“Limit Sizsiniz” Mümin Sekman – BuMesele

“Limit Sizsiniz” Mümin Sekman

Kitabın

Yazarı: Mümin Sekman

Yayınevi: Alfa Yayınları

Kitap Türü: Kişisel Gelişim

Yayım Yılı: 2008

Sayfa Sayısı: 168

Arka Kapak Bilgisi

Önce kendi kanatlarına güven!
Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar.
Dışımızdaki limitler, içimizdekiler kadar büyür ya da küçülürler.
Kafesten çıkınca değil, kafesi içimizden çıkarınca özgürleşiriz.
Kendi yolundan, kendi kanatlarıyla, kendi hayaline gidenlere,
Kendi gücüyle başarmayı anlatan yeni bir ‘başarı müfredatı’:
Başarı: ‘Baş’ olmak için ‘arı’ gibi çalışmak gerekir!
Başarı sonuç alır susar, başarısızlık açıklama ister.
Başarı (b)ilgi ister. ‘Bilgi’nin de beşte dördü ‘ilgi’dir!
Sadece iyide değil, kötü yolda da rekabet vardır!
Her başarının bir son kullanma tarihi bulunur!
İnsanlar üçe ayrılır: Gerçekten başarılılar, başarılıyım diye geçinenler ve başarılı insanlar üzerinden geçinenler!Limit Sizsiniz / Mümin Sekman

İlk kitabını 21 yaşında yayınlayan yazarın toplam 21 kitabı bulunuyor. Bu zamana kadar 45 şehirde seminerler veren Mümin Sekman’ın 3 milyon kitabı basıldı. Hukuk Eğitimi alan yazar okuduğu alanda kariyer yapmak yerine, ‘başarılı’ insanları inceleyerek, ‘başarı’ üzerine çalışmalar yapmaya başladı.

Çok uzun yıllardır adını ve kitaplarını duyduğum, gördüğüm ancak bir türlü okuyamadığım bir yazardı. ‘Limit Sizsiniz’ ile bu zinciri kırdım. Öncelikle söylemeliyim ki, ‘Kişisel Gelişim’ kitapları, bazı insanların çok sevdiği, diğer taraftan bazı okuyucuların ise hiç sevmediği türden, bir hayli keskin çizgisi olan kitaplardır. Ben ise bu keskin çizginin tam üzerinde olduğumu düşünüyorum.

Eğer bir ‘kişisel gelişim’ kitabı okuyarak, hayatınızda yaptığınız tüm hataları o kitapla idrak etmeyi ve hayatın sırrını çözüp, tüm yanlışlarınızı bir anda düzelteceğinizi umuyorsanız; bu tür kitapları sevmeyeceksiniz demektir. Çünkü bu sadece bir kitap, size aslında sizin de hayatınızda, çevrenizde olup biten bazı olayları anlatan, birkaç bakış açısı sunan yazılar, hiçbir insanı yüzde yüz doğru, yüzde yüz başarılı ya da yüzde yüz mükemmel bir insan yapamaz.

Ben bu tarz bir beklenti içinde olmadığım için, zaman zaman bu tarzdaki kitapları okumayı, bildiğim şeyleri hatırlamayı, farklı bilgiler, yorumlar ve yaşanmışlıklar okumayı seviyorum. Siz de benim gibi düşünüyorsanız bu kitabı tavsiye ederim.

Yazar, kitapta öyle güzel cümleler kullanıyor ki, okumaktan ziyade konuşuyor da dinliyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Kitapta çokça dipnota yer verilmiş. İlk sayfaları okurken daha önce okuduğum ‘Martı’ kitabını hatırlatan bir tarzı vardı ki zaten birkaç sayfa sonra yazar o kitaptan da bahsediyor.

Risk almanın, şikayet etmek ve eksikliklere sığınmak yerine ‘neler yapılabilirim’ demenin başarıya giden yolda ne kadar gerekli olduğunu öyle güzel başlıklar halinde adım adım anlatıyor ki adeta rehberiniz oluyor bir anda. ‘Akıl ve Alın Teri’, ‘4A Kuvveti’ gibi tanımlamalarını, ‘Baş’arı, gibi kelime oyunlarını çok sevdim.

Tüm kitabın altını çizebilirsiniz. Çok yerinde, çok haklı cümleleri var. Hatta bazı cümlelerin başında buradan nereye gidecek diye düşündüğüm de olmadı değil. Ancak cümleyi öyle bir bağlaması, başarıya, çalışmaya, hayata ve insan psikolojine öyle güzel bir bakışı var ki hayranlıkla okumamak mümkün değil.

Eserde Geçen Satırlardan;

“Kazanmayı delice isterken, arada bir kaybetmeye katlanmak da bir meziyettir. Hiç düşmemek değil, düştüğü yerde kalmamak insanı büyütür.”

“Bazen öyle bir an gelir ki, kendi kanatlarıyla uçmanın bedelini bir dönem için ödemeyen insanlar, kendi kafeslerinde kalmanın bedelini bir ömür boyu öderler.”

“Binlerce başarı öyküsünü inceledikten sonra şaşırarak gördüm ki, anneler hem en büyük başarı azmettiricisi hem de en büyük azim bozan.”

“İkarus olmak bazen tutkuyu düz mantıktan daha üstte tutmak, bir gün düşeceğini bile bile yükselmek, ne kadar yukarı çıkarsa yere düştüğünde canının o kadar acıyacağını bile bile yine de yükselmek, daha yukarıya çıktıkça kanatlarının yanacağını bilse de yükselmekten vazgeçmemektir.”

“Nasıl başarılı olabileceğini bilenler değil, bildiğini hayatına uygulaya’bilen’ler daha başarılı oluyor!”

“Servet miras kalır, şöhret miras kalır ama başarı miras kalamaz. Başarı, şöhret ve servete göre daha adildir.”

“Başarının mülkiyeti alınamaz, sadece kiralanabilir. Başarı kişilere mülk değil, devre mülktür! Başarı size değil sadece kendine sadıktır.”

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.