“Kime Çektim Ben Bilmem Ki” Zeki Kayahan Coşkun – BuMesele

“Kime Çektim Ben Bilmem Ki” Zeki Kayahan Coşkun

Kitabın Yazarı: Zeki Kayahan Coşkun

Yayınevi: Puksavida Yayın

Kitap Türü: Hikaye

Yayım Yılı: 2017

Sayfa Sayısı: 160

Arka Kapak Bilgisi

“Buuuuuuz gibiiii soğuuuuk sudaaaaan içeeeeen?” diye bağıra bağıra, pazarın bir ucundan diğer ucuna gezdiriyordum çocukluğumu.

Su satarken pazarda gezdirdiği çocukluğunu, size kadar getiriyor  Zeki Kayahan Coşkun.
Çocuk olduğunu unutmamış herkes için gülümseme ve anımsama vaat eden Coşkun’un yazarak anlattıkları, okuruna “ben de…” diye başlayan hatıralar anlattıracak kadar içten ve bizden.

Zekirdek ve Matrax adlı programlarıyla radyo dinleyicisinin kalbine taht kuran Zeki Kayahan Coşkun, son olarak 2010 yılında on binlerce satan kitaplarıyla okuruyla buluşmuş ve uzun bir ara vermişti.  Şimdi bekleyiş sona eriyor…Kime Çektim Ben Bilmem Ki / Zeki Kayahan Coşkun

Radyo programlarını yıllardır severek dinlediğim Zeki Kayahan Coşkun’un okuduğum üçüncü kitabı.

 

Radyo programlarındaki dili ve üslubu kitabındaki yazım diline de yansımış her zaman olduğu gibi. Dinleyicileri bilirler ki Türkçe yazım ve konuşma ile ilgili çok hassastır kendisi. Bu hassasiyeti nedeniyle olsa gerek, kitapta herhangi bir anlatım bozukluğu göremiyorsunuz. Çocukluk, gençlik anılarını, yaşanılan yokluk zamanlarını ajite etmeden, iyi taraflarını görerek öyle güzel anlatmış ki bir kez daha hayran bırakıyor kendine.

Birkaç saat içinde okuyabileceğiniz kitap, kimi zaman yüzünüzde tebessümler oluşturacak, kimi zaman içinizi burkacak. Sizi çocukluk yıllarınıza götürecek. Yaşadığınız benzerlikler size yalnız olmadığınızı hissettirecek.

Daha çocukluğundan otoriteye diz çöktüren Zeki Kayahan Coşkun, bu kitabında da çok keyifli öykülere yer vermiş. İyi okumalar dilerim.

Eserde geçen satırlardan;

“’Ben et sevmiyorum zaten’, deyip, alınan şuncağızcık eti de çocuklar yesin diye rol kesen anne babanın çocuğu olmak, oyuncak mağazaları önünde haddini bilmeyi sağlıyordu.”

“Bakkala, fırına ekmek almaya gönderildiğinde, ekmeği uç kısmından ısırarak eve getiren çocuklardandım.”

Bu yazıyı paylaşın!

Bir Yorum Ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Copyright © BuMesele.com / İzinsiz kullanılamaz.