Studio Canlı Uygulaması Nedir? Tüm Merak Edilenler ve Kullanıcı Yorumu – BuMesele

Studio Canlı Uygulaması Nedir? Tüm Merak Edilenler ve Kullanıcı Yorumu

Bu yazının konusunu bir arkadaşımın bana bir aylık hediye gönderdiği bir uygulama ile ilgili deneyimlerim oluşturuyor.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki uygulama ile ilgili kullanıcısı olmak dışında hiçbir bağlantım yok. Herhangi bir iş birliği de söz konusu değil. Hal böyle olunca yazacağım tüm yazı tamamen kişisel deneyimlerimi yansıtmaktadır. Yorum kısmında sormak istediğiniz soru olursa seve seve bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışırım.

Studio Canlı Uygulaması Nedir?

T.C. Sanayi Bakanlığı, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Kalkınma Programı ve pek çok üniversitenin de bulunduÄŸu Coronathon Türkiye Hackathon’u yarışmasının kazanan projelerinden ve ilk 12 proje arasında yer alan uygulama, Erhan Ali Yılmaz ve Nilay AkdoÄŸan tarafından 2020 Ocak ayında “Ä°yi Hissetmek Herkesin Hakkı” mottosuyla kurulmuÅŸ.

Günümüzde çokça duymaya başladığımız mindfulness, yoga, meditasyon, nefes (nefesin bu kadar çok türü olduğunu asla bilmiyordum), pilates, fitness, beslenme ve diyet, aile ve çocuk, psikoloji, güzellik ve bakım, hobi kulübü, anne çocuk etkinlikleri gibi birçok alanda konunun uzmanları tarafından verilen derslere canlı olarak katılabileceğiniz çok verimli bir uygulama. Dersler isterseniz birebir isterseniz grup dersleri olarak gerçekleştiriliyor. Ben şu ana dek sadece grup derslerini kullandım.

Uzmanlar Nasıl Seçiliyor?

7 aÅŸamalı bir süreçten geçirilerek özel olarak seçilen 150’den fazla uzmanın yer aldığı mobil uygulamada ders vermek isteyen eÄŸitmenler kendilerine profil oluÅŸturarak, profilleri onaylandığı taktirde uygulamada eÄŸitim vermeye baÅŸlayabiliyorlar. Bu da aynı zamanda ciddi bir istihdam saÄŸlamış oluyor. Personel sayısının %80’den fazlasını kadınların oluÅŸturduÄŸu uygulama aynı zamanda kadınları oldukça destekleyen de bir giriÅŸim.

Studio Canlı Uygulaması Nasıl Kullanılır? Ücretli mi?

Uygulamayı kullanabilmek için App Store ya da Play Store’dan cep telefonunuza indirmeniz gerekiyor. İnternet üzerinden hizmet veren uygulamayı indirmek ücretsiz ancak derslere katılma bedeli aylık 39,99 TL. Nasıl bir uygulama olduğunu merak ettim ancak ücret ödemeden denemek isterdim diye düşünenler için ilk bir hafta ücretsiz kullanım ve deneme imkânı da sunuyor.

Güncelleme: 2022 yaz itibariyle yıllık üyeliklerde uygulama 120 TL.

İlgili olduğunuz alanları belirleyerek, istediğiniz derslere, rezervasyon yaptırdığınız sürece istediğiniz zaman ve istediğiniz sürece katılma imkânınız var. Ayrıca derslere isterseniz sesli isterseniz görüntülü olarak da katılabiliyorsunuz.

Yazıyı kaleme aldığım Haziran 2021 döneminde 156 uzman eğitmenin yer aldığı (46 aktif dersi olan ve  110 aktif dersi olmayan) uygulama gün içerisinde sabah saatlerinden (06:30) gece saatlerine (23:30) kadar derslere katılma fırsatı sunuyor.

Uygulamanın İyi ve Kötü Yanları Neler?

Uygulamayı 5 Mayıs’tan beri her gün düzenli olarak kullanıyorum. Hatta o kadar düzenli kullanıyorum ki bazı derslerdeki hocalar ‘bu ne disiplin’ ÅŸeklinde geri dönüşler bile yaptı 🙂 Yani hakkını verdim diyebilirim.

Kendi adıma söyleyebilirim ki bu uygulama beni inanılmaz mutlu etti. Beni tanıştıran arkadaşıma her gün dua ediyorum. Çok teşekkür ederim canım arkadaşım 🙂 Ben de birçok arkadaşım ve sevdiklerimle çok içten bir şekilde paylaştım. Çok da güzel geri dönüşler aldım.

