem o ki bana açıkçası pek bir şey katmadı ama kitap kitaptır diyerek daha da yüklenmeyeyim diyorum.

Okuduğunuz kitaplarla ilgili yorumlarınızı bumesele.com’da paylaşabileceğinizi unutmayın. İyi okumalar dilerim.

Eserde Geçen Satırlardan;

“Unutma ki; vücudumuz, ruhumuzun belli bir süre sadece park ettiği bir garajdan başka birşey değildir.”

“Hayatta beklentilerinizi olmayacak hayaller üzerine kurmayın, olabilecek, gerçekleşebilecek hayaller kurun. Uçuk hayaller gerçekleşmediği zaman ruhunuza olumsuz enerji yükler ve hep kendinizi şanssız, talihsiz diye bilinçaltı kişilik oluşturursunuz. Bu psikoloji hayatınızın her alanına sıçrar, çokça üzülen biri olarak kalırsınız.”

“Her gerçeğin üç boyutu vardır. Sana göre gerçek, başkasına göre gerçek, bir de evrensel gerçek… İnsan daima kendi çıkarına yakın gerçeği benimser. Siz bunu yapmayın, herkese göre gerçek neyse onu kabul ederek
yaşayın.”

“Sözlerinize dikkat edin, söz kurşun gibidir, hatta kurşundan daha etkilidir. Kurşun ya öldürür, ya da bir süre sonra yara iyileşir, hayata dönülür. Sözün bıraktığı yara ömür boyu sürer.”

“Hayatında mutlak birkaç şarkı ezberle ve söylemeye çalış. Yalnızken bunu aynanın karşısında yapabilirsin
ya da telefonuna kaydedip dinleyebilirsin. Bu hareketi yaptığınızda içinizde ne kadar sıkıntı varsa hepsi müziğin, şarkının sözleriyle dışarı çıkıp buharlaşacaktır.”

“Okumalısın, çünkü insan aklını ve sinir sistemini ancak böyle koruyabiliyor.”

“Egoist bir yaklaşımla “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın,” sözündeki karakteri kendinizden uzak tutun. Yaşadığınız kentte, caddede ya da gittiğiniz alışveriş merkezinde insanları rahatsız eden bir durumla karşılaştığınızda yüzünüzü çevirip gitmeyin, yardım gerekiyorsa yardıma koşun, haksızlık yapılıyorsa yetkilileri çağırın.”

“Çünkü insan yalnız kendisi ile sorumlu değildir. Ortak yaşam alanlarının, soluduğunuz hava, ısındığınız güneşin ortak olduğunu unutmayın!”

“Hiçbir insan yüzde yüz haklı değildir. Mutlaka az da olsa her olayda, ilişkide, alışverişte kendine ait bir etki payı vardır. İnsanlarla bir konuyu görüşürken kesin önyargılarla “Olmazsa olmaz” cı olmayın. Mutlaka esnek bir kapı bırakın. Karşıdaki suçlu da olsa sizin gösterdiğiniz esneklikten memnun olacak ve size hak verecek, aynı zamanda teşekkür edecektir. ”

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir