2 Aylık Bebek Davranışları ve GeliÅŸimsel Dönüm Noktaları – BuMesele

2 Aylık Bebek Davranışları ve Gelişimsel Dönüm Noktaları

Uyanık kalma süreleri artan 2 aylık bebeğiniz artık hayatta uyumak, beslenmek ve ağlamaktan farklı şeyler olduğunu da biliyor. Çevresinde olup bitenin her geçen gün daha da farkında olmaya başladığı bu günlerde artık sosyalleşmeye de vakti var. Hem gündelik işlerinizi halletmek hem de uyanık olduğu zamanlarda bebeğinize istediği ilgiyi göstermek ve onu eğlendirmeye çalışmak sizin için biraz zorlayıcı bir deneyim olabilir. Bu yazımızda 2 aylık bebeğinizden görmeyi umabileceğiniz davranışları ve ulaşması muhtemel gelişimsel dönüm noktalarını derlemeye çalıştık.

<< 1 Aylık Bebek

3 Aylık Bebek >>

2 Aylık Bebek, Gelişim Aşamaları ve Dönüm Noktaları

  • BebeÄŸiniz karnının üzerine yüzüstü yatarken veya dik tuttuÄŸunuzda artık kafasını daha saÄŸlam bir ÅŸekilde tutabilir.
  • Günlük uyku süresi 15-16 saat civarında olsa da henüz gece boyunca uyumaya hazır olmayabilir. Bu özellikle 3 saatte bir uyanıp emen bebekler için geçerlidir.
  • BebeÄŸinizin emme refleksi bu ayda da güçlü. Parmaklarını veya yumruÄŸunu aÄŸzına sokup emmesi onun kendini rahatlatma yollarından biri.
  • Åžimdilik henüz oyuncaklarla oynayamasa da yatağında asılı renkli oyuncaklara vurabilir ve eline verdiÄŸiniz oyuncakları anlık olarak tutup bırakabilir.
  • Yüksek tonlarda sesler onu cezbediyor. Sizin konuÅŸtuÄŸunuzu duymak ve dudak hareketlerinizi izlemek onun için büyük bir keyif.
  • Artık 45 cm mesafeye kadar görebilen bebeÄŸiniz sizin sesinizi ve yüzünüzü tanıyabiliyor.
  • Halihazırda görmediyseniz bebeÄŸinizin ilk tatlı gülüşlerini görebilirsiniz. Bu aÅŸamada bebeÄŸinizle iletiÅŸime devam etmeniz ve onunla konuÅŸmanız çok önemli. Size konuÅŸarak karşılık veremese de agulayarak, gülerek veya kendince bazı sesler çıkararak karşılık vermeye baÅŸlayacaktır.
  • BebeÄŸin yaÅŸamının ilk aylarında onu tutmanız, kucağınızda sallamanız ve dokunarak iliÅŸki kurmanız çok önemlidir.
  • BebeÄŸiniz aÄŸladığında onu rahatlatmak için yumuÅŸak tonlarda müzikler dinletebilir, ona ninniler söyleyebilir veya “beyaz gürültü” olarak bilinen seslerin yardımına baÅŸvurabilirsiniz. Emzik kullanmak da bebeÄŸin aÄŸlamasını durdurma konusunda çok yardımcı olabilir.
Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.