“Hanımların Dikkatine” Seray Şahiner
Kitabın Yazarı: Seray Şahiner
Yayınevi: Can Yayınları
Kitap Türü: Roman
Yayım Yılı: 2018
Sayfa Sayısı: 224
Arka Kapak Bilgisi
“Bir adamı onun hem annesi, hem sevgilisi, hem metresi, hem en yakın arkadaşı, hem kızı, hem de inşallah karısı olabileceğine inandırmak; işte asıl kadınlık buydu Ayşe’ye göre. Mehmet’i başka kadınlarla yatmaktan alıkoymak biyolojik bir meseleydi, ama onu hayatında başrol oynayacak başka kadınlardan vazgeçirmek, bir kampanya gerektirirdi.” Gelin Başı adlı kitabıyla okurlardan ve edebiyat dünyasından büyük övgüler alan Seray Şahiner’den yeni öyküler… Hanımların Dikkatine’de aynı günde geçen dokuz öykü yer alıyor. Filmlerden öğrenilen aşk, masallardan kurgulanan gelecek; reklam kampanyalarının sunduğu ilişki modelleri, pozitif düşünce kitaplarının aktardığı iyimserlik; sağlık formlarının sorguladığı cinsellik; banka müşteri hizmetlerinin belirlediği “memnuniyet” kriterleri, GSM operatörlerinin modellediği “iletişim”den kotardıklarıyla kendilerine bir hayat biçmeye çalışan kadınlar… Tüm sesleri, tüm renkleriyle; içeriden ve dışarıdan.Hanımların Dikkatine
Daha önce adını hiç duymadığım bir yazardan okuduğum bir kitap oldu. Kitabı okurken tesadüfen gündüz tekrarları oynayan bir dizinin senaryo kadrosunda gördüm. Kayıp Şehir adlı bir dönem oldukça sevilen bir dizide yer almış kendisi. İzlememiştim ancak sevenlerinin olduğunu bildiğim bir diziydi. Sonra yazarın kim olduğuna biraz bakınca; Aşk ve Gurur dizisinin kadrosunda yer aldığını, öykülerinden uyarlanan tiyatro oyunları olduğunu gördüm. 1984 doğumlu genç yazar oldukça başarılı bir geçmişe sahip.
Hanımların Dikkatine adlı romanı da 2012 Yusuf Nadi öykü ödülü almış bir kitap. Akıcı bir dille yazılmış kitabın biraz farklı bir anlatımı var diyebilirim. Aynı gün içinde yaşanan 9 hikayenin anlatıldığı kitabı okurken, Ayfer Tunç’u ilk okuduğumdaki gibi hissettim.
Sade ama farklı bir öyküleme ile ilerleyen kitap çok kısa sürede okunan ve merak uyandıran bir eser olmuş. Karakterler yaşadıkları hayatlar gereği zaman zaman aralarında ağzı bozuk bir şekilde konuşturulmuş. Rahatsız edici düzeyde değil ancak bu tarz anlatımların olduğunu da bilmek isteyenler olabilir.
Değişik bir kalem, farklı bir tarz arayanlar, birkaç kitap birden okuma alışkanlığına sahip olup, ağır kitaplar okurken bir de arada kafa dağıtmak için bir şeyler okumak isteyenler okuyabilir.
Okuduğunuz kitaplar ile ilgili yorumlarınızı bumesele.com üzerinden paylaşabileceğinizi unutmayın.
Eserde Geçen Satırlardan;
“Unuttu beni biliyorum. Önce kalabalığıyla sardı, sonra böyle kimsesiz bıraktı.”
“Zihninizde canlandırdığınız her şeyi elle de tutabilirsiniz; bu prensip, üç basit sözcükle özetlenebilir: Düşünceler, nesnelere dönüşür… ”
“Niye, illa kutsallaştıracak mıyız her şeyi? Hayata indirgesek, mizahını yapabilsek, doğalımıza karışsa daha iyi özümsemez miyiz? ”
“İlgisizlik insanda öyle bir yer ediyor ki, biraz ışık gördüğün her adama, ilk fırsatta içinde ne varsa sunuyorsun.”
“Elif’e göre zulüm gören, merhameti öğrenmeliydi, ama öyle olmuyordu, zulüm gören gördüğünü uyguluyordu.”
İlgili Yazılar
-
Sunay Akın “Ay Hırsızı” Kitap Yorumu
Yorum yapılmamış | Oca 29, 2020 -
Sunay Akın “Kırdığımız Oyuncaklar” Kitap Yorumu
Yorum yapılmamış | Şub 29, 2020 -
Temmuz 2018 En Çok Satan 10 Kitap
Yorum yapılmamış | Ağu 1, 2018 -
“Türkan” Ayşe Kulin
Yorum yapılmamış | Tem 13, 2017