“Benim Yolum Aamir Khan’ın İnanılmaz Yolculuğu” Christina Daniels
Kitabın Yazarı: Christina Daniels
Yayınevi: Martı Yayınları
Kitap Türü: Biyografi
Yayım Yılı: 2016
Sayfa Sayısı: 248
Arka Kapak Bilgisi
Hayranları yeteneğini oynadığı filmlerden önce gözündeki ışıktan seziyor çünkü oyunculuğu da kendisi gibi samimi. “Gözleriyle oynayan adam” lakabını almasının bir sebebi var.
Ona sadece sevgi değil saygı da duyuyorlar çünkü ülkesinde yolsuzluk, eğitim sistemi, cinsiyetçilik, çocuk istismarıyla mücadele, insan hakları gibi meselelerde örnek bir aktivist.
O, bir zamanların Hintli çocuk yıldızı, sinemanın içinde doğmuş bir aileye mensup, oyunculuktan yönetmeliğe uzanan zirvenin sahibi.
Gençlerin kalbinin gümbür gümbür atmasına sebep olan ‘çikolata oğlan’dan, Hint sinemasının dönüm noktası sayılan filmlere uzanan yolculuğuyla parlamış bir yıldız.
Çağdaş Hint sineması ona çok şey borçlu. Filmografisindeki yirmi bir filmle kalıplaşmış algısına yenilikler kattığı Bollywood’un gözbebeği, Time’ın seçtiği en etkili 100 isimden biri.
Amir Khan’ın zirveye yaptığı tutkulu ve olgun yolculuğun, hayata ve sinemaya duyduğu aşkın, Tanrı’ya ulaşma çabasının inanılmaz hikâyesi…Benim Yolum Aamir Khan’ın İnanılmaz Yolculuğu / Christina Daniels
Filmlerini çok sevdiğim oyuncu, Aamir Khan’ın hayatını, yaşadıklarını anlatan kitabı büyük bir merakla okumaya başlamıştım. Ancak, kitabın anlatımı, çevirisindeki başarısızlık beni kitaptan soğuttu. Okuması çok zor ve içine almadı beni bir türlü.
Boolywood’un kralı olarak bilinen Aamir Khan ile ilgili anlatılanlar genel olarak, işi konusunda ne kadar hevesli, başarılı olmak için çok çalışan, sonrasında elde ettiği başarıyı mütevazı bir şekilde taşıyan biri olduğu üzerine.
Kitap sadece Aamir Khan’ın hayatını değil Bollywood’un dününü bugününü de anlatıyor. Güzel, akılda kalıcı, anlamlı cümleler var kitapta, çevirisi sizi çok rahatsız etmezse okuyabilirsiniz.
Eserde Geçen Satırlardan;
“Ben mezuniyete falan inanmıyordum. Eğer bir şeyle gerçekten ilgileniyorsanız, onu öğrenmelisiniz. Ben de bunu yaptım. Bu büyük bir karardı. ”
“Filme ilişkin her şey gerçek dünyada yansımasını bulmalı ve kabul gören hikaye anlatım tarzının ötesine geçmeliydi.”
“Yapmayacağım tek şey, başka birisinin parasıyla deney yapmak… ”
“Akıntının tersine ilerleyen bir filmde her zaman bir şey vardır. ”
“Gerçek ve dedikodu ürünü arasında ayrım yapmanın oldukça zor olduğu bir dünyada yaşıyoruz. ”
“Kendinize bakın, hangi yönünüzden hoşlanmadığınızı görün ve bunu değiştirmeye çalışın. Eğer hepimiz, kendimizi daha iyi yönde değiştirirsek bu, ülkemizin değişik daha iyiye gitmesine sebep olacaktır. ”
İlgili Yazılar
-
“Gömülü Şamdan” Stefan Zweig
Yorum yapılmamış | Ağu 23, 2017
-
“Elia ile Yolculuk” Zülfü Livaneli
Yorum yapılmamış | Eyl 21, 2017
-
Mayıs 2019 En Çok Satan 10 Kitap
Yorum yapılmamış | Haz 1, 2019
-
“Kutsal İnek” David Duchovny
Yorum yapılmamış | Eki 27, 2017