Benim şu ana kadar çok sevdiğim bu uygulama şu dönemde tam da ihtiyacım olan bir şeymiş meğer. Dersler, yüz yüze ve canlı, hocalar, konular şahane. Ders sırasında sorularınızı mesaj kutucuğu ile iletebilir, derse sesli ya da kameranızı açarak da katılabilirsiniz.

Bir diğer iyi tarafı süper bir zaman tasarrufu sağlaması. İnsanların aylar yıllar boyu spor üyeliği alıp birkaç kez gittikten sonra saatlerce yolda kaybedecekleri zamanı düşündükleri için ya da farklı sebeplerden asla o salona gitmeyişleri bu uygulama ile son buluyor. Tabi sadece spor değil çok geniş bir yelpazede dersler, atölyeler düzenleniyor.

Tek eksik yanı benim için günün bazı saatlerinde birden fazla derse girmek istediğimde derslerin çakışması. Bazı saatlerde de uzun bir süre ders olmayışı. Belki de bana denk geldi bu saatlerdeki eksikler, yaz aylarında olduğumuz için biraz daha tatil  havası esiyor da olabilir.

Hangi Dersler ve Hocalar Favorilerim?

Uygulamayı merak eden herkesle deneyimlerimi ve favori derslerimi de bu yazı aracılığıyla paylaşmak istedim.

Gelelim takip ettiğim eğitmenlere ve genellikle kaçırmamaya çalıştığım derslere:

Nefes olaylarından pek, hatta hiç anlamazdım. Ancak burada müdavimi oldum diyebilirim. Ne güzel ÅŸeymiÅŸ nefes almak inanılmaz bir his, kesinlikle anlatılmaz yaÅŸanır bir durum. Her sabah 10:30 her gece 23:10 saatlerinde 20’ÅŸer dakika Sevim Arat hocanın dersini kaçırmıyorum, kaçıramıyorum 🙂 Sabah gününüz güzel geçsin diye gece de mis gibi bir uyku uyumanız için kesinlikle tavsiye ederim.

Pınar Türel hocamla ‘Bolluk Bereket’ derslerinde yolumuz kesiÅŸti. Ä°yi ki tanımışım. Åžimdi ‘Kadınlar Åžifadır’ adlı kitaptan ilham aldığı bir seri ile devam ediyoruz. Ayrıca mutluluk atölyeleri ve mandala dersleri de favorilerimden. Enerjisi sizi de çok mutlu edecektir.

Duygu Özlem Yücel hocam da çok tatlı, neşeli ve anlatımı çok keyifli biri. Aynı zamanda yayınlanmış beş kitabı olan bir yazar. Daha çok yaratıcı yazarlık dersleri veriyor. Ben farklı bir derste tanıdım ama ne zaman vakit bulabilsem dersini kaçırmak istemediğim eğitmenlerden biri.

Diksiyon ve Güzel Türkçe Konuşma derslerinde Sefa Tantoğlu hoca hoş sohbeti ve neşesiyle, uygulamalı ve akılda kalıcı bir eğitim deneyimi yaşatıyor.

Meditasyon denince AyÅŸegül Ekti hoca benim için bir numara olabilir. Begüm YetiÅŸer hocamın da onar dakikalık ‘Sevgi ve Bolluk His Yüklemeleri’ dersleri çok faydalı oluyor.

Yüz yogası denince çok tatlı Elif İlkyaz hocam, pilates denince Selin Işıksoy ve İrem Bayram, chakralar, reiki, astroloji, NLP ile ilgileniyorsanız Dilara Gürgüç Ateş.

Mindfulness meditasyon, kare nefes, mucivesi nefes, surya bhedana nefesi, ofis yogası ve daha bir sürü ders için Gönül Uzun hocam en sevdiğim.

Son keÅŸfimlerim, Mesra Åžendir ve Belma Özkan hocalarım. Her gün saat 12:00’de on dakikalık ‘Studio Günlükleri’ dersi siz de benim gibi defalarca günlük tutmayı denediyseniz ve her seferinde yarıda bıraktıysanız, birlikte yazmak size de çok iyi gelecek. Belma Özkan hocamı da ataleti yenmek ile ilgili dersleri ile tanıdım. Biraz geç oldu belki ama bundan böyle dersleri kaçırılmayacak hocalar listemde.

Onları tanıdığım için çok mutluyum. Siz de bir ÅŸeyler yapmak istiyorum ama nereden baÅŸlasam diyorsanız bu uygulamayı çok içten tavsiye ediyorum. Beni mutlu ettikçe sevdiklerimle defalarca paylaÅŸtım, sizler de bilin istedim. Umarım denersiniz ve siz de benim gibi hissedersiniz. Derslerde görüşmek üzere, hoşça kalın…

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.