“Tanrı Allah’ın Neresinde?” Murat Tulga Buyruk – BuMesele

“Tanrı Allah’ın Neresinde?” Murat Tulga Buyruk

Kitabın Yazarı: Murat Tulga Buyruk

Yayınevi: Nemesis Kitap

Kitap Türü: Tasavvuf

Yayım Yılı: 2017

Sayfa Sayısı: 200

Arka Kapak Bilgisi

O güne kadar var olduğunu sandığım varlıkların aslında bir varlıkları olmadığını anlamamdı HAYRET…

Düşüncelerimin temelinde ALLAH adını koyduğum bir Tanrım olduğu sürece gerçeği göremeyecektim. Hayalimdeki Tanrı beni ölüm sonrası yargılayacak, cennetine veya cehennemine gönderecekti. Tanrı ve Allah’ı aynı şey zannetme yanılgısı içindeydim. İnsanlık var olduğundan beri hep Tanrılar olmuştu ama Allahlar olmamıştı; oysa gerçekte sadece Allah vardı ve O’ndan başka hiçbir şey yoktu. Allah adı ile işaret edilen hepimizin özündeydi ve hakikatimizi oluşturmaktaydı.

Bundan sonra ne zaman Allah adını duysam, o kelimenin anlamını dışarıda değil içimde, özümde anlamaya çalıştım.Tanrı Allah’ın Neresinde? / Murat Tulga Buyruk

Kitabın yazarı Murat Tulga Buyruk, 1985 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonucunda üç buçuk ay komada kalır. Aynı kazada arkadaşlarını kaybeder. Tıp literatürüne çözülemeyen bir vaka olarak geçen Murat Tulga, umutların tükendiği anda hayata döner ve yeni hayatında bambaşka düşünceler içerisinde bulur kendini. Kafasını karıştıran sorulara cevaplar aramaya başlayan yazar, merak ettiklerini araştırmaya başlar.

Yazar, ilim ve bilimi bir araya getirmeyi amaçlıyor ve araştırdıklarını, öğrendiklerini sade bir dille, fikirlerini empoze etmeye çalışmadan, yalnızca hissettiklerini anlatmaya çalışıyor. Allah’ı, kâinatı, sistemi düşünüyor ve okuyucuya da düşündürtüyor. Bu tarzı ile oldukça etkilendiğim ve beğendiğim bir kitap oldu.

Kitap ile ilgili daha fazla bilgi vermek yerine okumanızı tavsiye ediyorum. Kimsenin fikirleri aynı olmak zorunda değil. Burada önemli olan her türlü düşünceye açık olmak ve düşünebilmek. Farklı olan fikirlerle savaşmak değil. Ancak bunu yaparken her insanın böyle yapmasını beklemek de insani bir duygu. Çünkü, bir düşünceye sahip olmak, herkesin onu doğru kabul etmesi ve size hak vermesi gerektiği anlamına gelmez.

Her konuda konuşabildiğimiz ama bunu yaparken kimseden fazlasını istemediğimiz günler görmek dileğiyle.

Eserde Geçen Satırlardan;

“İnsan farkında olmasa da seçtiğini yaşamakta ve bunu kaderi olarak kabul etmektedir.”
“Ne ektiysek onu biçiyoruz. Düşüncelerimizle ektiklerimizi hayatımız olarak yaşıyoruz.”
“Normalde kader böyleymiş deyip, dışımızda bir gücün bize bunu yaşattığını düşünmek, olayları kabullenmek açısından daha kolay geliyor.”
“İnsanın kaderi, yarınını düşünce ve inançlarıyla yaratmasıdır. İnsanın düşünceleriyle yarattığı anının yaşanma hali de Kaza’dır.”
“Gerçekte varlık sınırsızdır. Varlığı sınırlayan bilincimizin algısıdır. Sınırlanmış algı sınırlı varlık olduğunu zanneder.”
“İbadetleri tapınma yolundan çıkartıp içe dönmenin, kendini bulmanın aracı olarak kullanmalıydım.”
“Korkuyla gelen Allah inancı, korku kaynağı yok olduğu zaman kaybolur. Ama kişinin özünden sevgiyle gelen inanç hiçbir zaman kaybolmaz. Kişinin imanını sevgi besler.”
“Duygularımız, doğanın kanunları alt beyinde, insanların kanunları üst beyinde geçerlidir.”

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.